אחרי שאינטל סגרה אותו: האקסלרטור איגנייט נפתח מחדש

בראש התוכנית יעמדו צחי וייספלד, שייסד אותה באינטל, ואלון ליבוביץ', שניהל אותה בשנתיים האחרונות ● אינטל תיקח חלק בתוכנית - כלקוח

צוות איגנייט. מימין: צחי וייספלד, אבי תל-אור, עמית גורין, עמרי נויברגר, אלון ליבוביץ׳ ויוסף שממה.

אחרי שאינטל סגרה את מאיץ הסטארט-אפים איגנייט, בעקבות המשבר שהיא עוברת – התוכנית נפתחת מחדש, באופן עצמאי. באיגנייט אומרים כי ההחלטה לפתוח מחדש הגיעה לאחר פניות מבכירים בתעשיית ההיי-טק, שדחפו לפתיחה מחודשת שלה. בראש התוכנית יעמדו צחי וייספלד כיו"ר ואלון ליבוביץ', שינהל אותה.

איגנייט החדשה תפנה לסטארט-אפים בתחומי הדיפ-טק, בשלבי הפרה-סיד והסיד, ותחבר אותם עם תאגידים. התוכנית קיבלה תמיכה ראשונית של רשות החדשנות, משרד הכלכלה ואינטל כלקוח ראשון. איגנייט מספקת כלים לניהול מכירות, שיווק, ידע בכספים והתאמת המוצר לשוק. כמו כן, הסטארט-אפים מקבלים במסגרתה כלים להתמודדות עם קושי מנטלי וניהול לחצים, סדנאות לבני הזוג שלהם כדי לייצר חיי משפחה מאוזנים ולימוד הגינונים האמריקניים, לפני שיוצאים למכירות שם.

את היזמים מלווים יועצים חיצוניים, בהם גרג לבנדר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אינטל העולמית, ומנטורים, לרבות יזמים יוצאי התוכנית. בין החברות הישראליות שהשתתפו במחזורים הקודמים של איגנייט נמנות כמה שמאוחר יותר עשו אקזיט: דסי, שנמכרה לאנבידיה, פלואו סקיוריטי, שנמכרה לקראודסטרייק, קוואק, שנרכשה על ידי ג'ייפרוג, גרנולייט, שאותה רכשה אינטל, Speedb, שנמכרה לרדיס, הליוס, שנקנתה על ידי סניק, ואוקסיי, שנמכרה לגיטלאב.

וייספלד מונה באחרונה לתפקיד חדש כסמנכ"ל הסטארט-אפ אקוסיסטמס באינטל העולמית, ופועל מזה 13 שנים בתחום האצת הסטארט-אפים. לפני חמש שנים הוא הקים את תוכנית אינטל איגנייט הגלובלית, שהחלה לפעול תחת ניהולו, לצד בישראל, גם בארצות הברית, האיחוד האירופי ובריטניה. לפני כן, הוא ניהל במשך 8 שנים את תוכניות הסטארט-אפים של מיקרוסופט בעולם.

ליבוביץ' ניהל את תוכנית אינטל איגנייט בתל אביב מ-2022, ומעבר לתוכניות הדגל שלה, הוביל במסגרתה גם פעילויות חברתיות, שהוכרו בחשיבותן על ידי נשיא המדינה, יצחק הרצוג. בין היתר, מדובר בעבודה עם יזמים מהחברה החרדית, כדי לסייע להם להגיע לסטנדרט הנדרש בהיי-טק, שיאפשר להם להתחרות מול יזמים אחרים מהעולם. לאחר ה-7 באוקטובר הוא יזם, ביחד עם קיבוץ חולית, תוכנית סיוע לשיקום היישוב והקהילה, על ידי שילוב היי-טק בכלכלת הקיבוץ – מה שכבר יצר חיבורים בין קהילת הקיבוץ ליזמים בתחומי הפודטק והאגרוטק. בעברו הוא ייסד במשותף ושימש כמנכ"ל ברנד טוטאל.

"הבנו שסגירת התוכנית תהיה אובדן להיי-טק הישראלי"

לדברי וייספלד, "אחרי שנודע על סגירת אינטל איגנייט הוצפנו בפניות מהתעשייה – משותפים בקרנות הון-סיכון מובילות, יזמים סדרתיים, מנהלים מתאגידים גלובליים ומבעלי תפקידים ציבוריים. הדבר גרם לנו להבין שסגירת התוכנית תהיה אובדן להיי-טק הישראלי ברמה הלאומית".

ליבוביץ' ציין כי "לכל אחד מאיתנו היו הצעות קריירה נוספות, אבל מתוך תחושת שליחות נכנסנו מתחת לאלונקה, כדי ששוב נוכל לעזור לדברים חיוביים לקרות בישראל. לקחנו את המודל הקיים והמצאנו אותו במודל הפעלה חדש, שאינו בתמיכת תאגיד יחיד, אלא פתוח לתמיכה ממגוון ארגונים. כך אנחנו נכנסים לאסטרטגיית החדשנות של התאגידים שעובדים איתנו, עוזרים לפתח חדשנות לארגון בתחומים שמעניינים אותו, מרחיבים אופקים מעבר לגבולות שחשבו עליהם ועוזרים לארגונים בעבודה עם סטארט-אפים. המודל החדש יאפשר לנו להמשיך ללוות יזמים ולבנות איתם את סיפורי ההצלחה הבאים שיצאו מישראל".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים