60% מהבתים מונגשים לסיבים אופטיים, אך הפריסה בפריפריה איטית

נתוני פריסת הסיבים שהוצגו היום בוועדת הכלכלה של הכנסת מעידים על התקדמות בפריסה, אך האתגר המרכזי הוא חיבור אזורי הפריפריה

מציגים את הנתונים על פריסת הסיבים. מימין: לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת, ויועז הנדל, שר התקשורת.

שר התקשורת, יועז הנדל, הציג היום בוועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ מיכאל ביטון את נתוני פריסת הסיבים האופטיים לבתים בישראל, ועמד על האתגרים שבפריסה באזורי המרכז והפריפריה.

מהנתונים שהוצגו בוועדה עולה, כי נכון לסוף שנת 2021 הונגשו יותר מ-50% ממשקי הבית בישראל לתשתית סיבים אחת לפחות. מתוך המונגשים לתשתית סיבים, כ-40% מנויים לשירות סיבים בפועל. עם זאת, השר ציין כי האתגרים המרכזיים הם חיבור הפריפריה, ושם המצב עדיין טעון שיפור ועדיין יש פערים בין חובת הפריסה שנובעת מרגולציה שהמשרד חייב את החברות לבין הפריסה בפועל. מנתונים שהוצגו בפני הוועדה עולה, כי היקף הפריסה במחוז תל אביב הוא 72% מבתי האב, ואילו במחוז הדרום 55% אחוזים, ביהודה ושומרון בשטחי ההתנחלויות היקף הפריסה עומד על 15% בלבד. אחוז פריסה נמוך עדיין בולט בירושלים – 25%, כאשר יעד הפריסה הוא 95% על פי הרגולציה. על פי הגדרות סוציו-אקונומיות הבירה היא אחת הערים העניות ביותר בישראל. במחוז הצפון אחוז הפריסה הוא  נמוך גם כן, 21%, לעומת יעד של 86%.

מצב פריסת הסיבים האופטיים בישראל.

מצב פריסת הסיבים האופטיים בישראל. צילום: משרד התקשורת

היו"ר ביטון ביקש לדעת מה מצב הפריסה בפריפריה בדרום – בירוחם, דימונה, ערד, מצפה רמון, בדגש על נגישות לבתים הפרטיים.

מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן חורין, ציינה כי בירוחם 3,200 משקי בית מונגשים, והשר הנדל הוסיף, כי במצפה רמון תושלם הפריסה עד סוף השנה.

בנושא חיבור הפריפריה אמר השר, כי "אין עוד מקום בעולם שבו נלחמים כדי שכל כפר או קיבוץ בספר יהיה מחובר לסיבים אופטיים. אנחנו מממשים את החזון של בן גוריון דרך תשתיות תקשורת מתקדמות, שבזכותן נעביר תושבים מהמרכז לפריפריה".

נציג בזק, שמואל סיידון, ציין, כי התשתית פרוסה כמעט בכל העיר אילת. עם זאת, היו"ר ביטון מתח ביקורת על כך שלא היו לו נתונים פרטניים. סיידון השיב כי הדיווח הוא של המשרד ולא של בזק.

עוד נמסר לוועדה, כי במסגרת "מתווה הסיבים" של משרד התקשורת, נקבע לחברת בזק הסדר, שבמסגרתו היא מחויבת לפרוס סיבים אופטיים באזורים שבהם היא בחרה, 82% אחוזים ממשקי הבית במדינה. פריסת יתר אזורי הארץ, שחלקים משמעותיים מתוכם משתייכים לפריפריה הגיאוגרפית או החברתית, מתרחשת בימים אלו באמצעות קופת התמרוץ, שעתידה לממן פריסה בכ-480 אלף משקי בית באזורי התמרוץ שעליהם חלים המכרזים.

ח"כ יעקב מרגי, שבקדנציה הקודמת שלו היה יו"ר ועדת הכלכלה ובתקופתו אושר "מתווה הסיבים", בירך את השר ועובדיו על הפעילות, אולם ציין תעריפי ההתחברות גבוהים וכי חברות מסוימות אף העלו מחירים. הוא קרא למשרד לפקח על כך והוסיף: "מותר להיות רווחי, אסור להיות חזירי".

אבישר בן חורין התייחסה לכך ואמרה, כי "מה שמניע את התהליך של פריסה בכל הארץ הוא מוטיבציה כלכלית, והמשימה של המשרד היא להבטיח פריסה עד אחרון הבתים". לדבריה, "התשתית אולי לא תגיע לכל נקודה, אבל המשרד יעשה הכל כדי שזה יקרה".

עוד ציינה המנכ"לית, כי בזק מקדימה את לוחות הזמנים. לדבריה, תוך שנתיים ישראל תהיה בין 10 המדינות המובילות במהירות הגלישה באינטרנט הנייח, והשר הנדל הציב אתגר לנסות להגיע לאותו הישג גם בגלישה הסלולרית.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אלי ויסברט

    אבוי לפריסה הזאת. במדינה שחשופה למתקפות של רקטות ופוטנציאל גדול של רעידות אדמה, הפריסה היא על עמודים בני 50 שנה ויותר של חברת חשמל וחברת בזק, לא משנה מי הקבלן הפורס, במקום פריסה בתעלות תקניות כמו שפותחו ביפן לאחר רעידת האדמה ב-2011.

אירועים קרובים