Dell Latitude 7455 – זמן עבודה לא רע ומחיר סביר

זמן העבודה של המחשב החדש, 10 שעות ו-36 דקות, אמנם נמוך מעט מהמחשבים המתחרים, אבל עם מחיר סביר של 5,449 שקלים, הוא מציע אלטרנטיבה לא רעה להם

ה-Latitude 7455 של דל.

דל, כמו כמעט כל יצרנית מחשבים ניידים עלי אדמות, הכריזה מיד עם ההשקה של מעבדי ה-Snapdragon X של קוואלקום על כמה מחשבים חדשים, שמגיעים כעת לארץ. אחד מהם הוא ה-Latitude 7455, ששייך לסדרה העסקית המוכרת כל כך של החברה.

המחשב החדש מגיע בצבע אפרפר, שמקיף אותו מכל כיווניו ובעצם מזכיר מחשב אחרים של דל. מדובר בסוג של מסר, כאילו להראות שעל אף שיש בפנים מעבד בינה מלאכותית חדש, גם במקרה הזה הלפטופ מגיע כשהוא מוכן לעבודה העסקית שמחכה לו – כל עוד אין חריגות אל עבר יישומים שלא מוכנים עדיין לעבודה תחת מעבד ARM, ועדיין זקוקים למעבד x86 של אינטל, כמו פעם.

ה-Latitude 7455 הוא אחד המחשבים הראשונים שהגיעו אליי לסקירה עם מעבד Snapdragon X Plus – המעבד המעט יותר חלש שמציעה קוואלקום לשוק המחשבים הניידים. ההבדל המשמעותי היחיד בינו לבין המעבדים החזקים יותר הוא 10 ליבות מחשוב לעומת 12. למעשה, X1P64100 הוא המעבד היחיד בדרגת ה-Plus, והוא מגיע עם אותו NPU, שמציע 45TOPS, פועל במהירות בסיסית יחסית גבוהה של 3.4 גיגה-הרץ, ואפילו מציע את אותו שבב גרפי כמו חלק ממעבדי ה-Elite. הוא לא ממש מרשים, לפחות לא כמו שקוואלקום הייתה רוצה, מול מה שמציעות בהיבט הזה המתחרות – אינטל ובמיוחד AMD.

מכיוון שכך, לא ממש מפתיע שבביצועי הליבה היחידה במבחנים של Latitude 7455, התוצאות היו מאוד דומות, ובחלק מההרצות אפילו טובות יותר, מביצועי הליבה היחידה של ניידים עם מעבד ה-Elite של קוואלקום, אך מעט חלשות יותר בגלל מספר הליבות במבחני ריבוי הליבות. עם זאת, גם בבדיקת ריבוי הליבות ההפרש לא היה גדול.

ה-Latitude 7455 של דל.

ה-Latitude 7455 של דל. צילום: יח"צ

הזמן, המסך והמבנה

דבר שהיה לי חשוב יותר הוא לבחון כמה זמן המחשב מחזיק מעמד, ואת זה הצלחתי לבצע עם בדיקת הזמן של היישומים ב-PCMark 10. ה-Latitude 7455 הגיע במבחן זה לזמן עבודה של 10 שעות ו-36 דקות – קצת פחות ממה שהציגו באחרונה מחשבים אחרים עם מעבדי בינה מלאכותית. עם זאת, זה עדיין זמן הרבה יותר גבוה ממה שהיה מצופה בעבר – ועדיין מבטיח הרבה יותר מאשר יום עבודה שלם, אם מתחילים עם סוללה מלאה. אם לוקחים בחשבון שמדובר בסוללה בינונית יחסית, שמציעה 54Whr, הזמן שהושג במבחן אפילו עולה דרגה.

המחשב החדש מצויד במסך IPS בגודל 14 אינץ' ברזולוציית 2560×1600 פיקסלים, והוא תומך במגע ומגיב היטב לכל נגיעה – אם כי הוא מציע תמיכה בקצב הריענון המינימלי בלבד, שעומד על 60 הרץ. הוא מציע בהירות תקנית לשימוש משרדי שעומדת על 400 ניט, וכן גימור מאט, שחביב במיוחד על אלה שלא אוהבים השתקפויות – ובצדק. יש גם 16 גיגה-בייט זיכרון RAM ו-512 גיגה-בייט זיכרון אחסון – ובהיבט הזה, זה מעט מדי.

המבנה שלו מוצק משהו, ומשדר עמידות ואמינות – גם בזכות צירי המסך החזקים יחסית, שמונעים נדנוד מיותר. הוא יחסית עבה, עם גובה של 16.9 מ"מ. משקלו הוא 1.44 ק"ג. יש בשוק מחשבים קלים ממנו עם מסך בגודל זהה, אבל זה גם אומר שיש מספיק יציאות לחבורים של ציוד היקפי: חיבור USB-A ושני חיבורי USB-C, וגם חריץ לכרטיס זיכרון מסוג microSD. חסר היה לי קצת חיבור למסך, אבל דל פיצתה על כך עם התמיכה של חיבורי ה-USB-C ב-DisplayPort 2.1 וה-USB 4.

המחשב תומך, מבחינת קישוריות, ב-Bluetooth 5.4 וב-WiFi 7, וכן מציע מערך מקיף לביצוע שיחות וידיאו עם מצלמת רשת ברזולוציית 1080p. זו מלווה בחיישן IR, במערכת רמקולים משני טוויטרים ושני וופרים – כל אחד בעוצמה של 2 וואט, וכן במערך מיקרופונים מדויקים.

אחד ההיבטים המוצלחים יותר ב-Latitude 7455 הוא המחיר היחסית סביר עבור מחשבי בינה מלאכותית, ותג המחיר שלו הוא 5,449 שקלים. עבור אנשים שהשימושיות שלהם במחשב היא תעסוקתית, ועבור אלה שמחפשים מחשב מוצק ומהימן לעבודה מחוץ למשרד, ה- Latitude 7455מציע את כל מה שיש לבינה מלאכותית תחת Windows להציע כיום – עם Copilot, או איך שיקראו לזה בהמשך הדרך, ובמיוחד עם זמן עבודה לא רע במיוחד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים