סקירה: כשלפעמים זה לא מצליח עד הסוף
השעון החכם Kumi GW5 הוא כמעט מושלם, אבל מאכזב במבחן הסוללה, ועם זאת – עלותו בהחלט שווה את התועלת
במהלך נובמבר האחרון הכריזה קומי (Kumi), יצרנית סינית של שעונים חכמים שאינה מוכרת למדי במכורתנו, על צמד שעונים חדש. אחד מהם, GW5, תפס את תשומת הלב שלי כמעט מיד. מעבר לכך שהוא עגול, ואני מעדיף את הצורה העגולה הקלאסית של שעון על פני המרובעים השונים או רצועות הספורט הדקות – ומבחינתי מדובר בהיבט של "על טעם וריח", אבל מהסוג שיש להתווכח, אחת התכונות שלו היא מסך בגודל 1.39 אינץ', שאומר שהוא גדול אבל לא מדי, והתכונה המעניינת השנייה, ואולי אף יותר: תומך בעברית מהקופסה ללא צורך לעשות דבר נוסף מעבר לבחירת השפה במסך ההגדרה הראשוני שלו.
העברית ששולבה בשעון אמנם לא אחידה באיכות התרגום שלה, אבל בגדול בהחלט אפשר להבין למה התכוונו המשוררים שעומדים מאחוריה בשעון ובאפליקציה שמלווה אותו. היישור לימין מצוין, התקצירים של ההתראות קריאים וברורים גם כשמשולבת בהם אנגלית, וגם אם אפשר לספק תשובות ישירות מהשעון עצמו, בהחלט אפשר להבין מה רוצה הצד ששלח אותה – כשיש גם צלמית שעוזרת לזהות את המקור של ההתראה, מג'ימייל, דרך מסרונים ועד ווטסאפ.
ההגדרה של השעון מתבצעת דרך האפליקציה שלו, וזה לא משהו שלא רואים בשעונים של יצרניות אחרות, ובאמצעות חיבור Bluetooth 5.2. האפליקציה מחויבת בשימוש גם רוצים לעקוב אחרי הפעילות הספורטיבית, ממספר צעדים והלאה, ואחרי מדידות שונות כמו קצב פעימות לב, חמצן בדם, ועד בדיקת לחץ דם שהפתיעה לטובה וגם אם לא הייתה מדויקת הייתה ממש ליד.
מעבר לכך, היא עוזרת לשנות את התצוגה של השעון מבין עשרות רבות של אפשרויות, חלק תצוגתיות וחלק פרקטיות, להגדיר רשימת אנשי קשר שתוצג בשעון וגם כדי להגדיר שעון מעורר – חלק מהדברים קצת לא ברור למה צריך להגדיר באפליקציה ולא בשעון ישירות, אבל זה גם לא ממש נורא. מובן שצריך את האפליקציה גם כדי להגדיר מאילו אפליקציות בטלפון רוצים לקבל התראות וגם כדי להגדיר דברים שונים, כמו על איזה יד עונדים את השעון, האם לקבל תזכורות שתייה ופעילות, וגם האם להעיר את התצוגה כשמרימים.
לשעון שני כפתורים פיזיים – אחד שמעביר בין תפריטים, והשני לקביעת שימוש מהיר, כמו, למשל, צילום: אפשר להניח את הטלפון קצת רחוק, במסגרות ה-Bluetooth, וללחוץ על הכפתור כדי לצלם מרחוק, לדוגמה, או לקבוע שלחיצה עליו תבצע מייד בדיקת דופק. אפשר גם להגדיר שניתן יהיה לבצע חיוגים לרשימת אנשי הקשר המוגדרת, כן נכון, באפליקציה – למה לא לקשר ישירות אל אפליקציית אנשי הקשר? אולי כדי להתרחק קצת מגוגל? לא יודע.
השעון תומך ב-NFC, אבל בשירותי תשלום שלא זמינים בחנויות בישראל, והוא תומך בנוסף בתקן IP68, מה שאומר שלא צריך להוריד אותו מהיד במקלחת. עבור נשים יש גם תכונה שעוקבת אחרי המחזור.
אבל עם כל הדברים הטובים והרעים, פחות או יותר, יש דבר אחד חשוב מאוד שכל שעון צריך לספק – ולמעשה כל התקן נייד שמבוסס על סוללה צריך לעשות את זה: זמן עבודה, ומאוד לא הייתי מרוצה מהתוצאה הזו של השעון. בשימוש רגיל, בלי יותר מדי מערכות אימונים, ועם השתקת רוב הקבוצות הגדולות שבהן אני חבר בווטסאפ כדי לצמצם את מספר ההתרעות, ועם בהירות מינימלית של התצוגה, לא הצלחתי לחצות את קו ה-14 שעות אחרי טעינה מלאה. לא קרוב למה שהחברה הבטיחה, ועוד אין לי תשובה לכך.
למעשה מדי פעם הופתעתי, למרות שזה אירוני אחרי זמן מה, לגלות שאני נושא עמי מכשיר שהסוללה שלו כמעט ריקה. כאחד שעובד בעיקר מביתו זה אולי לא כל כך נורא, אבל עבור עובד שמגיע למשרד זה פחות טוב. זה אולי היה פחות מטריד אם הטעינה הייתה מהירה מאוד, אבל היא מתמשכת כשעה ומחצה.
היתרון של השעון הוא מחיר יחסית נוח. אחרי הנחות שונות הוא עולה בסך הכל כ-150 שקלים, עם משלוח חינם, ואם השימושים שלכם יכולים להתמודד עם זמן העבודה, הוא בסך הכל נוח ונחמד לשימוש.
תגובות
(0)