"אנחנו במצב חדש לגמרי: מרוץ חימוש מטורף ב-AI בין ארה"ב לסין"

"סין שחררה מנועי AI ללא בקרות ורגולציות, ואיראן ושלוחותיה יעשו בהם שימוש למתקפות", מעריך-מזהיר בועז דולב, מנכ''ל קלירסקיי

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
בועז דולב, מנכ"ל קלירסקיי.

"מערכות הבינה המלאכותית תהיינה חכמות יותר מאדם ממוצע, זה ברור. אנחנו ניצבים בפני מצב חדש לגמרי, של מרוץ חימוש מטורף ב-AI בין ארצות הברית לסין, המתחרות זו בזו", כך אמר בועז דולב, מייסד ומנכ"ל קלירסקיי.

דולב דיבר במסגרת מפגש של CSC – פורום אבטחת המידע והגנת הסייבר מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים היום (ד') ביס פלאנט בראשון לציון, בהנחיית גיא מזרחי, מנכ"ל סייפרוז (CyPROS) ויו"ר ועדת התכנים של הפורום.

האם המרוץ ל-AI הוא המרוץ לאטום של המאה ה-21?

האם המרוץ ל-AI הוא המרוץ לאטום של המאה ה-21? צילום: ShutterStock

ארצות הברית וסין מתחרות ביניהן בתחרות עזה בתחום הבינה המלאכותית כבר כמה שנים, והממשל האמריקני הקודם נקט במספר צעדים, בהם הגבלת ייצוא שבבי AI לסין וחקיקת חוק ה-CHIPS, שמעודד חברות להקים מפעלי שבבים בארצות הברית – וכבר נושא פירות.

לדברי דולב, "כולם דוהרים קדימה בעולם הבינה המלאכותית. במרוץ החימוש המשמעותי שנערך בין ארצות הברית לסין, סין עושה עבודה טובה, אבל זה לא אומר שהיא תצליח לנצח בו. סין שחררה מנועי AI ללא בקרות וללא רגולציות, והתוקפים ברחבי העולם ישתמשו בהם, בדגש על איראן ושלוחותיה".

"מהפכת ה-AI תביא להתפתחויות שלא חשבנו עליהן"

דולב אמר ש-"חוויתי כמה מהפכות בעולם המחשוב. ב-1983 הבאתי הביתה את המחשב הראשון. כעבור זמן נוספה מערכת ההפעלה Windows. בסוף המילניום הקודם הגיעה מהפכה חשובה, כזו ששינתה לחלוטין – לטוב ולרע – את העולם, עם הופעת האינטרנט. ב-2008 רכשתי את ה-iPhone הראשון. למהפכת המחשוב הקוונטי עדיין לא הגענו".

"כעת אנחנו ניצבים למול מהפכת ה-AI", ציין. "אני מזהה שינוי משמעותי בצורה שבה אנשים פרטיים, כמו גם ארגונים, חיים, פועלים ומתנהגים בשל אותה מהפכה. הבינה המלאכותית תחולל שינויי עומק, ותביא להתפתחויות שלא חשבנו עליהן: היא תשנה סדרי עבודה, העבודה לא תהיה אותו הדבר כמו כיום. היא תשנה את השפה, ועוד. בסופו של דבר, לארגז הכלים המקצועי והאישי שלנו יתווסף מערך שלם של כלים – עוזרי מחקר ועוזרים אישיים, שיכולים להקפיץ את היקף ורמת העבודה".

דולב, בעל חברת מודיעין איומים, הציג בפני משתתפי הפורום כיצד כלי AI מסייעים לו לייצר במהירות דו"חות מחקר איומים. "בסיוע כלי בינה מלאכותית, אני מקבל מחקר מודיעין סייבר עם תוצרים טובים ומעמיקים יותר ממה שהייתי מקבל לפני שנתיים", אמר.

הצד השני של ה-AI בסייבר – רומניה כדוגמה

לדבריו, "הצד השני של ה-AI הוא ביכולתה לסייע גם לרעים בסייבר, למשל במבצעי השפעה בהיקפים גדולים". הוא ציין את תוצאות הבחירות שהתקיימו ברומניה באחרונה: מסמכי מודיעין רומניים חשפו, לאחר שהסודיות הוסרה מהם, שהייתה השפעה חיצונית על קמפיין הבחירות ברשתות החברתיות. מטרת ההשפעה הייתה לקדם את המועמד העצמאי קלין ג'ורג'סקו, שניצח בסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות המדינה, עם כ-23% מהקולות. ג'ורג'סקו, מועמד עצמאי, שזכה להתעלמות כמעט מוחלטת מצד גופי התקשורת המרכזיים, הוא פוליטיקאי ימני קיצוני, בעל נטיות אנטישמיות, שחזר והביע הערצה לתנועת הליגיונרים הפשיסטית, ששלטה ברומניה בין שתי מלחמות העולם והייתה בת בריתה של גרמניה הנאצית. בנוסף, ג'אורג'סקו התבטא בעד משטרו של ולדימיר פוטין ברוסיה, וביקר את מעורבות רומניה בנאט"ו ובסיוע לאוקראינה.

קלין ג'ורג'סקו.

קלין ג'ורג'סקו. צילום: ShutterStock

החשד שעלה מהמסמכים שנחשפו הוא שגופים שעמדו מאחורי ג'אורג'סקו, שטען ל-"0 תקציב בחירות", ניצלו אלגוריתמים של רשתות חברתיות כגון טיקטוק וטלגרם לטובת קידום סרטוניו וריבוי לייקים. מדובר במניפולציה מקוונת, שכבר נעשה בה שימוש באוקראינה ובמולדובה.

ניצחונו של ג'ורג'סקו עורר תדהמה וזעזוע ברומניה ומחוצה לה, במיוחד בקרב הרוב הפרו-מערבי ופרו-האיחוד האירופי במדינה. בעקבות זאת, ועדה מטעם האיחוד שלחה להנהלת טיקטוק בקשה דחופה למידע בדבר "אפשרות המעורבות של גורמים מדיניים זרים (רמז לרוסיה – י"ה), במערכת הבחירות ברומניה". נראה שרשת עלומה של משתמשי טיקטוק, שהייתה לא פעילה במשך שנים, קמה לחיים כשבועיים לפני הבחירות במדינה והחלה בפעילות אינטנסיבית ברשת. שיטת פעולתה זהה לזו של משתמשי טיקטוק מטעם גופים פוליטיים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים