עובדי בזק בינלאומי: "שר התקשורת מחבק את בזק – והציבור ישלם"

עשרות מעובדי החברה הפגינו היום (ד') במחאה על הכוונה של משרד התקשורת לבטל את ההפרדה בין ספקיות תשתית וגישה לאינטרנט ● לטענתם, המהלך יביא לסגירת כ-20 ספקיות אינטרנט ולעליית מחירים ● השר הנדל: "טובת הצרכן לנגד עיניי"

עובדי בזק בינלאומי בהפגנה היום (ד'). צילום: ועד עובדי החברה

עשרות עובדים בבזק בינלאומי הפגינו הבוקר (ד') מול השלוחה התל אביבית של משרד התקשורת במגדל שלום, במחאה על כוונת שר התקשורת, יועז הנדל, לבטל את ההפרדה בשוק האינטרנט ולאפשר גם לספקיות התשתית בזק, שהיא החברה האם של בזק בינלאומי, ו-HOT לספק שירותי גישה לרשת. לטענתם, המהלך יביא לקריסה של שאר ספקיות האינטרנט ולפיטורי אלפי עובדים.

במהלך ההפגנה הניפו העובדים שלטי מחאה נגד מה שלדבריהם יהיו השלכות המהלך, בהם: "לא לחיזוק המונופול", "הנדל – אל תייקר את האינטרנט", "לא לפגיעה בצרכן", "לא להקטנת התחרות" ו-"לפטר עובדים בשעת משבר זה פשע".

"ההחלטה – מכת מוות לתחרות בשוק התקשורת"

ועד עובדי בזק בינלאומי, בשיתוף עם איגוד עובדי ההיי-טק, הסלולר והאינטרנט בהסתדרות, הודיע לפני 10 ימים על סכסוך עבודה בחברה, לאור החלטת משרד התקשורת לפרסם שימוע לציבור בנושא מתן רישיון ספק אינטרנט לבזק ול-HOT. המהלך מיועד למגזר הפרטי בלבד ועתיד להיכנס לתוקף, בשלבים, עד ל-1 בינואר 2022 – לטענת המשרד כדי לאפשר לספקיות האינטרנט הקיימות מספיק זמן להיערך לכך. עוד אומרים במשרד כי המהלך תואם את ההתפתחויות הטכנולוגיות בשוק וכי הוא יאפשר לצרכן "כתובת אחת" לפנות אליה, מבלי הצורך להיות מטורטר בין שתי חברות.

לימור ליברמן-לביא, יו"רית ועד עובדי בזק בינלאומי. צילום: אורלי שניידר

לימור ליברמן-לביא, יו"רית ועד עובדי בזק בינלאומי. צילום: אורלי שניידר

אלא שלדברי לימור ליברמן-לביא, יו"רית ועד עובדי בזק בינלאומי, "החלטת שר התקשורת משמעותה גם מכת מוות לחברה ול-1,350 עובדיה וגם פגיעה אדירה בצרכנים, בשל הקטנת התחרות במשק, שצפויה להביא לייקור מחירים. ההחלטה לאפשר למונופולים להיכנס לתחום ה-ISP ולשמש גם כספק אינטרנט תחזק עוד יותר את בזק ו-HOT, ובעצם תכריז על מות התחרות בשוק התקשורת בישראל. בזק בינלאומי, כמו עוד כ-20 חברות נוספות בתחום, ייסגרו – ומכאן החשש לפיטורי אלפי עובדים, כאשר במקביל, בהיעדר תחרות, המחיר לצרכנים צפוי לעלות. נלחמנו בעבר על זכויותינו, וכיום אנחנו יוצאים למאבק על מהות קיומנו. חבל ששר התקשורת לא מבין את ההשלכות ההרסניות של מהלך זה".

היא הוסיפה כי "יש פה פגיעה עצומה בעסקים הקטנים, שגם כך קורסים בגלל הקורונה, וכשבזק ו-HOT – שתי חברות ענק – יעלו את המחירים לצרכנים כבר יהיה מאוחר מדי ולא יהיו חברות אחרות שיתחרו בהן. בכל תחום כלכלי אחר הממשלה מעודדת תחרות, וכאן היא מקטינה את התחרות".

ליברמן לביא אמרה כי "בתקופה שבה ישנם כמיליון מובטלים במדינת ישראל, חובה על הממשלה והעומדים בראשה לשקול כל מהלך שעלול להביא לתוצאות הרסניות ובלתי הפיכות. אני קוראת לשר התקשורת לעצור את המהלך בטרם יהיה מאוחר מדי".

יועז הנדל, שר התקשורת. צילום: יח"צ

יועז הנדל, שר התקשורת. צילום: יח"צ צילום: יח"צ

השר הנדל מסר בתגובה כי "אנחנו מעריכים מאוד את העובדים, אבל אחרי שנים של קיפאון צריך לקבל החלטות קשות בתחום התקשורת. טובת הצרכן עומדת לנגד עיניי. במשך שנים הצרכן הישראלי משלם מיליוני שקלים לחינם על מנויים לספקיות אינטרנט שאינם בשימוש. המצב הנוכחי מחייב שינוי ואני מתחייב לקבל את ההחלטה הנכונה עבור כלל האזרחים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים