ארה"ב: פורסם האיסור הסופי על השקעות בחברות שבבים ו-AI סיניות
מטרת התקנות החדשות, שייכנסו לתוקף ב-2 בינואר, היא למנוע שימוש בהון וידע אמריקניים שיוכלו לאפשר לממשל הסיני ולחברות במדינה לפתח טכנולוגיות שיכולות לסייע לפיתוח כלי נשק מתקדמים ● בבייג'ינג זועמים
ארצות הברית מנסה להקשות על סין עוד יותר מבחינה טכנולוגית: משרד הסחר בוושינגטון פרסם לפני ימים אחדים את הנוסח הסופי של התקנות שאמורות להגביל יחידים מביצוע השקעות בחברות טכנולוגיה סיניות שמייצרות שבבים, מחשוב קוונטי ובינה מלאכותית. המטרה של התקנות החדשות, שה-"בישול" שלהן החל כבר לפני שנה לערך, היא למנוע שימוש בהון וידע אמריקניים שיוכלו לאפשר לממשל הסיני ולחברות במדינה לפתח טכנולוגיות קריטיות, שיכולות לסייע לפיתוח כלי נשק מתקדמים. כלי הנשק האלה, חוששים בממשל, עלולים להיות מופנים נגד ארצות הברית ובעלות ברית שלה, למשל יריבתה הוותיקה של סין, טאיוואן.
התקנות החדשות שוללות כל אפשרות להשקעות אמריקניות בתחומים מסוימים, אך בתחומים אחרים תידרש רק חובת בקשה לקבלת אישור. לדוגמה, ההשקעה בחברות שמייצרות שבבים מתקדמים אסורה בהחלט, אך ייתכן שבקשה להשקעה בחברות שמייצרות שבבים ותיקים, מדורות קודמים, כן תקבל אישור. למעשה, החוק החדש אמור להשלים את חוק הסחר הקיים, שאוסר על מכירה לחברות סיניות שמייצרות טכנולוגיות מתקדמות במקרים מסוימים.
"אסור לבצע השקעות אמריקניות, כולל השקעות שמאפשרות יתרונות בלתי מוחשיים, כמו סיוע ניהולי וגישה לרשתות השקעות ולכישרונות שמלווים לעתים קרובות תזרימי הון כאלה, ושיכולים לעזור למדינות מדאיגות לפתח את יכולות הצבא, המודיעין והסייבר שלהן", אמר פול רוזן, עוזר לשר האוצר האמריקני לאבטחת השקעות.
התקנות ייכנסו לתוקף ב-2 בינואר ובממשל הסיני כמובן זועמים עליהן, ואף הגישו לוושינגטון מחאה רשמית. "אנחנו דוחים בתוקף את ההגבלות ונעשה כל מה שניתן כדי לשמור על הזכויות והאינטרסים הלגיטימיים שלנו", נמסר ממשרד החוץ הסיני.
תגובות
(0)