המיזוג בין טי-מובייל לספרינט אושר בבית משפט מחוזי בארה"ב

שופט בית המשפט המחוזי נתן או ירוק למיזוג הענק בסכום של 26.5 מיליארד דולר בין טי-מובייל לספרינט, שתשנה את תמונת המפעילות האמריקניות הגדולות מארבע לשלוש, אבל מדינות המתנגדות לו שוקלות הגשת ערעור

13 שנים מאחורי סורג ובריח ליקיר בן דוד.

עסקת המיזוג בהיקף 26.5 מיליארד דולר בין טי-מובייל לספרינט האמריקניות, השלישית והרביעית בגודלן, אושרה אתמול (יום ג') על ידי בית המשפט המחוזי בארה"ב, ובכך משתנה תמונת המפעילות בארה"ב מארבע מפעילות גדולות לשלוש.

ביקורות רבות נשמעו נגד העסקה, והתנגדו לה 14 מדינות בארה"ב בהובלת התובעים הראשיים של ניו יורק וקליפורניה, שהגישו תביעה לבית משפט פדרלי מוקדם יותר השנה, בדרישה לעצור את העסקה. הטענה הייתה, כי עסקה מעין זו תפגע קשות בתחרות בשוק ותגרום לעליית מחירים. אבל טי-מובייל וספרינט טענו מצידן, כי המיזוג ביניהן דווקא יוסיף תחרות בשוק ויעניק לחברה הממוזגת סיכוי טוב יותר בתחרות מול ורייזון ו-AT&T בחזית הדור החמישי.

שופט בית המשפט המחוזי פסק לטובת המתמזגות וציין, כי "לא סביר כי העסקה תפחית את התחרות באופן ממשי". הוא אמר כי זו "טעות להניח שהעסקה היא אנטי תחרותית בהתחשב בשינויים המהירים המתרחשים בתעשייה".  בנוסף, הוא שיבח את טי-מובייל כשציין, ש"במשך העשור האחרון הצליחה טי-מובייל להגדיר את עצמה מחדש כחברה ייחודית, שגרמה לשתי מתחרותיה הגדולות בשוק לבצע שינויים רבים לטובת הצרכנים".

אם אכן תתבצע העסקה, החברה הממוזגת תיקרא טי-מובייל, ויעמוד בראשה מייק סיוונט, ה-COO של החברה, בעקבות הודעתו של המנכ"ל הנוכחי, ג'ון לג'ר, כי יפרוש ממנה בחודש מאי הקרוב. בנוסף, הודיעו החברות המתמזגות, כי לא יעלו מחירים לפחות שלוש שנים.

הפסיקה גרמה לתגובות רבות, בהן זו של התובע הראשי של מדינת ניו יורק, שציין, כי "מתחילתו, המיזוג הזה היה עניין של רווחי ענק לתאגיד יחיד, ולמרות טענות הכזב של החברות, העסקה הזאת תסכן את המנויים ותפגע בהם במקום הכואב ביותר: הארנק שלהם".

מאז שהוכרזה באפריל 2018, נתקלה עסקת המיזוג במהמורות וקשיים רבים, ולמרות האישור לא בטוח שהיא סופית, כי מדינות רבות שוקלות להגיש ערעור על ההחלטה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים