משרד התקשורת מתכוון להקצות 100 מיליון מספרים עבור שירותי IoT
המשרד פרסם היום (א') שימוע להרחבת כמות מספרי הטלפון, במטרה לתמוך בגידול העתידי של שירותי IoT בתחומים כמו רפואה מרחוק, מפעלים חכמים, רכבים מקושרים, ערים חכמות ועוד
משרד התקשורת יוצא היום (א') לשימוע שמטרתו הרחבה משמעותית של כמות מספרי הטלפון עבור התקני IoT (אינטרנט של הדברים) ל-100 מיליון מספרים.
עד כה, כמות מספרי הטלפון ששימשו למטרה זו עמדה על 14 מיליון בלבד. כמות זו, שאמנם מספיקה בעת הזו, לא תתמוך בגידול העתידי הצפוי, ותהווה חסם טכנולוגי, ולכן מתכוון משרד התקשורת להגדיר טווח המספור, שיאפשר כמות גדולה מאוד של מספרי טלפון חדשים למטרה זו. המהלך יאפשר גידול משמעותי בשימוש בהתקנים חכמים בתחומים מגוונים, כגון רפואה מרחוק, מפעלים חכמים, רכבים מקושרים ועוד.
בשנים האחרונות, השוק העולמי של התקני IoT חווה צמיחה אינטנסיבית בכמות המכשירים המחוברים לרשתות סלולריות, בעיקר בטכנולוגיות דור 4 ברשתות LTE-M ו-NB-IoT. התחזיות כיום מדברות על טריליוני יחידות קצה IoT המחוברות לרשתות מפעילי התקשורת בעולם. כמו בעולם, גם בארץ הצפי הינו לגידול משמעותי במספר יחידות קצה מבוססות IoT, בעיקר על רקע פריסה רחבה של תשתית דור 5, המבוססת על ליבת רשת עצמאית, והצורך לאפשר שירותים מתקדמים בכלל המגזרים.
בנוסף, לאור כניסת טכנולוגיות ה-eSIM וה-iSIM, המייתרים את השימוש בכרטיס סים פיזי, המשרד יחייב לראשונה ניידות בין מפעילי מספרים אלה וכך תוכל להשתפר התחרות בתחום.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, ציין, כי "הקצאת עשרות מיליוני המספרים הנוספים תאפשר למשתמשים שונים להטמיע טכנולוגיות חדשות ומתקדמות ולהפעיל בישראל ערים חכמות, חיישנים ורכיבים חדשניים ועוד, ובכך תתקדם ישראל צעד נוסף לקדמת הבמה הטכנולוגית העולמית".
תגובות
(0)