עסקי SMB, מתלבטים בין ענן לתשתית שיתוף קבצים מקומית? יש פתרון
כתב: מייק צ'ן, מנהל מכירות בכיר בסינולוג'י.
הצורך בשינוי כיוון דיגיטלי מעולם לא היה ברור יותר, מכיוון שכיום, חברות בכל הגדלים עומדות בפני אתגר מיידי של עובדים שעובדים מרחוק.
2020 שינתה את אופן העבודה שלנו – לא היו לנו אפשרויות אחרות מלבד לעבור ממצב עבודה מסורתי אופליין למצב עבודה אונליין. זה יכול להיות קשה למצוא מוצרי IT מעולים שמאפשרים לארגון לעבור בצורה חלקה וחלקה, ובבטחה: לאחסן, לשתף ולשתף פעולה בקבצים מכל מקום. יתר על כן, חברות SMB רבות מתקשות להחליט בין תוכנה כשירות (SaaS) לפתרונות מקומיים כגון שרת קבצים מסורתי, אחסון רשתי ושרתי NAS.
אני שמח ליידע שאספנו ועיבדנו דוגמאות רבות שרלוונטיות במיוחד לחברות קטנות ובינוניות, ואנחנו שמחים לחלוק אתכם, הקוראים, את הממצאים שלנו.
SaaS Pay-as-you-Go לא ייקח אתכם רחוק
אימוץ הענן האמיר ב-2020. עלויות ההשקעה הראשוניות הנמוכות ותחזוקת שירותי הקבצים של מודל התשלום לפי צריכה אטרקטיביים עבור חברות SMB, אבל מה קורה כאשר העסק מתחיל לצמוח?
מודלים של מנוי פר משתמש יכולים להפוך לנטל משמעותי ככל שתתחילו להעסיק יותר אנשים. סקרים שנערכו באחרונה על ידי קנטיק, דנסיפיי ופלקסרה מצאו שניהול עלויות והוצאות יתר הם בין החששות העיקריים עבור חברות המשקיעות בשירותי ענן.
Google Workspace הוא בין שירותי ה-SaaS הפופולריים ביותר – עולה כ-12 דולר למשתמש לחודש, או כ-144 דולר לשנה, עבור תוכנית סטנדרטית עסקית. עבור חברה של 30 איש, זה שווה דמי מנוי של כ-13 אלף דולר במשך שלוש שנים. אם החברה תגדל ל-100 עובדים, היא תוציא כמעט 15 אלף דולר לשנה רק כדי לא לאבד שירותים חיוניים. ניתן להבין בבירור שהענן לא יכול להיות בר קיימא מבחינה כלכלית עבור עסקים המחפשים פתרון ארוך טווח או כאלה שצומחים וגדלים.
שרתי קבצים מסורתיים – לא בהרבה יותר טובים
עסקים שרוצים לקבל בעלות כוללת על הנתונים שלהם, ללא צד ג', יכולים לבחור לרכוש חומרה משלהם, לשלם עבור רישיונות Windows Server ולקנות רישיונות גישה נפרדים ללקוח כדי לבנות שרת קבצים קונבנציונלי בהתאמה אישית. אחסון נתונים באופן מקומי יכול לספק מהירות, אמינות ואבטחה טובים יותר מאשר SaaS בעת גישה לנתונים דרך הרשת הפנימית של הארגון.
בסקר שנערך על ידי קומפיוטר אקונומיקס בשנה שעברה נמצא שחברות שמעל 75% מהוצאות התוכנה שלה הולכות על ענן מחזיקות כמה יישומים מקומית ולא בקלאוד. זה יכול להיות בגלל אבטחה, תאימות או הסיכון של תכנון מחדש של תשתיות לפריסת ענן מלאה.
עם זאת, שרתי קבצים מסורתיים עדיין דורשים מנויים שצריך לחדש עבור שרתי הקבצים של Windows וכן רישיונות עבור כל לקוח בודד, מה שמגדיל במהירות את העלות הכוללת ככל שכח העבודה של הארגון גדל. רישיונות חומרה ותוכנה יכולים לעלות קרוב ל-10,000 דולר במהלך שלוש שנים עבור חברה עם 100 עובדים.
במקביל, התמיכה של שרתי קבצים קונבנציונליים לצרכים כמו גישה מרחוק, עריכת קבצים משותפת ומרוחקת ויישומים ניידים נחשבת חלשה יותר מפתרונות אחסון אחרים. כעת, כשעבודה מרחוק נפוצה כל כך, מגבלות אלה יכולות להפחית את תפוקת הצוות בצורה משמעותית.
זמן מתאים לעבור לעבודה עם NAS?
ב-20 השנים האחרונות יצרנים חדשניים הפכו את ה-NAS ממוצר של אחסון בלבד לשרתי יישומים מרובי תכונות עם פתרונות מובנים לשיתוף קבצים, שיתוף פעולה, ניהול IT ואבטחת נתונים.
מומחים של ספקי NAS כמו סינולוג'י (Synology) – חברה מובילה בתחומה – פיתחו אלטרנטיבות מאובטחות ל-SaaS ולשרתי קבצים מסורתיים, עם יישומים מובנים עשירים, שירותי ניהול קבצים מבוססי דפדפן ושיתופי פעולה שלא רק חוסכים בעלויות אלא גם מפשטים מאוד את הניהול.
לנוכח איומי סייבר ההולכים וגוברים, שרתי ה-NAS התפתחו, וכיום הם מכילים מנגנוני הגנה חכמים על כל המידע השמור בהם, כמו תוכנת גיבוי מובנית, המגבה נתונים מהמחשבים והשרתים של הארגון, או ממיקרוסופט 365 או Google Workspace.
עבור עסק שמונה 200 עובדים, שרת NAS מודרני עם כוננים קשיחים יכול לעלות סכום נמוך של כ-3,000 דולר, ללא דמי מנוי או דמי רישוי חוזרים, ולכלול תוכנת ניהול קבצים ושיתופי פעולה בחינם, שיכולים לענות על הצרכים העסקיים בשלוש-חמש השנים הקרובות.
חברות SMB שזקוקות לקיבולת רבה יותר יכולות לקבל אותה בקלות על ידי הוספת כוננים קשיחים או יחידות הרחבה נפרדות, מבלי לדאוג לעלויות שדרוג IT רבות או לדמי רישיון יקרים. יתרה מכך, ניתן לגבות נתונים ויישומים ב-NAS למכשירים חיצוניים, שרתי NAS אחרים או בענן ללא צורך לחפש ולרכוש תוכנת גיבוי צד ג'.
בממוצע, עלות הבעלות הכוללת עבור NAS היא פחות ממחצית העלות עבור שרת קבצים מסורתי, ושימוש בו יכול להיות זול ביותר מ-90% מאשר רכישת מנויים ענניים מקבילים.
היכן עדיף לאחסן בצורה מאובטחת את המידע?
על ידי בחירה נכונה של שרת קבצים ויישום חלק, טרנספורמציה דיגיטלית לא צריכה להוות אתגר עבור חברות קטנות ובינוניות.
באמצעות בחירת הפתרון הנכון, חברות קטנות ובינוניות יכולות להשיג פריון רב יותר ולקבל יתרון תחרותי משמעותי על ידי התחשבות בכוח העבודה ההולך וגדל, עלות הבעלות הכוללת, יכולת הרחבה, יכולות עבודה מרחוק, תאימות ניידת ואבטחת נתונים.
לסיכום, אם המטרה של הארגון היא קבלת פתרון מלא ומשתלם, שמתאים לעסקים קטנים ובינוניים, NAS הוא אפשרות מצוינת להחליף או להשלים שרתים ושירותי ענן מסורתיים.