עבדות סייבר בקמבודיה: יותר מ-5,000 הודים אולצו לעבוד בהונאות

250 מהם כבר חולצו ● הקורבנות נאלצו לבצע סוגי הונאה שונים על אזרחים מהודו וממדינות אחרות: הונאות קריפטו, "הונאות רומנטיות" ועוד ● מדובר בתופעה רחבה - וחמורה

עוד צורה של עבדות מודרנית.

יותר מ-5,000 אזרחים הודים התגלו כשהם מוחזקים בניגוד לרצונם בקמבודיה, שם הם אולצו לבצע הונאות מקוונות נגד אנשים במדינתם המקורית. הונאות אלה, שנערכו במחצית השנה האחרונה, צברו סכום "מדהים", לפי הדיווחים, של מיליארדי רופי, השווים לעשרות מיליוני דולרים. לפי ההערכות, מבצע ההונאה הפיל בפח מאות אלפי אנשים מרחבי העולם, ולא רק מתת היבשת. חשיפת מבצע ההונאה נעשתה במשותף – על ידי רשויות אכיפת החוק של קמבודיה והודו.

משרד החוץ בניו דלהי אישר לעיתונות ההודית את הדיווחים, וציין כי שגרירות הודו בקמבודיה מטפלת בתלונות של האזרחים ההודים. לאלה הובטחה עבודה, אך עם הגיעם לקמבודיה הם גילו שהם הגיעו לשם במרמה, ואולצו לבצע פעילות סייבר בלתי חוקית.

על אלפי ההודים הלכודים בקמבודיה הופעלה הונאה: המתווכים בעסקת הסחר בבני אדם התחזו והציגו את עצמם בפני הפועלים כקציני אכיפת חוק. הם נהגו ליצור קשר עם קורבנות פוטנציאליים, וטענו בפניהם כי בחבילות שנשלחו על ידם בדואר נמצאו חפצים חשודים. או אז, הם אילצו אותם לשלם דמי שתיקה על ביצוע העבירה לכאורה.

צורת "גיוס" נוספת הופעלה כהונאה על קורבנות, בעיקר צעירים שמתמצאים בטכנולוגיה. לאלה הובטחו משרות בהיי-טק, ועם הגיעם לקמבודיה הוברר להם כי עליהם לעסוק בעבודות מקוונות בלתי חוקיות: החל מהלבנת הון, דרך הונאות קריפטו ועד להונאות "רומנטיות".

בשבוע שעבר דיווח העיתון אינדיאן אקספרס כי שגרירות הודו בפנום פן קיבלה 130 תלונות של הודים שמוחזקים בקמבודיה בניגוד לרצונם.

כמו במקרים רבים, גם כאן ההונאה התגלתה במקרה: פקיד ממשלתי בכיר בהודו דיווח כי הפסיד במזימה מקוונת 80 אלף דולר, התלונן במשטרת מדינת אוריסה (אודישה) – אחת המדינות שמרכיבות את תת היבשת, וזו פתחה בחקירה, שבסופה נעצרו שמונה אנשים הקשורים לארגון פשעי סייבר.

חלק – קטן – מהקורבנות חולצו

בסוף השבוע הודיעה הודו כי הצליחה לחלץ 250 מאזרחיה שנפלו קורבנות לפושעים. אחד הגברים שחולצו, שזוהה בשם בדוי כסטיבן, אמר לעיתון הודי כי הוא גויס על ידי סוכן מהעיר בנגלור שבדרום המדינה, שהציע לו עבודה בהזנת נתונים בקמבודיה. עם הגיעו לשם, הוברר כי תפקידו הוא ליצור חשבונות מזויפים ברשתות חברתיות, כדי להפעיל שלל הונאות, ובראשן הונאות "רומנטיות". על אחרים הוטל לסחוט כספים מהקורבנות תוך שהם מתחזים לקציני אכיפת חוק.

עשרות אלפי עבדי סייבר

לפי דו"ח של האו"ם מאוגוסט 2023, יותר מ-120 אלף בני אדם במיאנמר, ועוד 100 אלף בקמבודיה, אולצו להפעיל תוכניות הונאה בסייבר. בעבר פורסמו בעיתונות המערבית תחקירים שלפיהם חלק מהקורבנות שאולצו לעבוד במרכזי ההונאה המקוונים, המכונים מפעלי הונאה – הוכו ועונו.

הצלת 250 ההודים היא האחרונה בסדרה של חילוץ של קורבנות כאלה בדרום מזרח אסיה. רק באחרונה המשטרה בפיליפינים חילצה מאות אנשים ממפעל הונאה שכזה, שם הפועלים בכפייה אולצו לערוך "הונאות רומנטיות" מקוונות. כמה שבועות לפני כן סין החזירה מאות מאזרחיה, שאולצו גם הם לעבוד בכפייה במפעלי הונאה במיאנמר.

על פי ההערכות, מאות אלפי אנשים מרחבי העולם נפלו קורבן לסוחרים בבני אדם שמנהלים הונאות עבודה בדרום מזרח אסיה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים