לתת דרך הסלולר: אפליקציה חדשה תאפשר למצוא מקום להתנדב בו

גולשים שמבקשים לתת מזמנם לקהילה יכולים מעתה להוריד את אפליקציית VOLU, שמציעה רשימות ארגונים ועמותות בהם ניתן להתנדב ● מאידך, האפליקציה כוללת גם כלי לניהול מערך ההתנדבות בארגון ● החברה המפתחת מעוניינת להעלות באמצעות האפליקציה את מיקומה הלא מזהיר של ישראל במדד הנתינה העולמי

אפליקציה ישראלית חדשה בשם VOLU מקשרת בין ארגונים, עמותות ורשויות מקומיות להם דרושים מתנדבים לאנשים המעוניינים לתרום מזמנם אך מתקשים במציאת מקום התנדבות המתאים לאורח חייהם. האפליקציה היא פרי יוזמה של רמי סטויצקי, מנכ"ל החברה ומומחה בתחום ההתנדבויות והעמותות.

מדובר באפליקציה שאופיינה ופותחה על ידי AlterNet בחודשיים בלבד, בעלות של מאות אלפי שקלים, והיא ניתנת להורדה למכשירי אנדרואיד (Android) ו-iPhone.

היא מכילה מידע על מאות פעילויות התנדבות המוזנות אליה ישירות על ידי עמותות, ארגונים חברתיים ורשויות מקומיות. בין היתר, ניתן למצוא בה התנדבויות שלא מצריכות להגיע למקום מסוים, אלא ניתן לבצע אותן מהבית, בהמתנה בתור לרופא או לטיסה. חלק מההתנדבויות ניתנות לביצוע כמשפחה, כקבוצה או במסגרת ארגון. אחדות מהפעילויות מתמשכות ואחרות חד פעמיות. כמו כן, מרכזת האפליקציה מגוון הטבות למתנדבים ומאפשרת להם לנהל את ההתנדבויות שלהם מכל מקום בו הם נמצאים.

ארגונים הנרשמים למערכת מקבלים ממשק ניהול המאפשר למנהל ההתנדבות של הארגון לנהל את מערך ההתנדבות הארגוני ובד בבד לנסות להגדיל את מספר המתנדבים בפעילויות הארגון. כל המידע – המשימות, המתנדבים וההטבות – מרוכז במקום אחד ותמונת המצב והדו"חות מתבצעים ומתקבלים באופן מידי. תכונות אלה ואחרות של ממשק הניהול מאפשרות גיוס וקשר עם אלפי מתנדבים פוטנציאליים ומאפשרות חיסכון בזמן ובמשאבים.

סטויצקי אמר ש-"מטרת האפליקציה היא להעלות את רמת ההתנדבויות בישראל, המדורגת בסקר מדד הנתינה העולמי לשנת 2012 במקום ה-54. ייצרנו כלי לניהול התנדבות בשגרה ובחירום. האפליקציה מאפשרת למתנדבים המעוניינים לתרום מזמנם לבצע זאת בקלות, תוך קבלת תמונה מלאה של התנדבויות קיימות וחדשות".

לדברי אילן אלתר, מנכ"ל AlterNet, "נעשה כאן תהליך נכון של אפיון דרישות ופיתוח מהיר של אפליקציה סלולרית מורכבת שעונה על צורך אמיתי".

המטרה: להעלות את ישראל במדד הנתינה העולמי
אחת המטרות של האפליקציה החדשה היא להעלות את ישראל במדד הנתינה העולמי. אלתר אמר, כי "השילוב בין זמינות המכשיר הסלולרי לחשיפה למגוון רחב של תחומים ומועדי התנדבות יגדיל משמעותית את כמות התורמים לקהילה ובכך יגרום לשיפור מעמדה של ישראל במדד זה".

מדובר במדד שנערך על ידי עמותת CAF (ר"ת Charities Aid Foundation) הבינלאומית. הוא מציג השוואה כלל עולמית של התנהגויות הנתינה, נכון לעכשיו לשנת 2012, על פי חלוקה לארצות ולאזורים. מטרתו היא לשקף את מגמות הנתינה של אנשים ברחבי העולם ובכך לסייע לעמותות ולתורמים יחידים לשפר את פעילות הנתינה שלהם. במדד מוצגים אחוזי הנתינה על פי שלוש התנהגויות עיקריות: תרומה כספית, תרומת זמן ועזרה לאדם זר.

אנשי CAF אספו את הנתונים מ-155 אלף אנשים המתגוררים ב-146 מדינות ברחבי העולם. למשתתפים הוצגו שלוש שאלות: האם בחודש האחרון תרמת כסף לארגון צדקה? האם התנדבת בחודש האחרון ונתת מזמנך לארגון כלשהו? האם עזרת לאדם זר או לאדם שלא הכרת והיה זקוק לעזרה?

החוקרים מצאו, כי בראש רשימת המדינות שבהן אחוזי הנתינה הגבוהים ביותר ניצבת אוסטרליה ושהתנהגות הנתינה הרווחת ביותר בעולם היא עזרה לאדם זר.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים