חיישן כחולבן שמוטמע במצלמת מחשב זעיר מאפשר לפתח יכולות AI

החיישן, שפותח במעבדות סוני סמיקונדקטורס ישראל, משולב במצלמה שמותקנת במחשבים של Raspberry PI, ומאפשר ליזמים, סטודנטים וחברות קטנות לפתח יישומי בינה מלאכותית

דימה פלדמן, VP למוצרים ושיווק בסוני סמיקונדקטורס ישראל.

חיישן שפותח במעבדות סוני סמיקונדקטרס ישראל, aמשולב במצלמה שמותקנת במחשבים של יצרנית המחשבים הזעירים Raspberry PI, מאפשר ליזמים, סטודנטים וחברות קטנות לפתח יישומי בינה מלאכותית. בעזרת החיישן יכולים משתמשי המחשבים הזעירים הללו לפתח מודלים של בינה מלאכותית ויישומים בלי חומרה יקרה, והוא מהווה חלק בלתי נפרד מהסביבה הרגילה של הדור האחרון של המחשבים מבית Raspberry PI.

המחשב של Raspberry PI הוא מחשב זעיר, בגודל של כרטיס אשראי, שניתן לחבר אליו מסך, מקלדת ועכבר, והוא מאפשר לבצע משימות כמו גלישה באינטרנט, פיתוח תוכנה או בניית פרויקטים טכנולוגיים. החיישן, שכאמור, הוא מתוצרת הארץ, מוסיף יכולות מתקדמת למצלמה המותקנת במחשב. המחשבים הזעירים הללו פופולריים בקרב חובבי טכנולוגיה, מפתחים ותלמידים שלומדים את מקצועות המחשב והבינה המלאכותית.

לדברי דימה פלדמן, VP למוצרים ושיווק בסוני סמיקונדקטורס ישראל, "מה שמייחד את החיישן הוא שבנוסף ליכולת לצלם תמונות ו-וידיאו, הוא כולל 'מוח' שמסוגל להבין מה יש בתמונה ולזהות חפצים או אנשים בזמן אמת. הספק הכוח שה-'מוח' דורש הוא מזערי, ולא צריך לנייד אותו למחשב הלוח".

אחד היישומים הפופולריים של החיישן – בקרה

פלדמן ציין שאחד היישומים הפופולריים של החיישן הוא בתחום הבקרה. "אם יש, למשל בית חכם, ויש אפשרות לשלוט במזגן או בכניסה לבית, בעזרת החיישן שלנו, שכאמור מותקן במצלמה, אפשר לזהות בבירור מי נכנס לבית. כמו כן, ניתן להשתמש בו ליישומי בקרה אחרים, כגון בקרת תנועה כוללת בכבישים. המצלמה יודעת לשדר נתונים על מספר כלי רכב בצומת מסוים, כמה זמן הם המתינו להחלפת הרמזור, האם יש בכביש או לידו הולכי רגל ועוד", אמר.

הבחירה של סוני ליישם את החיישן שפותח בישראל מאוד משמעותית עבור מרכז הפיתוח המקומי, שהוקם בעקבות רכישתה את חברת הסטארט-אפ אלטייר מהוד השרון ב-2016. המרכז מתמחה בפתרונות לתקשורת חכמה, בין היתר למכשירי סלולר, וכעת נוספו היכולות החדשות של החיישן המדובר. בהיבט הזה, מרכז הפיתוח בהוד השרון הוא ייחודי, והשילוב שלו בשיתוף הפעולה הגלובלי של סוני עם Raspberry PI מהווה עוד הוכחה לאמון שהענקית היפנית נותנת למרכז בישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים