מארק שירמן, נשיא ויו"ר גלאסהאוס: "המנטרה החוזרת אצל הלקוחות היא צמצום ההוצאות על תשתיות"

"למרות המצב, גלאסהאוס העולמית חווה גידול בפעילות שלה, כמו גם במכירות, לרבות בסניף הישראלי", אמר שירמן, המבקר בימים אלה בארץ ● הוא הוסיף, כי המגמה החדשה בעולם התשתיות היא אחסון על פי דרישה (SaaS), "שכבר ב-2010 תניב רווחים"

"2009 היא שנה לא קלה עבור לקוחותינו, אולם לא בהכרח עבורנו. המנטרה החוזרת אצל הלקוחות היא צמצום ההוצאות על תפעול ותחזוק התשתיות", כך אמר לאנשים ומחשבים מארק שירמן, מייסד, נשיא ויושב ראש גלאסהאוס העולמית. שירמן הגיע לביקור קצר בארץ, שבמסגרתו נפגש עם אנשי גלאסהאוס ישראל ועם לקוחות הסניף המקומי. לדבריו, "בשל הקיצוצים התקציביים, מנהלי ה-IT ומנהלי האיחסון מוצאים את עצמם במצב שבו הם מחפשים כל דרך להפחית את המשאבים הרבים המופנים לאיחסון ולטיפול בתשתיות ה-IT ובתחזוקתן".

הבעיה שמולה מתמודדים מנהלי ה-IT המטפלים בתשתיות ובאיחסון, הסביר שירמן, היא שחל גידול בלתי פוסק בכמויות המידע ובנפחים שהארגונים מייצרים, אותם נדרש לאחסן מדי שנה. "בשל הגידול בכמויות הנתונים הארגוניים, בהכרח גדלות ההוצאות על איחסון", אמר. "המצב כיום הוא שהאיחסון תופס נתח משמעותי מכלל תקציב ה-IT הארגוני, והוא עלול להגיע במקרים מסוימים עד לעשרות אחוזים ממנו". לדברי שירמן, "זה מצב מאוד קשה בהיבט התקציבי, ולכן – עולה החשיבות של ההתייעלות. נדרש לנצל בצורה מיטבית את ההשקעות העצומות הללו". שירמן הוסיף, כי "יש שני סוגים של הוצאות: רכישת חומרה לאיחסון והוצאות נלוות – של אינטגרציה, תפעול ותחזוקה. בנוסף, בשל אותו גידול, יש צורך לשלוט, לערוך בקרה ולדעת מה קורה בתשתית העצומה שנוצרה עקב כך".

מה התשובה למצב הזה?
"במישור אחד, המענה לכך חייב להיות ניהול חכם של תשתיות המיחשוב, על מנת לצמצם סיכונים ולהפחית עלויות. כך יתקבל פישוט מערכות ה-IT הנדרש. מדובר בטיפול בתשתיות בכל סוגי הארגון, ללא קשר למגזר או לגודל הארגון. מגמת הווירטואליזציה תופסת תאוצה – בכל ההיבטים, בכל השכבות, ומספקת חלק מהמענה לשינויים הנדרשים במרכזי המיחשוב".

מה המגמה החדשה בתחום וכיצד היא מסייעת ללקוחות?
"התחלנו להציע שירות איחסון לפי דרישה, איחסון כשירות, SaaS ללקוחות ארגוניים. יש לנו כבר כמה לקוחות בארצות הברית, בעולמות הפיננסים והתרופות, והוא נמצא בבדיקה אצל כמה לקוחות אחרים.

לשירות שכזה יש כמה יתרונות. הוא מאפשר לחברות לאחסן מידע בענן המחשוב שלנו, במקום להשקיע כסף ברכיבי איחסון משלהן. שנית, הוא מאפשר לחברות גמישות מוחלטת מבחינת צרכי האיחסון. וההיבט החשוב מכל, העולה כצורך אצל הלקוחות, קשור להיבט הכספי: השירות שלנו יכול, לעתים קרובות, לספק מידע בעלות פחותה הרבה יותר מזו של ניהול מידע מעל רשת איחסון פרטית-ייעודית. ישנם הבדלי עלות משמעותיים בין מערכות איחסון מסורתיות לבין איחסון בענן המיחשוב.

טכנולוגית, כאינטגרטורים שאינם תלויים בספק אחד, איננו ממליצים להסתמך על טכנולוגיה של ספקית ספציפית. אני מעריך, כי שנת 2009 תהיה השנה שבה יהיו בעיקר דיבורים על כך, ואת ה-'הייפ' הגדול בתחום נראה רק ב-2010".

כיצד מתמודדת גלאסהאוס עם המצב?
"איננו חווים צמצום בעסקינו, כיוון שאנו מספקים ללקוחות שירות חשוב ביותר, המביא להפחתת העלויות שלהם בתחום תשתיות ה-IT. היו לנו שני רבעונים טובים בסוף 2008, וגם 2009 היא שנה טובה עבורנו. גם בישראל העסקים שלנו מצוינים וממשיכים לגדול, ואני שבע רצון מכך.

אנו מתמקדים בתשתיות IT, עם יכולות בשירותים בעולם האיחסון, הגיבוי, מערכות ההפעלה ובסיסי הנתונים. הצוותים שלנו עורכים פרויקטים ומציעים חבילות שירות כוללות בתחומים אלו. 'גבולות הגזרה' של גלאסהאוס ברורים מאוד: אנו לא מטפלים בכבלים, בקירות וביישומים עצמם, אולם אנו נותנים מענה לכל השכבה התשתיתית, שמשרתת את היישומים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים