כיצד בונים ארכיטקטורת ענן נכונה לאינטרנט של הדברים?
לקראת המיט אפ מדבר רן בן ישי, ראש מחלקת ארכיטקטורה ב-CloudZone מבית מטריקס, על התחום החדשני ביותר בענן כיום - השילוב בינו לבין האינטרנט של הדברים
מהו הנושא החם ביותר בחיבור שבין האינטרנט של הדברים לטכנולוגיית הענן?
"האינטרנט של הדברים הוא הנושא החם ביותר שקיים כיום בתחום הענן. כמות המכשירים הנשלטים באמצעותו הולכת וגדלה משנה לשנה ויש צורך לשלוט על קבוצות גדולות של מכשירים (פליט), כמו שליטה מרחוק על כל מוצרי ה-iRobot בעולם. היכולת לנהל קבוצות מכשירים חכמים כאלה בצורה נכונה ופשוטה היא התחום שמעסיק את כל האנשים שמעורבים בעולם הזה.
בתוך הניהול הנכון נכנסים פרמטרים של שמירה על אבטחת המידע במוצרים הללו והבטחת רמת ביצועים איכותית, שמניבה תוצרים גבוהים. בראייה כללית ועל פי הערכות מסקרים שונים, שוק ה-IoT עומד על 20 מיליארד מכשירים שנמצאים בעולם, כאשר ההערכות מדברות על כך שב-2022 נגיע ל-50 מיליארד.
כיום, כל חברה שיש לה מוצר כלשהו מתחילה תהליכי חשיבה כדי לפענח כיצד ניתן להכניס אספקטים של IoT לתוך המוצר שלה. אנחנו רואים את זה הרבה בקרב הלקוחות הקיימים שלנו ובקרב הלקוחות החדשים שפונים אלינו, שמחפשים בדיוק את השינויים האלה, בהתאם לדרישות השוק.
אנחנו מסייעים להם לעצב מחדש את הארכיטקטורה שלהם ולפרוס אותה בצורה כזאת שתשפר את המוצר שלהם באמצעות שילוב אינטרנט של הדברים בהתאם לצרכים שלהם".
מהם האתגרים שעומדים בפני ארגונים בתחום וכיצד אפשר לצלוח אותם?
"כאשר יש צורך להתמודד עם קבוצה המכילה מיליוני מכשירים חכמים ישנו אתגר כיצד ניתן לנהל זאת נכון. למשל, כיצד ניתן לנהל את כל מוצרי ה-iRobot בעולם בצורה נוחה, שמספקת את הנראות הטובה ביותר ללקוח ואת האפשרויות לעדכן את המוצרים במידת הצורך ולתקשר איתם במידה ורוצים לקבל מהם מידע, לשלוט עליהם וכדומה. פלטפורמת הענן של AWS מספקת את כל המוצרים הרלוונטיים כדי להתמודד עם סוגיה זו ולנהל את המכשירים באופן יעיל, על ידי יצירת ארכיטקטורה מתאימה.
בנייה נכונה של הארכיטקטורה תסייע גם להתגבר על אתגרי העלות ולמעשה להשיג חסכון בעלויות. אנחנו אמנם בוחנים כל מקרה לגופו, מכיוון שכל מדדי העלות נבחנים על פי צרכי הלקוח והפונקציות שהוא מבקש ליישם, אך תהליך מדויק של בניית ארכיטקטורה יספק ללקוח את האפשרות לעבוד בעלות הכי נמוכה שאפשר ביחס לתוצרים שהוא רוצה להשיג. אחת המשימות שלנו היא להבטיח את היכולות הללו עבור לקוחותינו.
אתגר נוסף הוא, כאמור, שמירה על אבטחת המידע, וזה הנושא החשוב ביותר שכל מי שרוצה להיכנס לתחום חייב לקחת בחשבון. בסופו של דבר, כשאנחנו שמים מוצרים חכמים בבתים או משתמשים באופן כללי במוצרים חכמים בעלי אוטומציה משל עצמם, חשוב לוודא שהם מאובטחים.
צריך לזכור שאנחנו עובדים על האינטרנט ומחובתנו למנוע כל אפשרות של פריצות אבטחה, מתקפות סייבר וכדומה, באמצעות מוצרים אלה. כדי למנוע זאת צריך לאמת כל מכשיר לפני שנותנים לו גישה למערכות השונות ולהגדיר הרשאות ספציפיות למכשירים, כדי לוודא מה ביכולתם לעשות ומה ברצוננו למנוע מהם לעשות".
במה יעסוק המפגש?
"המפגש יעסוק בקשר שקיים בין האינטרנט של הדברים לטכנולוגיית הענן. כשותפי Premier consulting של AWS, נציג את השירותים שהיא מציעה בתחום ושאותם אנחנו מספקים, בדגש על אבטחת מידע והעברת הודעות דו צדדיות, וניהול מכשירים. המטרה היא לחשוף בפני הלקוחות את היכולות שלנו בתחום ולהציג את האפשרויות שעומדות בפניהם כדי למנף את העסק שלהם אל עבר השלב הבא של המציאות הדיגיטלית, באמצעות ארכיטקטורת IoT מקצה לקצה – בין אם זה ברמת ארכיטקטורה כללית של הפתרון שהם צריכים ועד לחסכון בעלויות.
תחום ה-IoT נמצא בצמיחה מתמדת, כאשר אנחנו רואים יותר ויותר ארגונים חדשים בתחום, שמבינים האת החשיבות שבמעבר לפעול בעולם הזה. ל-CloudZone מבית מטריקס יש את היכולות ללוות כל ארגון מהצעד הראשון בתחום, תוך התגברות על האתגרים ועד ליישום מוחלט, ואת היכולות הללו נציג בכנס".
האירוע, It's IoT time!, ייערך ב-20 ביוני בשעה 17:30 ב-Be all במגדל השחר, קומה 25, רחוב אריאל שרון 4, גבעתיים.