האקרים מצרפים ישראלים לקבוצות ווטסאפ שמציגות תכנים קשים

יחידת הסייבר של המשטרה "עדה למגמה נרחבת של צירוף ישראלים לקבוצות ווטסאפ, שבהן מוצגים פעילות ותכנים קשים נגד מדינת ישראל" ● מה כדאי לעשות?

עוד הוכחה שגם בווטסאפ צריך להשתמש בזהירות.

צורפתם לקבוצת ווטסאפ שמציגה סרטונים מזוויעים ובכלל, תכנים קשים מהמלחמה בדרום? אתם לא לבד. המשטרה דיווחה היום (ב') שזה קרה לישראלים רבים שמשתמשים באפליקציה הפופולרית.

בהודעת המשטרה נכתב כי "בשעות האחרונות, יחידת הסייבר בלהב 433 עדה למגמה נרחבת של צירוף מנויי טלפון ישראלים לקבוצות ווטסאפ שונות, שבהן מוצגים פעילות ותכנים קשים נגד מדינת ישראל. החוקרים ממליצים למנויים לשנות את הגדרות האבטחה בחשבון הווטסאפ, כך שלא ניתן יהיה לצרף באופן אוטומטי לקבוצות".

עוד ממליצה המשטרה לא להצטרף לקבוצות שהתקבלו כבקשות מגורמים שאתם לא מכירים, ולא להיכנס לקישורים שאתם לא מזהים או שאינם מוכרים לכם, גם אם הם נשלחו מאדם שמוכר לכם, "בעיקר בתקופה זו, שבה קישורים מועברים בתפוצות נרחבות". המשטרה אף קוראת להורים "לוודא כי מכשירי הטלפון של ילדיהם מוגנים בהתאם להנחיות".

המלצות מערך הסייבר הלאומי

בהמשך להודעת המשטרה יצאה הודעה ממערך הסייבר הלאומי, שכוללת כמה המלצות. חלקן הופיעו בהודעת המשטרה, אולם בחרנו להביא את ההמלצות של מערך הסייבר במלואן:

"חסימת צירוף אוטומטי – שנו את ההגדרות בחשבון הווטסאפ, כך שאנשים שאתם לא מכירים לא יוכלו לצרף אתכם בצורה אוטומטית לקבוצות. עושים זאת על ידי כניסה להגדרות –> פרטיות –> קבוצות.

זיהוי החברים בקבוצה – על מנהלי הקבוצה לוודא שהם מכירים את כל החברים בה. אם מדובר בקבוצה גדולה, עדיף לחסום אותה לתגובות.

איפוס קישורי הזמנה לקבוצות – אם הקישור לקבוצה מופץ בקבוצות, גם אנשים לא רצויים יוכלו להצטרף. הקפידו שלא להעביר את הקישור לאנשים שאינכם מכירים ואפסו את הקישור לאחר שהמוזמנים לקבוצה הצטרפו.

שינוי תכנים בקבוצה – אם זיהיתם שינוי חריג בשם הקבוצה, תמונת הקבוצה או תיאורה, מומלץ לצאת ממנה. יכול להיות שחשבון הווטסאפ של אחד מחברי הקבוצה נפרץ.

בידקו את קישור ההזמנה לקבוצה – אם קיבלתם הזמנה לקבוצה ממישהו שלא נמצא ברשימת אנשי הקשר שלכם, יש לוודא מולו במה מדובר.

קישורים – אל תלחצו על קישורים וקבצים לא מזוהים שהועברו בקבוצות הווטסאפ. בכל מקרה, העדיפו להיכנס לאתרים באמצעות חיפוש בלתי תלוי.

איש קשר לא רצוי – יש לחסום ולדווח בכפתור הדיווח בווטסאפ על מי שמפיץ תכני שטנה או תכנים לא הולמים בקבוצה.

אל תמסרו מידע אישי בקבוצה – במיוחד לא קוד או סיסמה, גם אם חבר מבקש.

הגדירו אימות דו שלבי – אימות דו שלבי הוא קוד ייחודי אישי, נוסף לקוד המתקבל בווטסאפ. עושים זאת על ידי כניסה להגדרות –> חשבון –> אימות דו שלבי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים