P Smart 2019: מכשיר לא רע לשוק הביניים

הסמארטפון החדש של וואווי, שעשה עלייה רק בתחילת השנה, מגיע עם תג מחיר זול למדי, עיצוב מודרני ומצלמות טובות, אבל גם מערכת על שבב מיושנת משהו ושבב גרפי שלפעמים עוצר איפה שלא צריך

ה-P Smart 2019 של וואווי. מקור: יח"צ

האמרה "הדשא של השכן ירוק יותר" מתייחסת כמובן לא רק לעולם הצומח, ובדרך כלל מתרוממת הרבה יותר מגובה הדשא. מעטים הם האנשים שלא רוצים יותר ממש שיש להם. רוב הסיכויים הם שכמעט כל אחד מאתנו, אם היה יכול לבחור בלי מגבלת מזומנים, היה רוכש לו איזו מכונית יוקרה בסגנון רולס רויס, גינה מעוצבת עם מפלי מים מתרוננים, וכנראה גם את הטלפון הכי יקר בשוק, שיתאים לשעון החכם שעולה הון תועפות ושנמצא על היד.

אז כן, רוב האנשים רוצים מאוד, אבל בסופו של דבר רוכשים את מה שידם משגת, ואולי טיפ טיפה יותר, אבל לא הרבה יותר. וזה נכון מאוד גם בעולם הטלפונים. היצרניות יודעות זו, וביניהן וואווי – יש מכשירי צמרת, שאליהם מביאים את מיטב התכונות והיכולות, וגם תג מחיר שהולך ונהיה כבד יותר על הכיס, ויש את המכשירים שמוכרים להמונים ושבלעדיהם החברות היו מפסידות כנראה כסף בכל שנה.

וואווי יודעת את זה היטב. את דרכה לצמרת של שוק הטלפונים, עם מכשירים שמוכיחים בכל השקה שלחברה הזו יש הרבה מה להציע, היא התחילה עם מכשירים לשוק הכניסה, ומדובר בחברה שלא שכחה שהיא הגיעה משם. זאת, מעבר לכך שהיא מתחזקת מותג בשם Honor, שמציע לא מעט מכשירים יותר נוחים לרכישה מאשר מפלצות התהילה.

מכשיר זול ולא הכי עדכני – אבל עם עיצוב מודרני

בשנה שעברה וואווי אף השיקה מעין מותג חדש בשם P Smart. לקח בערך כמה דקות להבין שהוא בעצם תעתיק של אחד המכשירים הזולים שמציעה החברה – אבל לשוק האירופי. המכשיר, שהגיע לארץ בתחילת השנה תחת המותג P Smart 2019, מיועד לשוק הביניים-נמוך. ככזה, יש כמה דברים שבולטים בו מיד: הראשון הוא גב הפלסטיק. השני הוא שהחיבור של כבל ההטענה בו הוא USB 2.0, שאפשר בהחלט כבר לומר עליו שהוא ישן, ואחרי שמתרגלים לחיבור ה-USB Type-C, אפשר לומר עליו גם שהוא כבר לא נוח לשימוש. גם מיקום חיבור האוזניות, בגודל 3.5 מ"מ, ליד חיבור המטען, לא נוח ומיושן משהו מבחינת החשיבה.

אבל מעבר לכך, וואווי עיצבה את המכשיר בעיצוב מודרני למדי: הוא מגיע עם מסך ארוך עם מגרעת קטנה דמוית טיפה, שוליים צרים באמת וגב עגלגל, שמתקמר לכיוון השוליים שלו. הוא מציע צבע כחול שמשתנה לאורכו ונראה יפה ומדהים. רק דבר אחד קצת הורס, וזה שהוא מהווה מלכודת טביעות אצבעות, ואפילו במידה מוגזמת. השימוש במגן סיליקון שקוף מומלץ במקרה הזה, ולא רק בגלל ההגנה.

הבחירה בפלסטיק לפחות עוזרת לכך שהוא מרגיש, עם 160 הגרמים שלו, יחסית קל ביד לעומת מכשירים דומים לו בגודלו ובממדיו. הוא גם מרגיש מאוד נוח ביד, כנראה בזכות הקימורים, והתחושה היא ממש לא של מכשיר עם מסך גדול – על אף שמדובר במסך LPTS בגודל מכובד של 6.21 אינץ'.

כמכשיר שוק ביניים, מביא ה-P Smart 2019 אל התמונה רזולוציית מסך של +FHD ביחס היבט מודרני של 19.5:9. מסך מספק תצוגה טובה בהחלט, עם אפשרות שליטה די מדויקת בצבעים באמצעות תפריט ההגדרות העשיר למדי שמציע EMUI 9, הממשק הקנייני ההולך ומשתפר של וואווי, שמוגש מעל אנדרואיד 9.0 – מערכת ההפעלה שמהווה בסיס המכשיר.

כדי להריץ את המכשיר ציידה אותו וואווי במערכת על שבב Kirin 710 שלצידה 3 ג'יגה-בייט זיכרון בלבד. כן, בהחלט בלבד: רוב המכשירים בסביבת המחיר שלו (הוא עולה 999 שקלים) כבר מגיעים עם 4 ג'יגה-בייט זיכרון ועם 64 ג'יגה-בייט זיכרון אחסון, שניתן להרחיב באמצעות כרטיס microSD בנפח של עד 512 ג'יגה-בייט – כרטיס שמכניסים למגירת ה-SIM, במקום ה-SIM השני.

הסוללה והמצלמות – בסדר, השבב הגרפי מיושן

המערכת על שבב מיושנת משהו, אבל זה לא משהו שלא מקובל במכשירים סביב נקודת המחיר של ה-P Smart 2019. היא מספקת את איכות העבודה המבוקשת ברוב המטלות השוטפות, מגלישה ועד צפייה בווידיאו, אבל נוחתת בעוצמת ההגשה כשמדובר ביישומים גרפיים תובעניים קצת יותר – אז השבב הגרפי המיושן משהו שמשולב במערכת, Mali-G51 בגרסת ארבע הליבות שלו, מפעיל קצת מעצורים.

סוללת ה-3,400 מילי-אמפר שמשולבת בסמארטפון הזה מספקת את הצרכים העיקריים בקלות, ומדובר במכשיר שיחצה יום עבודה ללא בעיה. את בדיקת רצף העבודה המקשה של Geekbench הוא סיים אחרי 6:34 שעות, וזה בהחלט בסדר גמור.

מה שעוד בסדר גמור, ומאוד במכשיר הזה, הוא צמד המצלמות מאחור. מקדימה יש מצלמת 8 מגה-פיקסל ומאחור – צמד מצלמות עם חיישני 13 ו-2 מגה-פיקסל. אמנם אין לו עדשות של לייקה, ש-וואווי משלבת בטלפוני הצמרת שלה, אבל היא כתבה על ידן בכל זאת AI Camera במין גאווה לא מוסתרת – ובצדק. רוב התמונות שמצלמים בתאורה טבעית של יום יוצאות נהדרות, ובעת שנותנים לבינה המלאכותית לשלוט בתמונה, היא מצליחה ברוב המקרים לקבוע הגדרות מותאמות היטב לנושא הצילום, והתוצאה מלבבת. בתאורה גרועה יש אמנם נחיתה באיכות והרבה גרעיניות, אבל אז אפשר להכניס לתמונה, תרתי משמע, את מצב הלילה הייעודי, שמשפר מאוד את התוצאה, ברמה שאפילו גורמת להתפעל משהו.

ברמת המחיר שלו – כאמור, 999 שקלים – ה-P Smart 2019 צריך להתמודד עם לא מעט מכשירים. מולם הוא יכול להציג את העיצוב הנהדר ואת איכות הצילום הדי טובה לשוק הביניים הנמוך, אבל בביצועים ובתצורה עצמה הוא קצת מאחור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים