סקירה: אוזניות ללא חוטים Nothing Ear (a)

דגם האוזניות Ear (a) האחרון של Nothing מאפשר בחירה בין חמש עוצמות בס שונות, נוסף על אקולייזר, ואפילו בדיקה האם האוזניות יושבות טוב באוזן

Nothing Ear (a)

כמעט בלי ששמתם לכך לב, אחד השמות הכי לוהטים בשנה האחרונה בשוק האוזניות האלחוטיות הוא זה של Nothing, שעושה הרבה הרבה יותר מרק כלום. תוך שהיא משתמשת במותג המשנה הקצת יותר זול שלה CMF לצד המותג הראשי, החברה שלחה לתחרות העזה בשוק די הרבה אוזניות, ואחד הדגמים המעודכנים ביותר שלה הוא Nothing Ear (a) – שגם משנה קצת את הספירה הקודמת, אם כי מביא עיצוב שדומה למדי למה שהציגה החברה כבר ב-ear (2), וזה אומר ידיות קצה סיליקון שנכנס לאוזן, כשהוא מחובר למעין משטח קטן שממנו נמתחת זרוע קטנה שמגיעה עד קצה האוזן.

בחלק העליון, בדיוק באותה שיטה, מסומנת האוזנייה הימנית בנקודה אדומה והשמאלית בלבנה, ומעבר לכך שזה עוזר לזכור לאיזו אוזן להכניס כל אחת מהן – טוב, אם תנסו באוזן האחרת כנראה לא ממש תצליחו – זה גם מקל לזכור לאן להכניס כל אוזניה במארז הטעינה. שוב, אי אפשר אחרת, אבל זה עוזר לחסוך כמה עשיריות השנייה בכל פעם, אז זה דווקא נחמד.

כמו כן יש עדיין קצת שקיפות בזרועות ואפשר לראות את החלקים הפנימיים, ומה שהכי חשוב, בקצה הזרועות נמצאות נקודות המגע והאינטראקציה עם האוזניות. זה יותר טוב ונוח מאשר באוזניות CMF שסקרתי לאחרונה, שבהן המגע הוא בחלק העליון של האוזניות, וכן יש תמיכה בנגיעה אחת כדי להפעיל/להפסיק את המוזיקה וכדי לקבל/לנתק שיחה – וזו הגדרה שאי אפשר לשנות באפליקציה. עם זאת, גם כאן יש עקומת למידה, כי צריך ללמוד לבצע לחיצה קצרה, עם אצבע תומכת מהצד השני, ולא לבצע לחיצה ארוכה מדי, כשברירת מחדל גורמת לעבור בין המצבים השונים של בקרת הרעש – וכברירת מחדל אפשר לעבור בין מצב שקיפות (עם ליווי של צליל אנחה קלה) למצב ביטול רעש, כשאפשר להוסיף גם השבתה.

האפליקציה Nothing X היא מהטובות בשוק מבחינת עיצוב ונגישות לדעתי, וגם במקרה של Ear (a) זה לא שונה. למשל, הגדרות הפקדים מלוות באיור גרפי שמראה בדיוק היכן ללחוץ ובאיזה קצב, וזה עוזר מאוד לקצר את עקומת הלמידה.

היא גם מאפשרת להפעיל, אם רוצים, יכולת שיפור הבס של האוזניות עם חמש עוצמות הדגשה שונות, שמאפשרות לכל חובב מוזיקה להתאים את העוצמה לטעמו, וזאת מעבר לכך שיש גם אקולייזר, המאפשר גם ברמה הגרפית להתאים את עוצמות הבס, הטרבל וצלילי הביניים בצורה קלה, וזאת מעבר לבחירה בכמה הגדרות מוכנות מראש.

אחד הדברים הטובים ביותר שמציעה האפליקציה היא בדיקה האם האוזניות יושבות טוב באוזן, ואני השתמשתי באפשרות הזאת לפני כל סשן בדיקה כדי לוודא זאת. פעם או פעמיים הייתי צריך לשנות את המנח, ועבור אחרים זה יכול לבוא לידי ביטוי בהחלפת קצה הסיליקון למידה אחרת – ויש עוד שתי מידות בקופסה: אחת גדולה יותר אחת קטנה יותר.

בקרת הרעש יכולה, לפי החברה, לחסום קול בעוצמה של עד 45 דציבלים ברמה הגבוהה ביותר, אבל מי שרוצה בכך יכול לבחור גם סינון רעשים בינוני או נמוך, או בכלל לבחור לתת לאוזניות ללמוד את הסביבה ולהתאים את עוצמת ההשתקה לרעשי הסביבה – תכונת פרימיום אמיתית.

ההשתקה עובדת בדרך כלל גם ברמת הביניים שלה, אבל כרגיל, מדובר בדרך כלל בצלילים מוכרים ומונוטוניים כמו רכבים שעוברים, דיבורים של אנשים – גם במצב "שקיפות" הוצאתי לפחות אוזנייה אחת מהאוזן כדי לשמוע מה אומרים לי – נביחות קלות של כלבים וכדומה. אבל אמבולנס שעבר גרם לי אפילו לקפוץ בהפתעה כי הוא חדר היטב את מוזיקת הרוק הכבד שהקשבתי לה וגם חתול שיילל כשראה את הכלב שלי (שלא ממש התעניין בו, כרגיל) הצליח להעביר אלי את המחאה שלו.

האיכות הקולית בשיחות טלפוניות הייתה סבירה פלוס בתוך משרד, קצת פחות בחוץ, ובכל מקרה הצדדים השניים שאלו מייד האם אני משתמש באוזניות חדשות. כבר רגילים שאני בוחן אותן באמצעות האוזניים שלהם, בהשאלה.

יש עוד כמה דברים חדשים. אני אמנם קיבלתי לבדיקה את האוזניות בצבע שחור אבל הן זמינות גם בצבע לבן, ולראשונה, גם בצבע צהוב צעיר. בנוסף, הן מגיעות בתוך מארז חדש קומפקטי מאוד, שנכנס יפה גם לכיס של ג'ינס צמוד יחסית.

האוזניות, שמצוידות בדרייברים בגודל 11 מ"מ ומספקות איכות מוזיקלית טובה אם כי לא מצטיינת, וכאמור כחובב רוק עד רוק כבד מאוד אהבתי עד מאוד את היכולת לטפל בבס, והן שוקלות 4.8 גרם האחת עם סוללת 46mAh, שאמורות להספיק עם ANC לכ-5.5 שעות – ואני הגעתי עם רמת ביניים לשש וחצי שעות. המארז שוקל 39.6 גרם ומכיל סוללת 500mAh שיכולה להוסיף עוד שלושה וחצי מחזורי טעינה ב-ANC, ובסך הכל 24.5 שעות. בלי ANC אפשר להגיע לעד 42.5 שעות, וטעינה בת 10 דקות מספיקה לעד 10 שעות עבודה בלי ANC.

Ear (a) תומכות בחיבור לשני מכשירים במקביל באמצעות Bluetooth 5.3, והן תומכות בצימוד מהיר באמצעות טכנולוגיות Swift Pair של מיקרוסופט ו-Fast Pair של גוגל. כמו כן, הן תומכות בתקן הסביבתי IP54 שמספיק אולי לגשם קל, והמארז הרבה פחות, והן עולות 439 שקל – הכי זולות בפורטפוליו הנוכחי של Nothing, לא כולל CMF.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים