ROG Phone 9 Pro של אסוס: טלפון משחקים עוצמתי

המכשיר מספק את מה שהובטח ומי שאוהב משחקי מובייל ייהנה איתו מהם פי כמה, כולל מממשק המשחקיוּת המצוין של אסוס, המולבש מעל אנדרואיד 15 ● אבל המכשיר יקר - האם הוא שווה בכל זאת? קראו את הסקירה

טלפון עוצמתי למשחקים. ROG Phone 9 Pro של אסוס.

אחד הדברים הראשונים בחוויה שלי בעת בדיקת טלפון המשחקים החדש של אסוס – דגם ה-ROG  Phone 9 Pro שהגיע לאחרונה לארץ, ושיש אחד יקר ממנו שמציע עוד יותר זיכרון – היה פעירת פה לאור גודל הקרטון בו הוא הגיע. כשפתחתי את האריזה התברר למה: בפנים נחה קופסה גדולה מאוד ומעוצבת בצורה יפיפייה, כזאת שמשדרת שיש בתוכה משהו מיוחד ששווה מאוד לבדוק אותו, תוך שימוש בצבעים המקובלים של שוק המשחקים, שחור עם קצת אדום.

בפנים שכב הטלפון בתא שלו, ומעליו היה עוד מקום לעוד קופסה ועוד אחת מתחתיו, והן מלאות בכל מני דברים – הפירוט במשך – והראו שאם יש דבר אחד וודאי במצג הזה הוא הגאווה של אסוס במה שהיא הוציאה מקווי הייצור שלה.

אסוס היא אחת החברות שמקפידות להמשיך ולשחרר לשוק טלפוני משחקים, וכדי להצדיק את זה היא משלבת במערכת ההפעלה הרבה אלמנטים שמקדמים זאת. אחד האלמנטים הכי בולטים הוא מרכז בקרה לכל דבר ועניין, שממש כמו במחשב נייד מאפשר לבחור רמת ביצועים, כיצד להפעיל אלמנטים שונים במערכת, כיצד להציג את התמונה בעת משחק, וגם מאפשר גישה לספריית המשחקים ולרשימת משחקי מומלצים, כי בכל זאת צריך לדחוף משהו.

תהליך ההגדרה של הטלפון כולל עוד אלמנט מעניין: משחקון קצר שמאפשר למשתמש ללמוד איך להזיז את הטלפון, ויותר חשוב, להכיר את שני ההדקים ההפטיים שנמצאים בקצוות למעלה, וכן להרגיש את המשוב הפיזי שמרגישים במשחקים, ולשמוע את הרמקולים המצוינים שנמצאים בשני הקצוות – והכי הכי לראות עד כמה מסך ה-AMOLED בגודל 6.78 אינץ' מספק תמונה נפלאה עם קצב רענון שיכול להגיע עד 185 הרץ, בזמן שמשחקים באמצעות מערכת המשחק שמכונה Game Genie. המסך מציעה בהירות שיכולה להגיע עד 2,500 ניט, כשיש תמיכה ב-HDR10 וכן הגנה של Gorilla Glass Victus2.

מאפשר ליהנות עוד יותר ממשחקי המובייל. Asus ROG Phone 9 Pro.

מאפשר ליהנות עוד יותר ממשחקי המובייל. Asus ROG Phone 9 Pro. צילום: יח"צ

המעבד החדש של קוואלקום כבר בפנים – המשחקים רצים חלק

אבל מה שהכי חשוב בטלפון משחקים זה המעבד שבפנים, וכמו בכל שנה אסוס היא אחת הראשונות שמביאות לשוק בפועל טלפון משחקים עם המעבד החדש של קוואלקום, והפעם כזכור מדובר ב-Snapdragon 8 Elite, שמהירות השיא שלו עומדת על 4.36 גיגה-הרץ. זה לא בא לידי ביטוי רק במבחנים הסינטטיים, בהם, לדוגמה, הוא כבר מגרד מלמטה את קו ה-3 מיליון ב-Antutu במצב המשחקים המלא, מצב ה-X של הטלפון. זה בא לידי ביטוי בפעילות השוטפת בה לא נתקלתי במשחק שלא רץ חלק.

קצת קשה לכמת את כל מה שהטלפון הזה מציע בסקירה אחת קצרה, אבל יש עוד גימיק שאי אפשר שלא להזכיר: התצוגה מאחור AniMe. נכון שלא מדובר במשהו חדש אצל אסוס, אבל זו תצוגה שיכולה להציג מאחור בכמה צבעים נתונים כאלה או אחרים. למשל צבע שמעיד על מצב הסוללה. אבל הפעם יש תוספת: אפשר לבחור להריץ כמה משחקוני 8 ביט פשוטים, שכדי לשחק בהם צריך להשתמש במתגים, וזה פשוט מבריק ומושך כל אחד שעובר בסביבה – אבל גם נו, די ממצה את עצמו אחרי זמן מה, לפחות עד שנתקלים במישהו חדש שלא ראה את זה.

המחיר של ROG Phone 9 Pro עומד על לא פחות מ-5,699 שקלים, וזה הופך אותו לאחד הטלפונים הכי יקרים בשוק. גרסה זו מגיעה עם 16 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו-512 גיגה-בייט זיכרון אחסון. הקופסה מכילה במקרה של הדגם הזה מטען בהספק 65 וואט, לצד כבל USB-C משני הצדדים שלו, שני כיסויי מגן אחורי וגם תוסף קירור בשם AeroActive Cooler X Pro וגם שקיק שמאפשרת לשאת אותו בבטחה.

התוסף הזה נמכר בעבר בנפרד, אבל כשעלות המכשיר נוגעת פחות או יותר בשמיים, אז אולי טוב ש-אסוס צירפה את זה לאריזה. מערכת הקירור הזו מתחברת לחיבור USB-C ייעודי בצד המכשיר – מעבר לזה שנמצא למטה כרגיל פחות או יותר לצורך טעינה – וזה ממקום מתחת לכפתורי התפעול ובין שני ההדקים שלו. לאחר עדכון קושחה, שמתבצע בזמן החיבור הראשי, השליטה מוכללת במסך הבקרה הראשי של הטלפון ואפשר לבחור מהירות או לתת למערכת לבחור אותה באופן דינמי. הירידה בטמפרטורה מורגשת כמעט מיד, אבל ברמה הגבוהה של הקירור המאוורר מאוד מאוד מרעיש. מאוד. יש גם כמה כפתורים שמאפשרים כיבוי והערה של הטלפון, ויש חיבור למטען וכן לאוזניות בחלק התחתון של המאוורר.

יש חיישן טביעות אצבע שלא היה מספיק מדויק בבדיקות שלי, ויותר מדי פעמים נדרשתי למספר ניסיונות כדי לפתוח את המכשיר. בנוסף יש סוללת 5,800mAh שבאופן מדהים למדי סיפקה במצב העבודה הדינמי של הטלפון, ובבהירות של כ-35%, כ-19 שעות עבודה במבחן PCMark. כששיחקתי ברציפות בטלפון, לא הגעתי גם למחצית מזה, ובלי המאוורר, ההתחממות של המכשיר הייתה מאוד גדולה – מערכת האוורור אמנם מאוד עוזרת, כאמור לעיל, אבל היא גם מגושמת מאוד לשימוש רצוף וגם מוסיפה משקל יחסית רב למכשיר שגם כך שוקל 227 גרם.

מאחור יש מצלמה ראשית עם חיישן 50 מגה-פיקסל של סוני ועם גימבל מובנה, שעוזר מאוד לייצוב התמונה, מצלמת רוחב על עם חיישן 12 מגה-פיקסל ושדה צילום של 120 מעלות, ומצלמת טלפוטו עם חיישן 32 מגה-פיקסל וזום אופטי 3x. מקדימה יש מצלמת 32 מגה-פיקסל.

בשורה התחתונה מביא ROG Phone 9 Pro את מה שהוא מבטיח על הנייר, ומי שאוהב משחקי מובייל, ייהנה איתו מהם פי כמה, כולל מהממשק המצוין של אסוס שמולבש מעל אנדרואיד 15, ומוקדש כמובן למשחקיות קודם כל.

האם זה שווה את המחיר? זו שאלה שקשה לי מאוד לתת לה תשובה, אבל זו התשובה שהייתי נותן כנראה לכל מכשיר ברמת המחיר הזו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים