מטרנספורמציה דיגיטלית להמשכיות עסקית – ובחזרה
בשנים האחרונות, נושא הטרנספורמציה הדיגיטלית נמצא בראש מעייניהם של ארגונים רבים בארץ ובעולם. מדובר בראש ובראשונה בשינוי מקרו-כלכלי, השם דגש על הלקוח כמרכז העולם העסקי ועל הנגשת שירותים של ארגונים עבור הלקוח מכל מקום ובכל זמן, כאשר יכולת הנגשת השירותים הפכה ליתרון עסקי בעולם של מוצרים ושירותים בעלי איכות דומה. מחלקות ה-IT נדרשות לתמוך ולהוביל את השינוי הזה – דבר שהפך אותן למנוע הצמיחה של ארגונים רבים.
תהליכים אלה מובילים לשינוי כלכלי שדורש מארגונים להתאים את עצמם ליכולות היברידיות, תוך קיצורי זמן ההגעה לשוק (Time to market). לשם כך, פיתוח אג'ייל החליף את צורת הפיתוח "מפל" (Waterfall) ברוב האפליקציות התומכות בדיגיטל, ומיקרו-שירותים החליפו את המערכות האלה בפתרונות מונוליטיים.
ירדן לוי ומעיין עושרי, ארכיטקטיות פתרונות רד-האט ב-Matrix Open Source, מספרות שמתוך היכרות עם לקוחות רבים, נראה כי בעיקר בשנתיים האחרונות, ארגונים בשלים לביצוע טרנספורמציה דיגיטלית. הפתרון המרכזי והמוביל בארץ ובמדינות נוספות בעולם לביצוע תהליך זה הינו Red Hat OpenShift, שהולך ותופס תאוצה בארגונים רבים, ציינו השתיים.
לוי מספרת כי "פתרון OpenShift הפך להיות 'מערכת הפעלה' עננית, המאפשרת לארגונים מעבר היברידי לענן, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ושירותים נרחבים, כמו ה-Operators". היא מעריכה שבשנה הקרובה, בשל יציאתה של גרסת OpenShift 4, המביאה איתה בשורות מעניינות מאוד לשוק, הפצת OpenShift כפתרון מרכזי לטרנספורמציה הדיגיטלית תלך ותגבר.
לדברי עושרי, "משבר הקורונה שפקד אותנו באחרונה הדגיש לארגונים רבים את ההבנה שיחד עם המעבר הדיגיטלי – או, יותר נכון, כדי לאפשר ולהמשיך את הצמיחה בתחום הדיגיטל – ארגונים צריכים להתבסס על תהליכים אוטומטיים, שיאפשרו המשכיות עסקית לאורך כל מערך ה-IT – הן במערכות המסורתיות והן בסביבות הענן".
סביבת עבודה שמאפשרת את המשך הצמיחה הדיגיטלית
שילוב של מספר פתרונות רד-האט מאפשר אוטומציה לאורך כל מערכת המחשוב הארגוני ומספק תחזוקה של מערכות וירטואליות ופיזיות, יכולות אנליטיקה חיזויית (Predictive analytics), ניהול תהליכים של הקמת שירותי ענן, ניהול קונפיגורציות מורכבות, הקמת אפליקציות ועוד.
בזמנים רגילים, אותם פתרונות משמשים לניהול וארגון של כלל תשתית רד-האט בארגונים. לעומת זאת, בזמנים לא צפויים, בהם אותם ארגונים נאלצים להתאים את עצמם לצורת עבודה מבוססת אוטומציה, פתרונות אלה משתלבים בינן לבין עצמם ויוצרים סביבת עבודה בטוחה, אמינה ואוטומטית, שמאפשרת את המשך הצמיחה הדיגיטלית. כמו כן, שימוש בכלים הנכונים מאפשר הכנה והתארגנות מבעוד מועד להשגת יכולת התאוששות מהירה לפני, במהלך ולאחר אסון.
מחר (ג'), ה-25 במאי, ייערך הכנס וירטואלי משותף של מטריקס ורד-האט תחת הכותרת Stability and business continuity with Red Hat solutions (יציבות והמשכיות עסקית עם פתרונות רד-האט), שבמסגרתו יובילו לוי ועושרי מיט אפ ביחד עם מומחים מרד-האט ישראל, מני צרפתי וארז קירזון. הוובינר יתמקד בהמשכיות עסקית על פי המתודולוגיות והפתרונות של רד-האט. במהלך האירוע יסוקרו פתרונות כמו Red Hat Satellite, Ansible ,Red Hat Insights ו-Open Shift. כמו כן, המיט אפ יעסוק בשאלה כיצד שילובם של פתרונות אלה מאפשר לארגון יציבות והמשכיות עסקית בעת משברים וניהול מבוסס אוטומציה לצד הצמיחה הדיגיטלית.
לוי, יוצאת יחידת 8200, הגיעה לצוות פתרונות רד-האט ב-Matrix Open Source לפני כארבע שנים, והיא מתמחה בפתרונות ניהול, אוטומציה ו-DevOps. עושרי, יוצאת יחידת ממר"ם, חברה בצוות מזה כשנתיים ומתמחה בעולמות ניהול הקונפיגורציות (Configuration Management) וה-DevOps.
לרישום לכנס יש ללחוץ כאן.