בכיר בטיקטוק ישראל התפטר: "עצם הקיום שלנו מותקף ובסכנה"

ברק הרשקוביץ, מנהל תחום המגזר הציבורי בטיקטוק ישראל, כתב בפוסט ב-X כי "בעידן כזה לא יציב, סדרי העדיפויות של אנשים מתחדדים" ● הרשת מואשמת מאז תחילת המלחמה בהפצת אנטישמיות ושנאת ישראל

הוסיפה תכונות שיסייעו לחיבור בין המתמשים. טיקטוק.

בעידן שבו טיקטוק מואשמת בהפצת אנטישמיות ושנאת ישראל, בכיר ישראלי בחברה החליט לשים את המפתחות על השולחן: ברק הרשקוביץ, מנהל תחום המגזר הציבורי בטיקטוק ישראל, הודיע על התפטרותו מהתפקיד. בין השאר, הרשקוביץ היה אחראי על הקשר של טיקטוק מול לשכת הפרסום הממשלתית וגורמי שלטון אחרים במדינה, ועל פרסום קמפיינים של משרדי ממשלה ברשת החברתית.

בפוסט שפרסם שלשום (ב') בחשבון ה-X שלו כתב הרשקוביץ: "התפטרתי מטיקטוק. אנחנו חיים בתקופה שבה עצם הקיום שלנו, כיהודים וכישראלים, מותקף ובסכנה. בעידן כזה לא יציב, סדרי העדיפויות של אנשים מתחדדים". הוא חתם את הפוסט ב-"עם ישראל חי".

הפוסט של הרשקוביץ זכה לתגובות אוהדות. במענה לשאלה של אחת המגיבות האם הוא לא היה יכול לשנות מבפנים, הוא כתב כי "עשיתי כמיטב יכולתי כל עוד הייתי שם. יש בטיקטוק ישראל אנשים מופלאים, שעושים כמיטב יכולתם".

מאז תחילת המלחמה יש עלייה תלולה בשנאת ישראל, תמיכה בטרור ואנטישמיות ברשתות החברתיות, וחלק ניכר מהזעם של ישראלים ותומכיהם בהקשר זה מופנה כלפי טיקטוק – זעם שלפיו האלגוריתם שלה מעודד את הפצת התכנים הללו. החברה מכחישה את הטענות האלה בקביעות, וטוענת כי היא פועלת לצמצום התכנים האנטישמיים בה. רק השבוע אמר שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, בדיון בכנסת כי "עיקר שיח השנאה ברשתות החברתיות מתנהל ב-X, לשעבר טוויטר, ובטיקטוק – שם הצעירים נחשפים לעמדות אנטישמיות ואנטי ישראליות".

אחד הקמפיינים שצבר תאוצה בטיקטוק בחודשים האחרונים הוא קמפיין שבו טיקטוקרים גייסו את לא פחות מאשר אוסאמה בן לאדן כדי "להוכיח" את הטענות האנטי ישראליות שלהם. כמו כן, בחודש שעבר החברה סירבה לפרסם קמפיין שקורא לשחרור החטופים, בטענה שהמודעות היו "פוליטיות וגרפיות מדי".

טיקטוק ישראל טרם השיבה לפניית אנשים ומחשבים לתגובה על התפטרותו של הרשקוביץ.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים