טיקטוק פנתה למאסק כדי להבין מה העמדות של טראמפ
מנכ"ל החברה האם בייטדאנס, שו זי, פנה למאסק כדי להבין את מדיניות הנשיא הנבחר בנוגע לעולם הטכנולוגי, אולם הם לא נגעו בדרכים לשמר את פעילותה של טיקטוק בארצות הברית - כך לפי הוול סטריט ז'ורנל
טיקטוק, שסבלה מממשל ביידן, מחפשת כנראה לנהל יחסים טובים עם הנשיא האמריקני שייכנס לבית הלבן בעוד קצת פחות מחודשיים – דונלד טראמפ. הוול סטריט ז'ורנל דיווח אתמול (ש') כי שו זי, שהוא מנכ"ל החברה האם של טיקטוק, בייטדאנס, עשה באחרונה צעד בנדון, כשפנה ליועץ של טראמפ והמקורב לו – אילון מאסק.
על פי הדיווח, זי ביקש ממאסק את חוות דעתו בנוגע לממשל החדש ולמדיניותו הצפויה בנושאים שקשורים לעולם הטכנולוגיה. לפי הדיווח, הם לא דנו בצעדים ספציפיים כיצד להמשיך את פעילות טיקטוק בארצות הברית לאחר קבלתו של חוק הטיקטוק, שמחייב את העברת החברה לשליטה אמריקנית, ואם זה לא יקרה – תיאסר פעילותה בארצות הברית. בייטדאנס פתחה, בתגובה לקבלת החוק, בהליך משפטי לביטולו, בטענה שהוא פוגע בחופש הביטוי של המשתמשים האמריקנים בטיקטוק. ההליך המשפטי צפוי להימשך כמה שנים, ו-ודאי שלא יוכרע עד לכניסתו של טראמפ לבית הלבן. יצוין כי הדד ליין שקובע החוק למכירת טיקטוק הוא ה-19 בינואר הקרוב – יום לפני השבעתו של טראמפ כנשיא ארצות הברית.
טראמפ תמך בעבר באיסור שכזה ואף חתם על צו כשהיה נשיא, אולם באחרונה הוא אמר שהוא "ישמור" על טיקטוק ולא יאפשר את האיסור על פעילותה. מומחים אומרים כי יש לו כמה אופציות מה לעשות בנושא: האחת היא לא לעשות כלום, ולתת לאיסור להיכנס לתוקף – מה שאם ייצמד למה שהבטיח, הוא ככל הנראה לא יעשה. אופציה נוספת היא לבקש מהקונגרס להסמיך אותו לנהל משא ומתן עם בייטדאנס, כדי להגיע להסדר שונה. אפשרות שלישית היא להורות למשרד המסחר האמריקני שלא לאכוף את החוק.
לכל החלטה שהיא של טראמפ תהיינה השלכות רחבות, שכן יש 170 מיליון משתמשים אמריקנים בטיקטוק; בייטדאנס קשורה לממשל הסיני, שוודאי לא יסכים לוותר על איסוף מידע אודותיהם; ומדובר בחלק ממלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין.
כך או כך, בהנהלת בייטדאנס שומרים על אופטימיות זהירה, והם אף ניהלו מגעים לפני הבחירות בארצות הברית – הן עם אנשי טראמפ והן עם אנשיה של קמלה האריס, שאותה הוא ניצח בבחירות.
תגובות
(0)