מוצאים את היוניקורן הבא של ההיי-טק הישראלי
כתב: ניב קליימן.
האם בכנס Axis Tel-Aviv של חברת Axis Innovation, שיתקיים בעוד כשבוע וחצי זו השנה הרביעית ברציפות, יימצא היוניקורן הבא של ההיי-טק הישראלי?
הכנס, שייערך במרכז פרס לשלום בתל אביב בין ה-7 ל-8 במרץ, הוא אירוע ששם דגש על חיבור בין משקיעים בינלאומיים ליזמים וסטארט-אפיסטים ישראליים. אלא שבעוד שיש הרבה כנסים שמחברים בין הצדדים האלה, ב-Axis Tel-Aviv יש משהו ייחודי.
Axis Innovation הוקמה ומנוהלת על ידי אד פרנק, יזם ומשקיע שניהל מיזמים בינלאומיים וליווה סטארט-אפים רבים. החברה מגדירה עצמה כחברת בוטיק שמבצעת חיבור בין סטארט-אפים ומשקיעים, מסייעת בגיוסי הון, מייעצת ועושה מנטורינג. Axis פעילה ב-14 מיקומים מסביב לעולם, אולם ישראל היא מרכז הפעילות שלה.
מה באירוע?
במהלך הכנס יוצגו סטארט-אפים חדשים, ייערכו פאנלים והרצאות ויתקיימו פגישות אחד על אחד בין משקיעים ויזמים.
סדר היום של האירוע מגוון מאוד וכולל נושאים רבים, החמים ביותר בסצנת הסטארט-אפים ובעולם ההיי-טק. את היום הראשון יפתח ג'ים שיינמן, מנהל קרן Maven, שאחראי בין השאר להנפקות של טנגו, Bebo ,Cruise ו-NBCi. שיינמן ידבר על העתיד של הרכב האוטונומי – ללא ספק תחום חם מאוד, שמושך את תשומת ליבם של יזמים רבים ושל קרנות הון-סיכון.
ראוי להזכיר שהסטארט-אפ הישראלי Otto של ליאור רון הוא מהמדוברים ביותר בתחום. Otto עוסקת בפיתוח משאית אוטונומית שעל פי החברה תאפשר לנהג מנוחה, תייעל את הנסיעה ותמנע תאונות. החברה נמכרה לאובר (Uber) תמורת 680 מיליון דולר – פחות משנה לאחר שהוקמה במימון עצמי בלבד.
בהמשך היום יתקיימו פאנלים מעניינים בהשתתפות סטארט-אפים, קרנות וחברות גדולות (AirBnB ,KLM ו-Nvidia). ראוי לציין שמרבית המשתתפים הם דוברים בינלאומיים.
היום השני ייפתח בהרצאה של בכיר בלשכת המסחר ההונגרית, שמקווה לייצר שיתופי פעולה בין האקו-סיסטמים הישראלי וההונגרי.
הבמה ליזמים
המארגנים הזמינו חודשים מראש חברות סטארט-אפ ישראליות בשלבי Pre-Seed ועד Series B להגיש מועמדות להצגה באירוע. רבות מהן נענו לאתגר והאירוע יכלול דמואים של סטארט-אפים מתחומים שונים: פינטק, סייבר, דטה, מציאות מדומה ועוד.
ב-Axis Tel-Aviv 2017 צפויים לקחת חלק יותר מ-80 יזמים מ-25 מדינות שונות ועתידים להציג בו כ-20 סטארט-אפים. כמו כן, משלחות רבות מחו"ל יגיעו אליו על מנת לחפש את "חד הקרן" הבא באומת הסטארט-אפ. באירוע הקודם, בשנה שעברה, לקחו בו חלק משלחות מחברות ענק כגון מאסטרקארד (Mastercard), סמסונג (Samsung), אינטל (Intel), ויזה (Visa) ובלומברג (Bloomberg).
מחירי הכרטיסים לאירוע לא יקרים במיוחד ונעים בין 750 שקלים ל-2,000 שקלים, בהתאם לסוג הכרטיס. ניתן יהיה לקחת בנוסף חלק בארוחת ה-VIP שתסגור את האירוע ובאירועים צדדיים נוספים – תמורת תשלום נוסף.
לרישום ולפרטים נוספים בקרו באתר הכנס.