מסך שמתקן את עצמו?
צוות חוקרים ממכון המדע והטכנולוגיה של קוריאה טוען, כי הגיע לפריצת דרך בנושא הגנת המסך ופיתח שיטה המאפשרת למסך פגום או סדוק לתקן את עצמו
אם אתם מאלה שמסך הסמארטפון שלהם נשבר כל שני וחמישי – ייתכן שנמצא הפתרון, שיחסוך לכם את ההוצאה על תיקון המסך: צוות חוקרים ממכון KIST (מכון המדע והטכנולוגיה של קוריאה) טוען, כי הגיע לפריצת דרך בנושא הגנת המסך ופיתח שיטה המאפשרת למסך פגום או סדוק לתקן את עצמו. הצוות פיתח מסך פולימיד חסר צבע (colourless polyimide – CPI), בעל שקיפות כמו זכוכית, המכיל סיליקון וקפסולות זעירות ממולאות בשמן פשתה.
ה-CPI הוא בעל תכונות מכניות, חשמליות וכימיות מיוחדות, המעניקות לו עמידות גבוהה במתח, וגם בשימוש רב ומאות אלפי פעמים של קיפול לא נוצרים בן סדקים. לאור התכונות האלה, נעשה בו שימוש מסחרי רחב בתעשיות רבות – החל ממסכי סמארטפונים מתקפלים ועד תעשיית החלל, ובשל כך מנסים חוקרים רבים למצוא פתרונות שיטפלו בסדקים שעלולים להתרחש בו מסיבות שונות.
צוות החוקרים ממכון KIST פיתח פולימיד חסר צבע שמתקן את עצמו באמצעות הוספת מיצוי של שמן מזרעי פשתה. הם יצרו קפסולות זעירות שלתוכן הוכנס מיצוי השמן, ויצרו במסך שכבות המורכבות מסיליקון עם הקפסולות, שצופו בשכבה עליונה של CPI.
בחומר שפותח על ידם, הקפסולות הזעירות נשברות כשנגרם נזק מכני כלשהו למסך, ואז שמן הפשתה זורם לאזור שניזוק, ממלא את הסדקים ומתקשה במהירות.
חומרים אחרים עם תכונות של תיקון עצמי שפותחו עד כה ניתנים ליישום רק עם חומרים רכים, שהתיקון שלהם נעשה באמצעות חימום בחום גבוה. לעומתם, החומר שפותח במחקר הזה יכול לתקן את עצמו גם כשהוא מיושם בחומר קשה, ובטמפרטורת החדר. בנוסף, הוא גם מציע יתרון של זירוז תהליך התיקון באמצעות לחות ואור אולטרה-סגול, שמבטיחים תיקון של יותר מ-95% של הנזק תוך 20 דקות, לפי תוצאות המחקר.
מלבד ההוצאות שעשויות להיחסך מהמשתמשים, ציינו החוקרים גם את היתרונות של מסך המתקן את עצמו בהיבט של צמצום הפסולת האלקטרונית בעולם – אחד הנושאים המטרידים ארגונים ירוקים רבים, שנידון גם על ידי הפרלמנט האירופי בחודש שעבר, שאף פרסם המלצות בנושא שיפור תהליכי התיקון של מכשירי סלולר.
תגובות
(0)