איך אפשר לחסל את העומס הקוגניטיבי שמוטל על המפתחים?

"הנתון שנדרש לטפל בו הוא ש-75% מהמפתחים מרגישים עומס קוגניטיבי, והבעיה רק הולכת וגדלה", אמר שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה ברד האט ● אז איך עושים זאת?

שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה ברד האט.

"הפיכת חייהם של מפתחים לקלים יותר הפכה להכרח בעולם הארגוני של היום. אחת המשימות המרכזיות היא להביא למצב של צמצום הלחץ שמוטל על המפתחים, כי הדרישות הרבות והמורכבות של הפרויקטים, עם שינויי הטכנולוגיה, יוצרים כאב ראש ועומס קוגניטיבי, שמשפיע על הפרודוקטיביות שלהם. אנחנו מסייעים לארגונים לעמוד באתגרים הללו, ולפעול בסביבת עבודה היברידית ומרובת עננים", כך אמר שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה ברד האט.

רביבו דיבר בפתח המליאה המרכזית של כנס OpenShift Commons שערכה החברה היום (ד'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם לאגו בראשון לציון. השתתפו בו מאות מפתחים, ונציגי הלקוחות והשותפים העסקיים של ענקית הקוד הפתוח.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

לדברי רביבו, "הנתון שנדרש לטפל בו הוא ש-75% מהמפתחים מרגישים עומס קוגניטיבי, והבעיה רק הולכת וגדלה. מפתחים עבדו בעבר עם מהנדסי הפלטפורמה. פתאום יש צוות חדש, מדעני הנתונים, שמביאים את המודלים של הבינה המלאכותית, והמפתחים נדרשים לעבוד גם איתם". "אתגר נוסף", ציין, "הוא שהמתקפות על שרשרת אספקת התוכנה גדלו בהיקף שנתי עצום, ולכן בדיקה שהקוד הבסיסי מאובטח היא קריטית, כמו גם הסתכלות על כל שלב בפיתוח – כדי לספק תוכנה אמינה ושרשרת אספקת תוכנה מאובטחת".

"אחד האתגרים הבולטים שמולם ארגונים ניצבים כיום הוא מודרניזציה של חלק מהיישומים והתשתיות כדי להתאים אותם לעולם החדש. כך, 80% מהארגונים מתכוונים לעדכן עד 2026 את הרובד האפליקטיבי שלהם לטובת הטמעת בינה מלאכותית, לרבות מודלים של GenAI. בנקודה זו כדאי לציין שיש לטפל בהיבטי העלויות של הקמת מודלים של AI ולהגדיל את התאימות של המודלים, כדי לפשט את המורכבות ולנהל במהירות וביעילות. אתגרים נוספים הם עבודה בסביבה היברידית ומרובת עננים, ומענה לגידול בהתקפות על שרשרת האספקה של התוכנה".

הפתרון שרד האט מציעה

רביבו ציין ש-"פלטפורמת ה-OpenShift שלנו מספקת גמישות בפריסה של מודלי שפה, עם אפשרויות לפריסת יישומים המובנים על ידי בינה מלאכותית, בכל הסביבות. זה מאפשר לארגונים להמשיך לפעול בסביבות המחשוב שלהם כפי שהם רגילים, מבלי לשנות את כל המערכות שלהם בבת אחת, ולפרוס יישומים מודרניים בצורה יותר גמישה וסקלבילית – שמאפשרת לארגונים להתאים את סביבת העבודה לצרכים הייחודיים שלהם, ולהגיב במהירות לשינויים בשוק ולדרישות הלקוחות".

לדבריו, "השקנו השנה את InstructLab ואת RHEL AI, בשילוב מודלי גרניט (Granite), שהולכים יד ביד. InstructLab היא פלטפורמה שתומכת בפיתוח וכוונון מודלי בינה מלאכותית בצורה נגישה ופתוחה. באמצעותה, ארגונים יכולים ללמד את מודל השפה ידע או יכולות חדשות מהמידע הארגוני, בגישת הקוד פתוח. כל זאת בעלויות מופחתות משמעותית וחיסכון בזמן במעבר בין מודלי שפה גדולים (LLM) למודלי שפה קטנים (SLM)".

"RHEL AI", ציין רביבו, "היא פלטפורמה למודלי שפה של גרניט, שמיועדים ספציפית לאפליקציות עסקיות. הפלטפורמה אורזת את הכלים הנדרשים לבניית המודלים בצורה נגישה, כקופסה אחת, ומאפשרת למשתמשים לפתח, לבדוק ולאמן מודלי בינה מלאכותית בצורה חלקה יותר, כדי לשלב את יכולות ה-AI עם שאר היישומים הארגוניים בסביבה פתוחה ובענן ההיברידי. כל זאת מגיע עם תמיכה מלאה וכלים מתקדמים לניתוח נתונים ולמידת מכונה, כמו גם עם יכולת לקדם שיתוף פעולה בין צוותים שונים בארגון – מה שיכול לשפר את תהליך הפיתוח הכולל".

"השנה", הוסיף, "חלה התקדמות משמעותית באימוץ יכולות AI בכל המגזרים, לטובת טיפול מהיר ויעיל יותר בלקוחות הארגוניים, יכולות ניבוי צרכים טובות ומדויקות יותר, הערכות סיכונים ועוד. החיבור בין המפתחים במרכז הפיתוח שלנו ברעננה לצוותי ההנדסה והמכירות מאפשר עבודה הדוקה ביניהם, עם גישה מהירה של המפתחים לצרכי ודרישות הלקוח. במקביל, עובדי הפיתוח תומכים ומסייעים בפתרון אתגרי הלקוחות במהירות".

רביבו העיר שבשנה הבאה "תתחולל חדירה בהיקף אקספוננציאלי של יכולות בינה מלאכותית יוצרת, עם הטמעה, שימוש ובניית ערך מואצים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים