המנמ"ר החדש של הבית הלבן – מעולם לא היה מנמ"ר
רמת הוד זה כאן: לפי קורות החיים שלו, לגרג ברבצ'יה, מנהל ה-IT הפדרלי חדש, יש ניסיון קודמים בתחומי טק אחרים - אבל לא כמנהל מערכות מידע ● כצפוי, גולשים רבים הסתלבטו על המינוי החדש של טראמפ
![גרג ברבצ'יה, המנמ"ר החדש של הממשל הפדרלי.](https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2025/01/Untitled-1-2.jpg)
עוד מ-"נפלאות" דונלד טראמפ: הנשיא החדש-ישן של ארצות הברית מינה לתפקיד מנהל המידע הפדרלי הראשי (המנמ"ר) של הממשל איש שמעולם לא היה מנמ"ר – גרג ברבצ'יה. בתפקיד מהותי כמו זה, שמפקח על כל פעולות ה-IT והאסטרטגיה בתחום של הממשל הפדרלי כולו, מדובר בצעד מתמיה במיוחד, שכן אין לו ניסיון קריטי בתחום.
ברבצ'יה הודיע בעמוד הלינקדאין שלו כי הוא מונה לתפקיד ויחל בו באופן מיידי. הוא מחליף את קלייר מרטורנה, שכיהנה בתפקיד כמעט כל תקופת ממשל ביידן והתפטרה ממנו ב-20 בינואר – בהתאם לנוהג בארצות הברית, שלפיו כשנכנס ממשל חדש, כל הבכירים של הממשל הישן מתפטרים.
כמו רבים מהמינויים של טראמפ, הקריירה של ברבצ'יה הייתה בעיקר במגזר הפרטי. הוא אמנם החל את הקריירה שלו בצבא ארצות הברית, שם שימש כמנתח מודיעין בין 2003 ל-2009, אבל לאחר מכן עבד במשך עשור בתפקידים בכירים בפלנטיר טכנולוגיות, שם היה ראש תחום מודיעין וחקירות, מנהל אבטחה, מנהל תפעול ומנהל תיקי לקוחות שעוסק בגופים ממשלתיים. לפני שהצטרף לפלנטיר, ברבצ'יה הקים חברת מיקור-חוץ "בוטיקית", שסיפקה שירותי IT ללקוחות הראשונים של פלנטיר.
![בסטיז. פיטר ת'יל ודונלד טראמפ.](https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2024/07/יתמוך-300x155.jpg)
בסטיז. פיטר ת'יל ודונלד טראמפ. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: Shutterstock וויקיפדיה (בהתאמה)
מיליארדר הטק שתמך בטראמפ לפני האחרים
פלנטיר הוקמה ב-2004 על ידי קבוצת מייסדים, בהם מיליארדר ההיי-טק פיטר ת'יל, שמשמש כיום כיו"ר פלנטיר. הוא מכונה "האיש של דונלד טראמפ בעמק הסיליקון" ואוחז ב-10% ממניות פלנטיר, שמספקת שירותים רבים לממשל הפדרלי. ת'יל, הומו גלוי, משמיע רבות את דעותיו במדיה, וידוע כליברטריאני מוביל ותורם נדיב למפלגה הרפובליקנית – על אף היחס הרע של המפלגה ללהט"בים. הוא מתנגד לשיטה הדמוקרטית ותמך בטראמפ בכל מערכות הבחירות לנשיאות שבהן הוא התמודד – הרבה לפני אילון מאסק, מארק צוקרברג, ג'ף בזוס ועוד רבים מבכירי הטק, שתמכו בטראמפ או לפחות החלו לשחר לפתחו במערכת הבחירות האחרונה.
ברבצ'יה שימש גם כראש מחלקת חקירות וכנשיא באלמנטוס – פלטפורמת בלוקצ'יין וניתוח קריפטו. בתפקידו האחרון הוא היה במשך שנתיים וחצי מנהל אבטחת המידע של חברת הסטארט-אפ Theorem, שפיתחה טכנולוגיה מבוססת AI לחיתום אשראי.
מה עושה המנמ"ר הפדרלי?
המנמ"ר הפדרלי שייך ארגונית למשרד הניהול והתקציב (OMB) של ממשלת ארצות הברית. בתפקידו, הוא אחראי לפיקוח על ההוצאות והאסטרטגיה הפדרלית בעולם הטכנולוגיה, כמו גם על אבטחת המידע ומימוש המדיניות הטכנולוגית של הממשל.
"אני מוביל את אסטרטגיית ה-IT של הממשלה, מניע חדשנות, אבטחת סייבר וטרנספורמציה דיגיטלית – כדי לשפר את השירותים הציבוריים ואת היעילות התפעולית", כתב ברבצ'יה על מהות תפקידו ותחומי אחריותו.
האנליסטים זהירים, הגולשים פחות
אנליסטים ומומחי אבטחה ציינו לחיוב את העובדה שברבצ'יה מחזיק בהסמכת CISSP המכובדת, שניתנת למנהלי אבטחה מובחרים, ושהוא עבר הכשרה בניתוח מודיעין. מנגד, הם ציינו כי "לא נראה שיש לו השכלה פורמלית, או הכשרה ספציפית בניהול IT, בהתבסס על הפרופיל שלו".
![המנמ"רית הפדרלית הראשית של ארצות הברית בתקופת ממשל ביידן, קלייר מרטורנה.](https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2023/12/קלייר-300x155.jpg)
המנמ"רית הפדרלית הראשית של ארצות הברית בתקופת ממשל ביידן, קלייר מרטורנה. צילום: עיבוד ממוחשב. מקור: ויקיפדיה
עוד הזכירו האנליסטים כי מרטורנה – כאמור, המנמ"רית הפדרלית בממשל ביידן – עבדה ארבע שנים בשירות הדיגיטלי האמריקני (כיום DOGE, לאחר שטראמפ שינה את ייעודו של הארגון), לפני ששימשה במשך שנתיים כמנמ"רית במשרד לניהול כוח אדם, ואז כיהנה כארבע שנים כמנמ"רית הפדרלית.
כמו תמיד, היו גולשים רבים שהגיבו בביקורת חריפה על המינוי של ברבצ'יה. אחד מהם כתב: "מכל מצעד המטומטמים וחסרי היכולת שטראמפ מינה למשרות חשובות ובכירות, המנמ"ר הוא אחד התפקידים שאני הכי פחות מודאג לגביו. גורמים בצבא, במשרד המשפטים ובסוכנויות המודיעין עלולים לגרום נזק מתמשך. המנמ"ר לא יכול לבלגן את ה-IT הממשלתי יותר ממה שהוא היה ועודנו מבולגן זה עשרות שנים".
לעומת זאת, גולש אחר ציין כי "זוהי אוזלת יד מוחלטת. המינוי שלו נשמע ונראה כמו 'החלאה המושלמת' להשתלב בממשלה הזאת". גולש אחר הגיב בציניות: "זהו מינוי נוסף, שמבוסס על הצטיינות, והוא נועד לבלום את הגאות המתפרצת של נושאי הגיוון, השוויון וההכלה (טראמפ ביטל את כל התוכניות בנושא זה בממשל הפדרלי – י"ה)". "אני בטוח שאם חסר לו קצת ניסיון", ציין אותו גולש, "מאסק יוכל לחסוך כמה דקות מזמנו מדי פעם ולתת לו כמה עצות. זו לא צריכה להיות בעיה לאדם שיודע הכול".
גולשת אחרת כתבה: "ובכן, כן. אני מופתעת. אבל זה לא כל כך מפתיע… מה שאולי מפתיע הוא שלנכדה שלי בת ה-13 יש יותר ניסיון ממנו, אז זה אולי מפחיד".
היה גם מי שניסה להרגיע, וכתב: "אם זה עוזר, אז האחראים, המנהלים – אף פעם לא באמת עושים עבודה אמיתית. הכול נעשה על ידי האנשים שתחתיהם, שיש להם ניסיון ומומחיות, ולמרות זאת משתכרים פחות".
הבית הלבן ומשרד הניהול והתקציב לא הגיבו לפרסום.
תגובות
(0)