תוכן שיווקי
בעקבות אירוע KM

הנגשת מסמכים דיגיטליים היא זכות וגם חובה

ComposeDoc היא חברה שמתמחה בפיתוח פתרונות להנגשה דיגיטלית של מסמכים לאנשים בעלי מוגבלויות, באמצעות פלטפורמה פורצת דרך, המתממשקת עם "קורא מסך" עבור לקויי ראייה או עיוורים

08/03/2021 12:34
גבי מזרחי, מייסד ומנכ"ל ComposeDoc. צילום עצמי

כתבה: שרית ליבנה אשכנזי.

"בישראל חיים מעל מיליון וחצי תושבים עם מוגבלויות. המטרה שלנו היא לצמצם פערים ולשפר את יכולתם להתנהל ככל הניתן כאנשים ללא מוגבלות בכל הנוגע להנגשת מסמכים דיגיטליים, ואת זה אנחנו עושים באהבה רבה כבר מ-2017", כך אמר גבי מזרחי, מייסד ומנכ"ל ComposeDoc.

מזרחי הסביר כי "בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמת נגישות לשירות) התשע"ג – 2013, סעיף 35, התאמת נגישות בשירותי האינטרנט, נקבע כי גוף המספק שירות ציבורי או מידע אודות שירות ציבורי באמצעות האינטרנט לכלל הציבור – בין היתר מסמכים, דפים ויישומים – חייב בביצוע התאמות נגישות לשירות או מידע לפי התקן הישראלי, לרבות הנגשת מסמכי PDF חדשים וקיימים. אחרי שניתנה אורכה, כעת כל חברה, ארגון או עמותה מחויבים להנגיש גם מסמכים הכוללים מידע אישי, וזאת עד תום 2021. מדובר במידע שמצוי באלפי מסמכים: חשבוניות מס, טפסי חשבון בנק, דו"חות תקופתיים של חברות ביטוח, חשבונות עירייה וחשמל, מידע שיווקי, גיליונות ציונים של סטודנטים ועוד".

ComposeDoc מציעה חבילה הוליסטית ייחודית בישראל, שכוללת מספר פתרונות להנגשת מסמכים ונותנת מענה לנושא ההנגשה מהיבטים שונים. ניתן לרכוש את החבילה כולה או חלק מהפתרונות, לפי בחירת הלקוח.

מה כולל סל המוצרים של החברה?

מוצר הדגל של ComposeDoc הוא EasyAccess PDF – חבילת תוכנה אפליקטיבית להנגשת מסמכים בפורמט PDF, המיועדת לאנשים שלהם לקות ראייה, כבדי ראייה או עיוורים. הנגשת התוכן הדיגיטלי מתאפשרת באמצעות הוספה של שכבת תקשורת על המסמך, המקשרת בינו לבין "קורא מסך", דוגמת Adobe Reader, שמקריא למשתמש את המסמך – וכל זאת באופן אוטומטי לחלוטין.

"הפתרון מותאם אך ורק למסמכים קיימים, אך הוא כולל כלי המרה אוטומטי בשילוב עורך גרפי פשוט, אשר ממיר את ה-PDF למסמך מונגש במלואו בתוך דקות ספורות", ציין מזרחי. "למקרים שבהם יש צורך להנגיש מסמכים רבים ותבניתיים, כמו בהפקת דו"חות אישיים של חברות ביטוח, אנחנו מציעים את הפתרון MappingAccess PDF, שמפעיל אוטומציה גנרית לכל המסמכים שהם בעלי תבנית דומה או שמכילים שדות תוכן ייחודיים זהים בתבנית משתנה".

פתרון נוסף הוא TemplateAccess PDF, המאפשר למערכת לקלוט מסמך PDF קיים שחתום דיגיטלית ובאופן אוטומטי מייצר מהמסמך הקיים – מסמך מונגש. גם תהליך ההפקה הזה נעשה באופן אוטומטי למסמכי PDF בעלי אותה תבנית. על כן, על המשתמש להגדיר במערכת את התהליך להפקת מסמך PDF "חדש" מונגש "נאמן למקור".

חבילת פתרונות הוליסטית להנגשת מסמכים. יוצר התרשים: צחי דביר, ComposeDoc

חבילת פתרונות הוליסטית להנגשת מסמכים. יוצר התרשים: צחי דביר, ComposeDoc

הרבה מעבר להקראת טקסט

חשוב לציין שהפתרונות הטכנולוגיים של ComposeDoc להנגשת מסמכים וטפסים דיגיטליים הם הרבה מעבר להקראת הטקסט לבעלי מוגבלויות. מדובר בסריקה של המסמך כולו וזיהוי של אזורי תוכן מובחנים: פסקאות, כותרות, טבלאות, רשימות וכדומה. יתרה מכך, באמצעות תוכנות של ניווט מקלדת, המשתמש יכול לנוע בין חלקיו השונים של המסמך והתוכן בניווט חכם ולדלג ביניהם.

הפתרונות הייחודיים של החברה זיכו אותה ב-2020 בתעודה היוקרתית של STKI כחברה מובילה – מקום ראשון בביצוע פרויקטי הנגשה של מסמכים בישראל.

ComposeDoc הוקמה ב-2009 על ידי גבי מזרחי, מהנדס תוכנה במקצועו ובעל תואר שני במינהל עסקים. כבר בימיה הראשונים של החברה החזון שהוביל אותה היה פיתוח פלטפורמה דיגיטלית לפתרונות מבוססי תהליכים. בתוך זמן קצר נרשמה פריצת דרך משמעותית כשהוקמה המערכת הראשונה להפקת מסמכים דיגיטליים, שאפשרה לארגונים גדולים תקשורת אונליין עם לקוחותיהם. החברה הייתה הראשונה בישראל שיכולה הייתה לתת מענה שלם לנושא, וכיום היא מספקת חבילות שונות של פתרונות לכל צורך ודרישה, בהתאם לתקנות.

הניסיון שנצבר עם השנים והיכולת של ComposeDoc לפתח מוצרים בראייה צופת עתיד ממצבים אותה כמובילה בתחומה בשוק. על לקוחותיה הרבים נמנים, בין היתר, משרד מבקר המדינה, עיריית רמת גן, בנק לאומי, אסותא, האוניברסיטה הפתוחה, עשרות חברות ביטוח, חברת החשמל ו-Cal.

רוצים לדעת עוד? אתם מוזמנים ליצור קשר כאן עם הילי סולומון, סמנכ"לית המכירות של החברה.

אירועים קרובים