כך GenAI, ענן ודאטה משפרים את הטיפול הרפואי
"הפרויקטים לא נגמרים - יש לתחזק אותם, לבדוק כל הזמן שהתוצאות טובות ולהחליף מודלים למתקדמים יותר; בעתיד נבנה עוד יישומים מבוססי GenAI", אמר שלומי עמבר, CTO מכבי שירותי בריאות
"ה-IT במכבי תומך בהיבטים העסקיים של הארגון. כארגון בריאות, יש לנו מאות שרתים, שמכילים המון נתונים על המטופלים, שנאספו במשך שנים. המטרה שלנו היא לקחת את הנתונים האלה, לנתח אותם ולהפוך אותם לידע שניתן לשימוש. בשנה האחרונה עלינו שלב, עם פרויקטים מבוססי בינה מלאכותית יוצרת (GenAI), לטובת שיפור התהליכים והטיפול במבוטחים", כך אמר שלומי עמבר, CTO החטיבה הטכנולוגית במכבי שירותי בריאות.
עמבר דיבר בכנס OpenShift Commons. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מפתחים ונציגי לקוחות ענקית הקוד הפתוח רד האט ושותפיה העסקיים.
לדברי עמבר, "אנחנו מחזיקים בנתונים שמעניקים לנו תמונה של 360 מעלות על המטופלים. המידע זורם מבתי החולים, מהמרפאות, מהמכונים וכן מחיישנים לבישים, דוגמת סופרי צעדים ומודדי לחץ דם. כך ניתן לקדם את תחום הרפואה המותאמת אישית – על בסיס הנתונים הנאספים, שמביאים לתמיכה, זירוז ושיפור ההחלטות של הצוות המטפל".
"חשוב לטפל בדאטה בצורה הנכונה", ציין עמבר. "אחרת, איסוף שלו יכלול גם 'זבל'. הקמנו ארכיטקטורה דיגיטלית מתקדמת, כחלק מההיערכות לעולם החדש, והיא כוללת הכנה לטיפול בדאטה. אנחנו ארגון שמונע על ידי אירועים, עם מערכות IT רבות, ומטפלים בנתונים בזמן קרוב לזמן אמת".
"הקמנו ענן פרטי, מבוסס OpenShift של רד האט", הוסיף. "אנחנו פועלים בסביבה מרובת עננים, על גוגל קלאוד ו-Azure של מיקרוסופט, ועד סוף השנה נפעל גם על AWS. הארכיטקטורה שבנינו תומכת בשינוע הדאטה, במסגרת האסטרטגיה החדשה שהחלטנו עליה, לטיפול בנתונים. התמקדנו בחידוש התשתיות של הנתונים הקליניים ובבניית שפה ארגונית משותפת ומשופרת, וכך אנחנו יכולים לעבור לשלב הבא: הזרקת חדשנות לארגון, מבוססת בינה מלאכותית", הוסיף.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
פרויקטים שערכה החטיבה הטכנולוגית במכבי
עמבר תיאר כמה מהפרויקטים שערכה החטיבה הטכנולוגית במכבי: "בקרת תגמול לרופאים על ביקורי המטופלים – פרויקט שבמסגרתו הבאנו לצמצום העיסוק הידני בטקסטים ב-95%; פרויקט 'עין הנץ' – ניטור מבוסס בינה תפעולית, שאפשר לנו לעבור מניטור מגיב לניטור פרו-אקטיבי, עם מעין 'שו"ב לשו"ב' ועם קבלת נראות עסקית; פרויקט בשם Mgpt, של הטמעת בינה מלאכותית יוצרת; בניית מדריך שירותים, שמאפשר למטופלים חיפוש קל של השירותים, ובניית מערכת זימון תורים מהירה; ופרויקט שיקום וניידות – ליווי של המטופל באמצעות צ'טבוט באתר מכבי, לקבלת השירות המלא. עוד ערכנו פרויקט לסיווג בקשות לרופא בזמן אמת".
עוד הוא אמר כי "לפני שנה וחצי היינו חלוצים בשימוש ב-GPT במערכת הבריאות. אנחנו משתמשים בבינה מלאכותית 'רגילה' כבר שנים. דאטה זו העוצמה שלנו – בנינו מתודולוגיה להעלאת פרויקט AI באופן מהיר. זה לא היה מהיר, אבל בסוף היה ניצחון. עוד אנו בונים עוזרים וירטואליים אישיים לאחיות ולרופאים – כדי שינצלו טוב יותר את זמנם".
לסיכום ציין עמבר כי "הפרויקטים לא נגמרים – יש לתחזק אותם, לבדוק כל הזמן שהתוצאות טובות ולהחליף מודלים למתקדמים יותר. בעתיד נבנה עוד יישומים מבוססי GenAI".
תגובות
(0)