Star Chart: האפליקציה שמאפשרת לצאת למסע בין כוכבים

כבר לא צריך להסתכל בטלסקופ, לקרוא בספרים או לגלוש ברשת כדי לראות את הירח, צדק או שבתאי ● Star Chart מאפשרת לעשות זאת באמצעות הטלפון החכם, והופכת אותו למיני פלנטריום של ממש

לכוכבים שבשמיים הייתה מאז ומתמיד משמעות רבה מאוד למין האנושי, בכל דרך שמסתכלים על זה. החל מעקידת יצחק, בה הבטיח ה' לאברהם אבינו להרבות את זרעו "ככוכבי השמיים וכחול אשר על שפת הים", דרך אל השמש בתרבויות היוונית, הרומית והאצטקית, וכמובן יפן, שמאמינה עד היום שהיא ארץ השמש העולה. אנשים היו מביטים לשמיים ורואים בכוכבים אלים או מעשי אלים, ומשתמשים בהם הן כדי לחזות עתידות והן כדי למצוא את דרכם ממקום אחד למקום שני. כיום החוקרים, וגם אנשים פשוטים, מביטים מעלה ומנסים לנחש איזה מבין האורות המנצנצים הוא כוכב שאולי יש בו חיים, דומים לשלנו או אחרים.

הכוכבים בשמיים תמיד היו, וסביר שימשיכו להיות, מסקרנים, מרתקים ולא פחות חשוב – יפים. האפליקציה Star Chart לוקחת את כל היופי הזה ומצליחה להכניס אותו לממדים של הטלפון החכם שלכם. למעשה, היא הופכת את המכשיר למיני פלנטריום של ממש.

Star Chart יודעת להשתמש ב-GPS של המכשיר ולספק בזמן אמת מראה אמיתי של השמיים שהמשתמש רואה באותו רגע מול עיניו. כל מה שצריך הוא לכוון את הטלפון אל הרקיע ולהתחיל להביט. האפליקציה מאפשרת לעשות זום ולראות יותר מקרוב את הכוכבים, כוכבי הלכת והגלקסיות. אם רוצים אפשר גם לכוון את הטלפון לצד השני, ב-180 מעלות, ולראות כיצד נראים השמיים באותו הרגע שם.

לחיצה על כוכב תפתח תיבה עם הנתונים הידועים שלו, כולל מרחק בשנות אור מכדור הארץ, מסה, מבנה ועוד. במקרה של כוכב לכת או גרמי שמיים חשובים אחרים, ניתן להתמקד ולראות כיצד נראה היקום מנקודת המבט שלהם. אם מתמקדים בירח רואים שכדור הארץ נראה ממנו כמו גולה כחולה-ירקרקה. "משחק" עם הגודל של נקודת המבט מאפשר לדעת מהם המסלולים של גרמי השמיים במערכת שלנו, כולל אלה של הירחים.

האפליקציה לא מסתפקת במפה ובנקודות מבט – היא מעניקה הרבה יותר. למשל, היא מציגה, כברירת מחדל, תמונות מעל קבוצות הכוכבים שמאפשרות למשתמשים להבין מהיכן הן קיבלו את שמם, כולל כל המזלות בשמיים. כך גם אפשר לראות על מסך הטלפון עד כמה "הדובה הגדולה" גדולה באמת ומורכבת מהרבה יותר כוכבים מאשר מה שאנחנו מכירים בדרך כלל (היא נראית כמו מריצה עם זרוע ארוכה). תמונות אלה, דרך אגב, מבוססות על הציורים שצייר האסטרונום הפולני בן המאה ה-17 יוהנס הווליוס.

אפשרות אחרת שנמצאת בתפריט היא לקחת סיור מודרך קצר אל הכוכבים שמהם בנויה מערכת השמש שלנו, ולהתפעל עוד קצת מהשמיים שמקיפים אותנו. ניתן גם לעבור למצב לילה. במקום שהטלפון יפלוט מתוכו אור חזק יחסית, התמונה מוצגת בצבעי שחור-אדום, כך שקל להבחין בכוכבים בתצוגה ולשייך אותם לכוכבים שרואים באמת בשמיים.

Star Chart מספקת עוד אפשרויות רבות ושונות, בהן לשתף את התמונות שרואים על מסך הטלפון עם חברים ברשתות החברתיות השונות, לשלוח אותן בדואר אלקטרוני ועוד. היא מוצעת כעת בחינם, אבל זה שינוי שחל באחרונה, שהביא איתו שני חסרונות: אחד הוא העובדה שקיימים כמה עדכונים למפה שאם תרצו להוסיף אותם תצטרכו לשלם (לדוגמה, עדכון שמציג את מסלולי כוכבי השביט הידועים). החיסרון השני הוא קיומה של מערכת מודעות שמותקנת במכשיר במקביל לאפליקציה וגורמת לכך שקופצות פרסומות במסך מלא לא רק כשמשתמשים באפליקציה עצמה.

למרות החסרונות האלה, אם בא לכם לצאת למסע בין כוכבים ולהיות קופרניקוס או גלילאו גליליי לזמן קצר, Star Chart היא אופציה טובה.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

להורדה מ-AppStore לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים