קונטיינרים אוטונומיים לניהול מידע – גם עבור מיקרו-שירותים
כתב: מני מלר, טכנולוג ראשי באורקל ישראל.
קונטיינרים מאפשרים לארוז אפליקציות יחד עם כל התלותיות (Dependencies) שלהן ולספק סביבת זמן – ריצה קלת משקל עם בידוד הדומה לזה של מכונה וירטואלית, אך ללא התקורה הנוספת של מערכת הפעלה מלאה. במקרה שכזה, האפליקציה תהיה מבוזרת, כך שכל פונקציונליות בסיסית תהיה ארוזה בקונטיינר משלה ותהיה שרידה, זמינה וסקלבילית באופן עצמאי. יחד עם זאת, מצב של ריבוי מאגרים מבוזרים מזמן אתגרים רבים, שניתן לפתור באמצעות קונטיינרים לעולמות הדטה שמנוהלים בצורה אוטונומית גם עבור יישומי מיקרו-שירותים. זאת, מבלי להתפשר על הגמישות, החופש והעצמאות של צוותי הפיתוח.
נושא הקונטיינרים והמיקרו-שירותים מרתק ויחד עם זאת, מייצר אתגרים רבים. אולם, יש בו גם יתרונות רבים – בכך שהוא מפרק תוכנה גדולה ומורכבת לחלקים הפועלים באופן מבודד זה מזה וניתנים לניהול קל יותר. כמו כן, הם קלים יותר לפריסה ולאבחון, ומספקים זמינות טובה יותר, מכיוון שכישלון של מיקרו-שירות מסוים מגביל את זמן ההשבתה לחלק מהאפליקציה בלבד.
ברוב המקרים, הצוות האחראי על מיקרו-שירות, כלומר – על פונקציונליות בסיסית גרעינית, פורס גם בסיס נתונים משלו בקונטיינר, עבור אותה פונקציונליות, בעוד שבזמן הפיתוח והבדיקות ריבוי מאגרי הנתונים מהווה אתגר פונקציונלי, קרי – שיתוף מידע בין מיקרו שירותים, ניהול טרנזקציות מבוזרות בין מיקרו שירותים ועוד, בזמן הריצה, תחזוקת אותם מאגרים הופכת למשימה מורכבת. זאת, מכיוון שהציפייה מכל מאגר נתונים היא שהוא יהיה מאובטח, מגובה, מעודכן ופועל בצורתו המיטבית.
מסיבות אלה, חשוב שתהיה אסטרטגיה דומה ב-בק אנד עבור השכבה של מסד הנתונים. במיקרו-שירותים השונים, עם זאת, הבעיה היא שבסופו של דבר צריך לתחזק מערך גדול של מסדי נתונים (אם מנהלים מספר מסדי נתונים עבור כל אפליקציה) ועלויות התחזוקה עלולות להיות עצומות. לכך יש להוסיף את הצורך לנהל את האבטחה, כמו גם את הזמינות של כל אלה.
מה אורקל מציעה בתחום?
בנקודה זו נכנס שירות הענן של מסד הנתונים האוטונומי של אורקל. שירות זה מבוסס על ארכיטקטורה ניתנת לחיבור (Pluggable) הדומה לקונטיינרים של אפליקציות, כאשר מסד נתונים של קונטיינר יחיד מכיל מסדי נתונים מרובים הניתנים לחיבור. כל אחד ממסדי הנתונים האלה (Pluggable databases או PDB) מבודד לחלוטין מהאחרים, והם מאפשרים פריסה מהירה וניהול כיחידה אחת, כך שהעלות היא של ניהול מסד נתונים יחיד תוך פריסת מיקרו-שירותים מרובים על ה-PDBs. מאגר זה הוא לא רק רלציוני, אלא גם מאפשר שימוש כ-Document Store.
שירות הענן האוטונומי כולל ניהול עצמי, אבטחה עצמית וזמינות גבוהה. אין מעורבות של הלקוח בגיבוי, תיקון או אפילו כיוונון של הביצועים – הוא פשוט מספק את האפליקציות, מחבר ומפעיל אותן. בתצורה זו, מאגר הנתונים האוטונומי מספק את היתרונות הבאים:
- ניהול אוטומטי – טיוב המאגר ללא DBA להתאמה מרבית מול העומס על ידי שימוש בטכנולוגיית לימודי מכונה מאחורי הקלעים.
- ביצועים מיטביים מעולם האקסה דטה.
- גיבויים תדירים באופן עצמאי, ללא התערבות אנושית.
- עדכוני תוכנה תדירים באופן עצמאי, ללא זמני השבתה וללא מעורבות יד אדם.
- יכולת ניהול מרכזית של המאגר.
- כלל המידע נשמר בצורה מוצפנת ובהתאם לדרישות רגולציה מגוונות.
אורקל מספקת בנוסף תנאי SLA 99.995, שהם שתי דקות ו-11.5 שניות של השבתה בחודש, לכל היותר.
פרטים נוספים על Oracle SODA ניתן לקרוא כאן.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.