סקירה: מה שכל "לוחם דרכים" צריך עם המחשב הנייד
עכבר המחשב WL310 Bluetooth Silent של לנובו הוא עכבר פשוט ופונקציונלי, אחד שמתאים לעבודה כמעט על כל משטח ובמחיר ששווה את יתרונותיו
נסו לדמיין את החיים הממוחשבים שלכם בלי עכבר, ולא, אני אפילו לא מתכוון אליכם אנשי המחשבים השולחניים. אני מתמקד הפעם באלו שמחשבים ניידים מחוברים אליהם לווריד, אם בגלל נסיבות תעסוקתיות, נסיבות סטודנטיאליות ואפילו מתוך בחירה אישית בבתיהם, בחדרם או בסלון או על שולחן העבודה – ולמעשה לפי כל טבלאות המכירות כבר מזה שנים רבות למדי מוכרים הרבה יותר ניידים מנייחים שולחניים.
אז כן, נסו לחשוב שאתם צריכים להשתמש אך ורק במשטח השליטה של המחשב. גם אני מוציא את הגיימרים מהתמונה, כי הם בכל מקרה ישקיעו בעכבר רב תכונות, רבגוני RGB ומלא כפתורים שניתן לתכנת, ואני בטוח, שהרוב המכריע של משתמשי המחשבים הניידים, אם תהיה להם בחירה, יעדיפו להשתמש בעכבר אלחוטי או אפילו כזה עם זנב שמתחבר למחשב באמצעות חיבור USB, על פני משטח השליטה המובנה מתחת למקלדת.
ואם אפשר שגם לא יהיה גדול מדי, ואפילו ההפך, קטן מספיק, שיהיה כזה שאפשר להשתמש בו גם במקומות צפופים, כמו שולחן בקומה השנייה של הרכבת, או שולחן בבית הקפה שמעבר למחשב יש עליו גם איזה אספרסו או בקבוק מים ואולי נייר עבודה אחד או שניים. ואם הוא עובד על המכנס בכלל טוב, כי אז אפשר במקומות אפילו עוד יותר צפופים.
העכבר WL310 Bluetooth Silent של לנובו הוא בדיוק כזה: קטן מידות באופן יחסי, אלחוטי שמשתמש בחיבור Bluetooth 5.0 בלבד, כך שלא צריך לחבר דונגל כדי לעבוד איתו וגם לא צריך לבזבז חיבור USB. בדקתי אותו בעבודה על הבד של המכנס, על ספה עור, על שלושה סוגי שולחנות עץ ועל משטח מפלסטיק והוא עבד היטב ובמדויק – ושוב הוכיח, שכל עכבר, גם אם הוא פשוט, עדיין טוב יותר מכל משטח שליטה בכל מחשב. ואם אתם חושבים ההפך, אז אני מבטיח לכם שאתם במיעוט.
ובכן זה עכבר פשוט. הוא אפילו לא מתחבר לתוכנת השליטה והבקרה שלנובו עצמה מציעה לאביזרים שלה, Accessories and Display Manager, וזה אומר שמה שאתם קונים זה מה יש, ואי אפשר לשנות. כן, זה אכן עכבר פשוט.
מעבר לכפתור ההפעלה/כיבוי בתחתית, ומעבר לחמשת הכפתורים הצפויים – שני הכפתורים הראשיים, שני כפתורי הצד וגלגלת הלחיצה, יש מעל הגלגלת כפתור חמישי מעל נורית החיבור, שדולקת בכחול כשהכל מחובר ותקין, ועוברת לאדום כדי לאותות על קצה חיי הסוללה. הכפתור השישי הזה מאפשר לבחור את ה-DPI של העכבר, ויש שלוש רמות לבחירה: מהירות של 800, 1,200 ו-1,600 נקודות לאינץ'. אני בחרתי את המהירות הגבוהה ביותר ונשארתי שם, אבל זה באמת עניין של הרגל.
העכבר עצמו סימטרי, וזה אומר שגם שמאליים יכולים להשתמש בו באותה נוחות אם כי הם מאבדים את כפתורי הצד שלא תורמים יותר מדי לעבודה השוטפת גם כך, אלא אם עוברים הרבה קדימה ואחורה בין עמודים באינטרנט.
המידות שלו הן 75x48x100 מ"מ כך שהוא קטן אבל לא יותר מדי, והאצבעות האוחזות בו מלפנים לא חורגות בהרבה מקצותיו, כך שנוח ללחוץ על הכפתורים הראשיים. עם משקל של 60 גרם הוא גם נוח להזזה, וכאמור לעיל, יעבוד כמעט על כל משטח באמצעות החיישן האדום האופטי שלו – ולמרות שלא בדקתי על משטח זכוכית שקוף, אני מעריך שהוא לא יתפקד היטב על משטח כזה.
וכמו ששמו רומז, העכבר המציג לראווה עיצוב בכמה גוונים של אפור, הוא יחסית שקט מאוד והלחיצות על כפתוריו לא ממש יורגשו על ידי הסביבה, גם אם יבוצעו באגרסיביות רבה.
ויש עוד יתרון לעכבר הפשוט הזה, שיספק מענה לצרכים של כל "לוחם דרכים" כמעט, והוא המחיר: מחיר השוק שלו עומד על כ-75 שקלים בלבד, והוא זקוק לסוללת AA אחת ויחידה שאמורה להספיק לשלושה חודשים.
תגובות
(0)