"ה-DNA של רד-האט ו-F5 יוצר את הערך המוסף האמיתי"
ראיון עם מני צרפתי, מנהל ארכיטקטורת פתרונות ברד-האט ישראל, יוון וקפריסין
ספר לנו בכמה מילים על רד-האט.
"רד-האט (RedHat) היא החברה הגדולה ביותר בעולם הקוד הפתוח, חברה שכל כולה קוד פתוח. רד-האט פיתחה את המודל העסקי של התחום, שבו הופכים קוד פתוח ששייך לקהילה למערכות אנטרפרייז שמריצות את מרכזי המחשוב הגדולים והקריטיים ביותר לחברות דוגמת בנקים, בורסות, טלקו, ממשלות וצבאות. כדי להבין את הרוח של רד-האט, במרבית המשרדים שלה יש תמונה שבה כתוב: 'קהילות תמיד יהיו יותר חדשניות ויצירתיות'. זה מעיד על הכבוד והערכה שאנחנו רוכשים לקהילה שאנחנו חלק ממנה – קהילת הקוד הפתוח.
בישראל מפעילה רד-האט את גוף ה-Go to Market, שאני חלק ממנו, ומרכז פיתוח עם כ-400 מהנדסים, ששותפים לפרויקטים המובילים בעולם בחדשנות ובמוצרי האנטרפרייז".
מהי עצתך לארגון גדול בבואו להתמודד עם אתגרי המעבר לענן?
"ביזנס תחילה. ענן היא תפיסת מחשוב שמאפשרת ניהול משאבים דינמיים לטובת משימות עסקיות (Services). פרויקט כזה חייב להסתכל בראייה של לא רק 'כאן ועכשיו', אלא מה יקרה בעוד שנה שנתיים.
מעבר לזה, יש לי עוד כמה עצות:
- המודל צריך להיות מולטי קלאוד וענן היברידי – אחרת תמצאו את עצמכם כלואים שוב בידי ספקי השירותים.
- עליכם להיות השליטה והאחריות על השירותים.
- אבטחת המידע ושרידות וזמינות המערכות הן באחריותכם.
- בנו תוכנית יציאה כבר בהתחלה.
- שלבו מההתחלה אנשי חוזים, פיננסים ולוגיסטיקה – זה לא רק פרויקט טכנולוגי.
- חישבו שהענן הוא כלי שלכם להשגת יעדים עסקיים, ולא המטרה.
מדוע בחרתם להפוך לשותף של F5?
"רד-האט ו-F5 שותפות מזה שנים, הפתרונות שלהן מאז ומתמיד השלימו האחד את השני, כאשר F5 הובילה את עולם האבטחה והגישה האפליקטיבית, בעוד שרד-האט התמקדה בעולם מרכזי המחשוב. השותפות הזו הגיעה ממקום של מובילות שוק של שתי היצרניות וחיבור שמביא ערך מוסף ללקוחות.
השותפות הזו התעצמה עם רכישת NGINX על ידי F5, מה שעשה אותה לחברה בכירה בעולם הקוד הפתוח. השותפות מייצרת ארכיטקטורה שלמה ובה פתרונות רבים, בעלי ערך ללקוחות, תוך שימת דגש על מתן תשתית כשרות לאפליקציות מודרניות, אבטחתן וזמינותן לכל תשתית פיזית, וירטואלית או עננית שבה יבחר הלקוח".
מהו הערך המוסף של F5 ישראל?
"מעבר לטכנולוגיות מובילות בעולם הקישור ואבטחת המידע והמיקוד באפליקציות, המפגש הראשון שיזמנו – אור יעקב, מנהל גוף ההנדסה ב-F5 דרום אירופה, ואני – לצוותי העבודה שלנו אמר את הכול. הוא הביא לידי ביטוי את הרוח של החברות שבהן אנחנו עובדים. הדגש הוא על אנשים מוכשרים שרוצים לשתף פעולה וחברות טכנולוגיות מובילות שמייצרות פתרונות עסקיים טובים יותר, שמושכות כל פתרון לקצה ומשיגות ממנו ערכים מוספים של חשיבה יצירתית, תוך שמירה על הדדיות. אולי זה ייחודי לישראל, אבל ה-DNA של החברות יוצר את הערך המוסף האמיתי".
להרשמה לאירוע לחצו כאן.