דל השיקה 17 שרתים בסדרה החדשה PowerEdge 15G

החברה השיקה שרתים לארונות, שרתים בסדרה C, כאלה שמיועדים להציע שימוש מטיבי בכרטיסי מסך, וכן שרתים ייעודיים לקצה הרשת ולארגוני טלקום

שרתים מהסדרה החדשה של דל. צילום: יח"צ

"למרות מה שרבים מאוד נוהגים לחשוב, החומרה של המחשבים, ובטח של השרתים – עדיין חשובה. זאת, גם בתקופה הנוכחית של המרה דיגיטלית, שבה אנחנו רואים מהפך – מ-75% עיבוד מידע בדטה סנטר ל-75% מחוצה לו עד 2025, וגם כשיותר ויותר מידע מתרחק ממרכזי הנתונים המסורתיים", כך אמר ראבי פנדקאנטי, סגן נשיא בכיר לשרתים ורשתות ב-דל.

פנדקאנטי דיבר בתדרוך עיתונאים שערכה החברה אמש (ד'), עם ההשקה של לא פחות מ-17 שרתים חדשים בדור החדש, ה-Dell PowerEdge 15G, שלדבריה יעזרו לארגונים בכל הגדלים להגיע לתשתית אוטומטית לחלוטין.

דל הציגה באירוע שרתים לארונות, שרתים בסדרה C, כאלה שמיועדים להציע שימוש מטיבי בכרטיסי מסך, וכן שרתים ייעודיים לקצה הרשת ולארגוני טלקום. "אם אני צריך להתייחס לכל השרתים החדשים בקצרה, אנחנו מציעים חידושים ברמות שונות ומגוונות, ושולחים את החומרה הכי מתאימה לשוק. אנחנו מציעים כיום את השרתים הכי מתאימים בתעשייה עבור מרחב של צרכים ויכולות התאמה", אמר פנדקאנטי.

שלוש הרגליים של השרתים החדשים של דל

אחד הדברים שאותם מדגישה דל בהתייחס לשרתי ה-PowerEdge החדשים שלה הוא היכולת שלהם להוביל לאוטומציה – במיוחד כאשר כיום יש ארגונים שמתפעלים לא עשרות של שרתים, אלא אפילו אלפים. לדברי פנדקאנטי, שרתי ה-PowerEdge, עם ניהול המערכות שלהם, יכולים לספק עד 85% חסכון בזמן ולהוציא מהתמונה עשרות צעדים בזכות אוטומציה, כמו גם לשפר יעילות ואיכותיות.

"תשתית מחשוב אוטונומית זה דבר יותר ויותר חשוב לכל אורך שרשרת המחשוב, ואנחנו רוצים להפחית את האפשרות לבצע טעויות, שמתרחשות הרבה יותר אם מבצעים פעולות באופן ידני" אמר. "הלקוחות יכולים לבנות את היכולת לאסוף מידע ולהחליט באופן אוטומטי לפי מה לפעול, ויש לנו את היכולת לתת להם לא רק להקים את השרתים שלהם מהר יותר מתמיד, אלא גם לאפשר להם להתחיל לבנות באופן אוטומטי תהליכים, כדי להבטיח הרצה אוטומטית של החומרה".

האוטומציה היא אחת משלוש רגליים שבדל מגדירים כבסיס לדור החדש של השרתים. הרגל השנייה היא פלטפורמת מחשוב שיודעת להתאים את עצמה לצרכים, בהתאם לשינויים ולהתפתחות בארגון ובעסקים של הלקוח. "אנחנו ממוקדים לחלוטין בעומסי העבודה, כי זה מה שמניע בסופו של דבר את העסקים בארגונים. אנחנו רוצים לתת לכל ארגון למצוא את שרת הקצה שלו בהתאם לכל קנה מידה שהוא צריך וללוות אותו כל הדרך המקצה ועד לליבה – וכשאנחנו עושים את זה, אנחנו רוצים לתת את הטכנולוגיה הטובה ביותר", הסביר פנדקאנטי.

הרגל השלישית היא האבטחה – או, כפי שמגדירים אותה בדל, חסינות פרו-אקטיבית, כזו שגורמת לחברה לתכנן עם השרתים מהבסיס מתוך מחשבה על אבטחה. לדבריו, המערכות נבנות כדי להבטיח אינטראקציות בטוחות ואת היכולת לזהות איומים פוטנציאליים, כשאחד ההיבטים לכך הוא הפתרון Secured Component Verification. לדבריו, זהו הפתרון הראשון בשוק שמשלב בתוך החומרה עצמה יכולות להתמודדות עם איומים מבוססי קריפטוגרפיה.

ההיבט הטכנולוגי של השרתים

פנדקאנטי התייחס גם להיבט הטכנולוגי של השרתים: "אנחנו מציעים את הפורטפוליו הרחב, השימושי והמעודכן ביותר של שרתים, עם מעבדי אינטל ו-AMD, ואנחנו מנסים לכסות את כל עומסי העבודה שהלקוחות באים אלינו כדי למצוא להם פתרון. כמו כן, מעבר לפריסה מהירה, אנחנו מאפשרים בקלות יחסית את הניהול של השרתים".

בין הטכנולוגיות שמיושמות בדור ה-15 של שרתי ה-Power Edge אפשר למנות את כרטיסי המסך החזקים והמעודכנים ביותר לשימוש בתרחישי מחשוב עתיר ביצועים, הכשרת בינה מלאכותית ולימוד מכונה, אנליטיקה של בסיסי נתונים ועוד. כן הורחב השימוש בקירור נוזלי ליותר שרתי PowerEdge עם טכנולוגיית Direct Liquid Cooling – מערכת שעוזרת לייעל את צריכת האנרגיה בכ-60% לעומת הדור הקודם, תמיכה בערוצי PCIe 4.0 מודרניים שעוזרים אפילו להכפיל אל התפוקה ועוד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים