ה-Zenfone החדש של אסוס: ביצועים מהבולטים בשוק – אם כי לא בצילום
אסוס זונחת את שוק המכשירים הקטנים וסוגרת עם Zenfone 11 Ultra את הפער מול המתחרות מבחינת גודל המסך ● הביצועים טובים יותר ממכשירים רבים אחרים, כולל של חברות גדולות, אבל כשזה מגיע לצילום, יש מקום לשיפור
אחד הדברים שממש מתסכלים הרבה מאוד צרכנים בשוק הסמארטפונים הוא שכמעט בלתי אפשרי למצוא לרכישה טלפון קטן מידות, ובטח לא של חברה ידועה. חברה שהייתה יוצאת דופן היא אסוס: בשנים האחרונות, היא סיפקה פתרון יחסי לאנשים הללו, בעיקר ביקום האנדרואידי. שלושה דורות אחורה היא הציעה טלפונים שלא התביישו בכלל בביצועים, אבל הגיעו עם מסך בגודל 5.92 אינץ' – הרחק מצמרת השוק, שלא ניסתה אפילו לרדת מתחת לגודל של 6.5 אינץ'.
אולם, עם הסמארטפון החדש שלה, Zenfone 11 Ultra, היא, אפשר לומר, סגרה פערים מול המכשירים האחרים. ההערכה היא שאסוס החליטה לזנוח עם המכשיר החדש את המכשירים הקטנים, לפחות בתצורה שמבוססת על המעבדים הכי חזקים בשוק. ה- Zenfone 11 Ultra מיישר קו לחלוטין עם הענקים האחרים בסביבה, עם מסך AMOLED בגודל 6.78 אינץ' – אם כי באותה רזולוציית 2400X1800 פיקסלים, כמו בדור הקודם, ועם קצב ריענון גבוה מרבי של 144 הרץ.
סוללה ממש אוצר
הפרש הגדלים הזה הוביל גם לצמיחה של משקל המכשיר מ-172 ל-224 גרם, וזה כבר קצת כבד, אם כי באסוס הצליחו לעצב את המכשיר כך שהמשקל יהיה מאוזן לכל אורכו. מהצד החיובי, התוספת הזו כוללת גם סוללה גדולה יחסית, של 5,500 מילי-אמפר לשעה, והיא מספקת זמן עבודה יוצא מן הכלל של יותר מ-18 שעות במבחן של PCMark, במצב יציב של המערכת. לא ציפיתי לדבר הזה במכשיר עם מסך בגודל הזה, שגם מגיע עם מעבד עתיר משאבים (פרטים בעוד כמה שורות).
הסוללה נטענת בהספק של 65 וואט באופן חוטי, כמו מחשבים מודרניים קלי משקל, ולפי אסוס, מספיקות 39 דקות לטעינה מלאה בהספק הזה. בנוסף, ה-Zenfone 11 Ultra תומך בתקן Qi – מה שאומר שאפשר להטעין אותו באופן אלחוטי בהספק של 15 וואט. ואם זה לא מספיק, ניתן להשתמש בגב של הטלפון לטעינה הפוכה של אביזרים אלחוטיים אחרים, לדוגמה מארז אוזניות, בהספק של עד 10 וואט.
ביצועים חזקים
כמו קודמו, ה-Zenfone 11 Ultra מבוסס על המעבד הכי חזק שיש לקוואלקום להציע בדור הנוכחי – Snapdragon 8 Gen 3, שמיוצר בליתוגרפיה של 4 ננו-מטר ב-TSMC. הייחודיות שלו באה בדמות ליבת ביצועי פרימיום Cortex-X4 במהירות של 3.3 גיגה-הרץ, שלוש ליבות ביצועים Cortex-A720 במהירות של 3.2 גיגה-הרץ, שתי ליבות ביצועים Cortex-A720 במהירות של 3 גיגה-הרץ ושתי ליבות יעילות Cortex-A520 במהירות מרבית של 2.3 גיגה-הרץ. יש גם ליבה גרפית חדשה, Adreno 750, ויחד עם 16 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו-512 גיגה-בייט זיכרון אחסון מובנה, מדובר במכשיר שמציע ביצועים גבוהים. בחלק מהבדיקות שעשיתי הם אף התבררו מהטובים ביותר שאפשר להשיג בשוק: במצב הביצועים הגבוה של המכשיר הוא הגיע במבחן Geekbench ל-2,253 נקודות יותר מכל מכשיר אחר, כולל Galaxy S24 Ultra – המכשיר המוביל של סמסונג בדור הנוכחי.
ה-Zenfone 11 Ultra בהחלט נכנס לשורה של הטלפונים המובילים בשוק מבחינת ביצועים, אבל קצת פחות בהיבט של הצילום. עם זאת, הוא אמנם עולה כמו טלפון פרימיום – 4,499 שקלים בתצורה שבה הוא הגיע לבדיקה, אבל בנקודת ההתייחסות הזו הוא עדיין קצת רחוק מהטלפונים הכי יקרים בשוק
כמובן שיש השפעה של תוכנה מאחורי הקלעים, אבל מכיוון שכל החברות עושות את זה כיום, ומאחר שכשמשחקים בטלפון גם ככה המערכת מעבירה למצב ביצועים גבוהים, אלא אם המשתמש משנה זאת בעצמו באופן ספציפי – זו הדרך לבדוק. הבעיה היא שבבדיקה הזו, הטלפון התחמם למדי, אפילו יותר מדי: בהרצה של בדיקות יציבות הוא הגיע ליותר מ-57 מעלות צלזיוס, שהורגשו בגב ובעוד חלקים מתכתיים של המכשיר.
איך לא – AI
בניגוד לחברות אחרות, אסוס לא המציאה לזה שם מיוחד, אבל גם ב-Zenfone 11 Ultra יש אלמנטים של בינה מלאכותית. אחד מהם הובא ישירות מתחום המחשוב ועוזר לצלילות של הקול בשיחות טלפון וגם וידיאו. אחד אחר מאפשר לבצע תמלול שיחות טלפון, ומהצד השני להפוך לקול טקסטים, בכמה שפות – אבל לא בעברית. עוד אלמנט נחמד וחביב, אבל קצת מיותר, הוא שימוש בבינה מלאכותית ליצירת טפט למסכי הבית ולמסך הנעילה. נו, שוין.
לטלפון יש שלוש מצלמות מאחור, כשהראשית ביניהן מצוידת בחיישן 50 מגה-פיקסל של סוני עם מייצב גימבל על שישה צירים, שעובד פשוט מצוין – גם בסרטים, אם בוחרים את האפשרות המתאימה. מצלמת הרוחב מצוידת בחיישן 13 מגה-פיקסל, ואילו המצלמה השלישית, היא מצלמת הזום, מאפשרת זום אופטי של 3x. התוצאה באור יום טובה, אבל הרבה פחות בתנאי תאורה לא טובים – אז, ברוב המקרים, מורגש שהטלפון מציע יותר מדי עיבוד של הצבעים.
ה-Zenfone 11 Ultra בהחלט נכנס לשורה של הטלפונים המובילים בשוק מבחינת ביצועים, אבל קצת פחות בהיבט של הצילום. עם זאת, הוא אמנם עולה כמו טלפון פרימיום, עם תג מחיר של 4,499 שקלים לתצורה שבה הוא הגיע לבדיקה, אבל בנקודת ההתייחסות הזו הוא עדיין קצת רחוק מהטלפונים הכי יקרים בשוק. המחיר, לצערי, לא כולל מטען, וגם באסוס סיפרו בהשקה שהסיבה לכך היא דאגה לאיכות הסביבה. אני לא קונה את זה – לא כשמדובר באסוס ולא כשמדובר בחברות אחרות.
תגובות
(0)