ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט התוכנה הראשי של אינטל: "ה-Core Duo שפותח בישראל הציל אותנו"

"בכל מקום אליו אני מגיע, יש לאנשים שאלות בסיסיות על מיקבול; בישראל שאלו שאלות קשות", אומר ריינדרס בראיון לאנשים ומחשבים ● לדבריו, "באוניברסיטאות במקומות שונים בעולם לא מכינים את המפתחים לעולם של מיחשוב מקבילי, ומלמדים על כך רק סטודנטים לתואר שני; אנחנו עובדים עם כאלף אוניברסיטאות, כדי שישתמשו בחומרים שלנו ללמד את הסטודנטים לתואר ראשון"

"מעבד ה-Core Duo, שפותח בחיפה לפני שנים אחדות והחל את בשורת המיקבול למיחשוב האישי, הוא מעולה, ולטעמי 'הציל' את אינטל, שעד אז דשדשה בקרב המהירויות מול AMD", אומר ג'יימס ריינדרס, אוונגליסט התוכנה הראשי של אינטל, בראיון לאנשים ומחשבים. לדבריו, "בכל מקום שאני מגיע אליו אני מדבר עם אנשים על מיקבול ויש להם שאלות בסיסיות. בישראל שאלו שאלות קשות. לא מכבר הייתי במדינה שלכם ופגשתי נציגים של חברות ובהן ורינט, צ'ק פוינט, קומברס ואמדוקס. עשינו סמינר החלפת רעיונות".

על פי ריינדרס, אחת הסיבות להצלחה הישראלית היא שבמסגרת גל העלייה שהיה לארץ בשנות התשעים, נקלטו חלק מהמוחות שברחו מברית המועצות עם התפרקותה בחברות ישראליות. בנוסף, הוא ציין, כי התרבות ההנדסית הקיימת בארץ מאפשרת את ההצלחה בתחום זה.

ריינדרס אמר את הדברים לאחר ההכרזה על מערכת Parallel Studio בכנס התוכנה שערכה אינטל בשבוע שעבר בזלצבורג, אוסטריה. נושא הכנס היה מעבר המוני לתכנות מקבילי – דבר שאליו צריך יהיה להכין את כל המפתחים. זאת בניגוד למצב כיום, שבו רק ארכיטקטים בכירים עוברים הכשרה לכך. אחת הבעיות, אמר ריינדרס, היא שבאוניברסיטאות לא מכינים את המפתחים לעולם של מיחשוב מקבילי, אלא אם הם ממשיכים לתואר שני בנושאים ספציפיים, כגון HPC או מיחשוב-על. "במרבית האוניברסיטאות לומדים על מיחשוב מקבילי רק לתארים גבוהים. אנחנו עובדים עם כאלף אוניברסיטאות, כדי שישתמשו בחומרים שלנו ללמד את הסטודנטים לתואר ראשון. כמה אוניברסיטאות, כגון ברקלי, הרימו את הכפפה. אני מקווה שרבים נוספים ילכו בעקבותיהן".

לדברי ריינדרס, תכנות מקבילי יכול לחולל פלאים, למשל בממשק עם מחשב המכונית, שיוכל לקלוט לא רק את קולו של האדם אלא גם לנתח את התנועות ועוויות הפנים והעיניים שלו. כדי שיעשה זאת יש צורך שכל חיישן – למשל מכשיר קליטת הקול או מצלמת הווידיאו, יוכל לקבל זמן עיבוד בלי לחלוק אותו עם מכשירים אחרים.

הוא הוסיף, כי נושא חשוב אחר הוא גישה למידע. על פי ריינדרס, חיפוש מקבילי בבסיס נתונים יכול לתת תוצאות מהירות הרבה יותר מאשר מעבד אחד, מהיר ככל שיהיה.

מתי תכנות מקבילי יהיה מיינסטרים?
"מדובר בעיקר בעניין של זמן ושל שיפור הטכניקות של המפתחים. זה דומה במקצת למעבר מממשקים טקסטואליים לממשקים גרפיים, שגרם לשימוש במחשב הפך לנפוץ, או האינטרנט, שקיבל דחיפה לאחר המצאת הדפדפנים, על אף שהיה קיים, ברמה כזו או אחרת, בממשקים טקסטואליים שנים רבות קודם לכן".

ריינדרס אמר, כי "כאשר מדובר במעבדים עם שתי ליבות, לרוב אין צורך במיקבול. זאת מפני שכולם מריצים במקביל כמה תוכנות, והמחשב יכול לקחת לחלק אותן שווה בשווה בין שתי הליבות. כשמדובר בכמה עשרות מעבדים, כפי שיהיה צפוי בתוך שנה, עם ההכרזה על מעבד לאראבי של אינטל, כל תוכנה תוכל לעבוד במקביל על כמה מעבדים. או אז, יהיה צורך לתכנת אותה כך שתוספת מעבדים תאיץ את פעילותה, ולא לכבול אותה למספר מוגבל של מעבדים".

"ישנם יצרני תוכנה שמפתחים כבר כיום בסביבה מקבילית, המנצלת את תכונות המעבדים החדשים", הוסיף ריינדרס. הוא אמר, כי מדובר בעיקר ביישומים הדורשים משאבים רבים, ביניהם יישומים גרפיים, עיבודי תמונות וסימולציות. על פי ריינדרס, כלי התוכנה של אינטל, בצירוף המעבדים שלה ששוחררו לאחרונה, מאפשרים להגיע לביצועים מצוינים, שלא היו אפשריים עד כה. אלה אף יספקו למשתמשי ויז'ואל סטודיו יכולת להפוך כל תוכנה למקבילית בכל שלבי מחזור החיים שלה.

יצוין, כי חברת מאגרי תוכנה, המפיצה הראשית של תוכנות אינטל בישראל, הקימה אתר המוקדש למוצר החדש, ולחינוך מפתחים למקביליות, בכתובת הבאה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים