"ישראל הינה מובילה עולמית באימוץ תשתיות הלינוקס והענן של רד-האט"
בראיון לקראת כנס Red hat summit 2019, שנערך השבוע בבוסטון, אמר דן טולדנו, מנכ"ל רד-האט ישראל, כי קצב הצמיחה של החברה בארץ כפול מהממוצע העולמי, ומספר על ההשקות שיהיו באירוע
כתב: עוזי מירון.
מה צפוי למשתתפים בכנס רד-האט השנה? אילו הכרזות צפויות?
"ההכרזות הצפויות של רד-האט במסגרת הכנס מספקות את התפאורה לחגיגה של ממש בעולם הענן ההיברידי. החידושים שיוצגו בכנס ידגימו את המרכיבים הטכנולוגיים של הפורטפוליו שלנו ואת היכולת המוגברת של הלקוחות לשלוט עליהם, וכתוצאה מכך על החדשנות שלהם – על הקצב והמהירות שהם יכולים להשיק פתרונות חדשים, שיציבו אותם בעמדה תחרותית טובה יותר.
באשר למוצרים, אחד מאלה שיוכרזו באירוע הוא גרסה 8 של Red Hat Enterprise Linux (או, בקיצור, RHEL8). על אף הנטייה לראות בו מוצר תשתית, מרחב האפשרויות שהוא מספק רחב מאי פעם. מדובר במהפכה אמיתית ברמת השימושיות וביכולת הפתרון לספק מענה ברמות התשתית, אבטחת המידע, התקשורת, האחסון ועוד. יתרונות אלה מאפשרים לנו לבסס את מעמדנו כמובילי הטרנספורמציה של ארגונים לעולם הענן, עם לינוקס, המהווה תשתית מובילה למהלך, ורד-האט, שמובילה את עולם הלינוקס".
אילו חידושים צפויים בגזרת OpenShift?
"גם כאן צפויה לנו בשורה משמעותית. בכנס נכריז על גרסה 4 חדשה ומז'ורית של Red Hat OpenShift Container Platform (או, בקיצור, OCP4). מדובר במוצר דגל בפורטפוליו המוצרים שלנו, המהווה בסיס להובלת רד-האט בשווקי הפלטפורמות, הקונטיינרים והקוברנטיס. העובדה שמדובר כבר בגרסה רביעית מצביעה על בשלות הפתרון וכברת הדרך שעבר בהתאמתו לצרכים העתידיים של ארגונים".
מה הערך של הכרזות אלה עבור מקבלי ההחלטות בארגונים?
"מקבלי ההחלטות בארגונים מבינים שהטכנולוגיה שלנו מאפשרת להם יותר שליטה וגמישות. הם יודעים ששם המשחק הוא חדשנות טכנולוגית ומחפשים טכנולוגיות שיאפשרו להנגיש את החדשנות בצורה המהירה, הגמישה והבטוחה ביותר. רד-האט יודעת לספק להם את זה ומכאן המעבר המסיבי לרכישת פתרונותינו".
כולם מדברים על חדשנות. מה מייחד את הפתרונות שלכם?
"אנחנו יודעים להנגיש את החדשנות באופן המאפשר ללקוחות לקחת בעלות עליה. החדשנות כיום צריכה להיות היברידית. ארגונים לא יכולים להסתפק בפתרונות רק בעננים ציבוריים, הם חייבים לשמור חלק מהשליטה אצלם בבית. זה דורש מערכת שהאופי שלה היברידי ועם זאת, היא מאוד גמישה ומהירה. נדרשת יכולת מרבית של תנועה בין סוגים שונים של עננים, פלטפורמות, מערכות הפעלה וסביבות פיתוח… אנחנו יודעים לספק את הפתרון שמאפשר לתזמר את כל המערכת הזו ביחד, ולעשות זאת בצורה מהירה ופשוטה מכל מה שהיה מוכר בעבר".
מה הבשורה שמביאה הרכישה של רד-האט על ידי יבמ?
"יש כאן שילוב כוחות מדהים בעוצמתו, המחזק את יכולתנו לייצר שיתופי פעולה עם גורמים שבעבר נחשבו למתחרים טהורים. זה מרחיב יותר מאי פעם את גמישות הפתרון שלנו ואת יכולתנו לספק לכל מגוון הסביבות והלקוחות את הפתרון הפתוח והנגיש ביותר עבורם. דוגמה אופיינית לכך היא שיתופי הפעולה הרבים עם מיקרוסופט, שהמנכ"ל שלה, סאטיה נאדלה, יהיה מהדוברים המרכזיים בכנס ויספר על נקודות הממשק הרבות של החברה עם עולם הקוד הפתוח".
מה מייחד את השוק הישראלי בפעילות העולמית של רד-האט?
"העובדה שיש כאן מרכז פיתוח, שמונה 250 מפתחים, מייצרת קשר בלתי אמצעי עם המפתחים ומובילי החדשנות בארגונים, ומספקת להם סביבה מאתגרת וחדשנית. זו אחת הסיבות לכך שהשוק הישראלי מקבל פתרונות מותאמים ומהירים יותר, ובפירוש משפיע על עיצוב המוצרים העולמיים. זו גם אחת הסיבות לכך שקצב הצמיחה של רד-האט בארץ כפול מהממוצע העולמי, שכבר עומד על קצב דו ספרתי. למעשה, במהלך חמש השנים האחרונות הכפלנו את הפעילות בישראל פי חמישה. זו הבעת האמון הטובה ביותר לפתרונות של רד-האט עבור השוק הישראלי".