Lenovo Yoga C740 – מחשב נייד הפיך
ל-Yoga C740 החדש של לנובו - שהחברה הכריזה עליו רק לפני שלושה שבועות ב-IFA 2019 - יש מעבד דור עשירי של אינטל ● האם מדובר בקפיצת מדרגה?
מבחינה חיצונית דומה ה-Yoga C740 לשאר מחשבי סדרת המחשבים ההפיכים הנודעת ועטורת השבחים של לנובו, שיש אומרים עליה שהיא המציאה את הז'אנר. למעשה, להוציא כמה הבדלים שחלקם אפילו לא ממש מהותיים, הוא מזכיר מאוד את ה-Yoga 730 שנבדק כאן באתר הזה בשנה שעברה, וכממשיך דרכו המספרי זה כנראה היה אפילו די צפוי.
אבל לפני שאגע בהבדלים הללו, הדבר החשוב באמת שמציע המחשב החדש של לנובו הוא מה שמתגורר בתוכו – המנוע שמספק לו את כוחו, זה שעוזר לו להציע למשתמש את כלי העזר שהוא זקוק לו למחייתו: המעבד הראשי. ולמה? כי זה המחשב הראשון שנחת בישראל עם מעבד ממשפחת ה-Comet Lake של אינטל, או מה שבאינטל מכנים משפחת מעבדי ה-Core מהדור העשירי.
ולא רק שהוא הראשון. אם בספר גינס היו שומרים סעיף לדברים מעין אלו, כנראה שהוא היה נרשם תחת הסעיף: 'המחשב שעבר הזמן הכי קצר מרגע ההכרזה הגלובלית הרשמית עליו ועד להגעתו למדפים בארץ'. בפועל זה אומר שלנובו הכריזה על Yoga C740 ב-IFA 2019, ושלושה שבועות לאחר מכן אתם כבר קוראים כאן ברגע זה את תחילת הביקורת עליו, ובסיומה תוכלו לגשת לרכוש אותו אם תרצו אותו. מרשים בפני עצמו, ועוד יותר כשמדובר גם במעבד מדור חדש.
למעשה, מעבדי ה-Comet Lake, למרות שהם מוגדרים בידי אינטל כמעבדי דור עשירי, עדיין קשורים בהווייתם למשפחות האחרונות שאינטל הציגה לשוק, כי הם מיוצרים עדיין בליתוגרפיה של 14 ננו-מטר. אינטל הכריזה עליהם כעשרה ימים אחרי שהכריזה על משפחת ה-Ice Lake, שהיא הראשונה שלה שמיוצרת ב-10 ננו-מטר, ולמעשה זו הפעם הראשונה – כפי שכבר נכתב באנשים ומחשבים – בה באותו דור מציעה אינטל שתי טכנולוגיות ייצור שונות.
על פניו ההבדלים בין שתי משפחות המעבדים החדשות אינם רבים, אך חזון לעתיד. בינתיים אפשר להתייחס למה שיש ולא למה שאין.
אז מה יש בכל זאת בפנים?
בלנובו בחרו להטמיע במחשב המסוים הזה את Core i7-10510U. זה לא המעבד החזק ביותר שהיא הציגה בהכרזה האחרונה – הכתר הזה שמור ל- Core i7-10710, שהוא הראשון אי פעם שמוצע לשוק מחשבי האולטרה-בוק עם 6 ליבות פיזיות.
המעבד שמככב בבדיקה הזו מצויד ב-4 ליבות פיזיות/8 לוגיות, במהירות בסיסית של 1.8 גיגה-הרץ, עם מהירות טורבו מרבית של 4.9 גיגה-הרץ עבור ליבה אחת, או 4.3 גיגה-הרץ, כשכל ארבע הליבות עובדות יחדיו במאמץ על. ה-TDP של המשפחה נותר 15 וואט, וזה אומר שהמחשב אינו מתחמם. למרות שלנובו הוסיפה מאחור כמה חריצי אוורור נוספים, לא ממש היה בהם צורך, לנוכח הבדיקות שעבר לקראת הסקירה הזו. אחד השיפורים העיקריים שמציע המעבד הזה הוא שילוב של 24 יחידות גרפיות של השבב הגרפי מהדור העשירי של אינטל, שפועל במהירות מרבית של 1.15 גיגה-הרץ.
ה-Yoga C740 שהגיע לבדיקה צויד במסך 14 אינץ' ברזולוציית FHD, יחד עם 16 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג DDR4-2666, ועם כרטיס SSD בנפח של 1 טרה-בייט. הסוללה בפנים היא בנפח עבודה של 51Wh, ואינטל מעריכה שהיא צריכה להספיק ל-13 שעות עבודה, לכל היותר.
המחשב מציע גוף כל מתכתי עם שולי מסך שבהתאם למגמה בשוק צומצמו עד ל-3.52 מ"מ משני הצדדים. יש לו שני מחברי USB-C, שמשמשים גם לצורך טעינתו וגם מציעים תמיכה בתקן DisplyaPort, ומצד שני מחבר USB-A. לדעתי היה מקום להוסיף לפחות עוד מחבר Type-A וחבל שלא עשו כך. בגרסה ה-15.6 אינץ' דווקא יש חיישן טביעות אצבע ויש כיסוי מצלמה, שמאפשר להסתיר אותה כשהיא לא בשימוש בפועל כדי למנוע ריגול.
השינוי מורגש היטב
את ביצועי המחשב המסוים הזה השוויתי אל מול מחשבים דומים עם מעבדי Core i7 מהדור השמיני. למה? כי אין מעבדי U ו-Y מהדור התשיעי בשוק, ועדיין יש מחשבים חדשים שמגיעים עם מעבדי דור שמיני.
אחד הדברים הראשונים שהתבררו הוא שמעבד ה-Comet Lake בהחלט עוזר להוציא יותר מהסוללה באופן יחסי. את מבחן הסוללה הרגיל סיים Yoga C740 אחרי 4 שעות ועוד שתי דקות, חצי שעה ויותר אחרי המחשבים האחרים, ואינטל/לנובו יכולות לסמן לעצמן פלוס קטן.
מחשבי 2-ב-1 ומחשבי אולטרה-בוק בדרך כלל לא מתמקדים בביצועים, אבל בהשוואה למחשבים דומים המעבד החדש מציע ביצועים חזקים יותר לכל אורך הבדיקות. השיפור לעומת מעבדי הדור השמיני מגיע ל-10% פחות או יותר בבדיקות המעבד עצמו, והרבה יותר בבדיקות הגרפיות. זה בא ליד ביטוי היטב בבדיקות תחת Geekbench, עם ציוני מעבד של 4,953/16,334 נקודות, וציון במבחן Compute שהגיע ל-40,182 נקודות מרשימות מאוד. גם בכל בדיקה אחרת השיפור לעומת מעבדי הדור שמיני היה מהותי.
אז זה הצליח לאינטל? השאלה היא לא רק הביצועים אלא האספקה, ויש עוד הרבה צפי לקראת ההשקעה בפועל של מעבדי ה-Ice Lake. ללנובו זה הצליח, ו-Yoga C740 הוא יותר מהמשך ראוי למחשבי שוק הביניים של המשפחה הזו. המחיר הרשמי שלו בתצורה בה נבדק הוא 6,490 שקלים.
תגובות
(0)