תוכן שיווקי

דל מסייעת לארגונים לצלוח בשלום את הטרנספורמציה הדיגיטלית

27/10/2021 14:53
נדב מדר, מנהל תחום אחסון ב-דל טכנולוגיות ישראל.

כתב: הילל יוסף.

"מטרת העל שלנו היא לספק ללקוחות הארגוניים טכנולוגיות שיסייעו להם להניע את ההתקדמות האנושית. המוטיב הזה שזור כחוט השני בכל מוצרינו. אנחנו עוזרים לארגונים לצלוח בשלום את המסע של הטרנספורמציה הדיגיטלית – בחו"ל וגם בישראל", כך אמר נדב מדר, מנהל מכירות לתחום האחסון ב-דל טכנולוגיות (Dell Technologies) ישראל.

"המנמ"רים", אמר מדר, "ניצבים בפני לא מעט אתגרים, כאשר שלושת העיקריים והמהותיים שבהם אלה בניית חומת הגנה כוללת נגד מתקפות סייבר, ההולכות וגדלות בהיקפן ובמורכבותן; הקניית יכולת למערך ה-IT לפעול בסביבה מרובת עננים; ותשלום בכמה מודלים, לרבות מודל של תשלום לפי צריכה".

"על מנת לסייע לארגונים לצלוח את הטרנספורמציה הדיגיטלית", הסביר, "אנחנו פועלים בשלושה מישורים: האחד – תשתיות IT וסביבה מרובת עננים. השני – ניהול הנתונים הארגוניים והאפליקציות. השלישי – אבטחת מידע והגנת סייבר. דל היא יצרנית התשתיות המובילה בעולם וככזו, היא מפתחת, ותמשיך לפתח, מוצרים חדשניים בסביבות המחשוב, השרתים, האחסון, תחנות הקצה והתקשורת. לצד אלה היא מפתחת שמאפשרות לארגונים לשלב בין עומסים בענן הציבורי ובין עומסים בדטה סנטר ובענן הפרטי".

הנתח של דל במערכות האחסון החיצוני גדול משל שתי המתחרות

מדר ציין כי "אנחנו ממשיכים להוביל את תחום אחסון הנתונים בעולם. בשוק העולמי למערכות אחסון חיצוני, דל מובילה עם נתח שוק עולמי של 27% – נתון המשקף את העובדה שנתח השוק שלנו גדול יותר מנתח השוק המצטבר של שתי מתחרותינו: HPE עם 11% ונט-אפ עם 10%. יש לנו ניסיון עצום בניהול מידע בכמויות גדולות ואנו לומדים ומתאימים את הטכנולוגיות על מנת לספק ללקוחות פתרונות טובים יותר, יעילים יותר ומותאמים אישית. בשנה החולפת ביצענו עשרות פרויקטי אחסון רחבי היקף בישראל, בין השאר בחברת שילוח ימי, בחברות מהמגזר הפיננסי ובחברות היי-טק".

לדבריו, "אחד התחומים שבו אנחנו מתמקדים הוא הוספת רכיבי לימוד מכונה ובינה מלאכותית למוצרים ולשירותים שלנו, כך שהם יהיו חכמים יותר ויספקו, בין השאר, ניתוח מושכל של נתונים. בעזרת כלים אלה אנחנו נותנים ללקוחות יכולת להנפיק ערך מהמידע שלהם, לצד פישוט וייעול תהליכי ניהול המידע והפחתת העלויות שלהם".

"אבטחת המידע והגנת הסייבר הם תחום מאוד 'חם', ומהווים אתגר ללא מעט ארגונים", ציין מדר. "גם בתחום זה אנחנו משקיעים רבות – בפיתוח כלים לניטור פעילויות החשודות כזדוניות במערכות הארגוניות, עם יכולת להשבתת הפעילות של התוקף באופן יזום במקרה של פריצה. כחלק מפתרון ההתאוששות שלנו, יש לנו מוצר בשם PowerProtect Cyber Recovery. מוצר זה הוא למעשה כספת מידע בלתי חדירה, שיכולה לשמור על מספר רב של אפליקציות ועל הסביבות הקריטיות ביותר של הלקוח. יתרונו הוא בכך שלא ניתן לזהותו ברשת ולכן לא ניתן לתקוף אותו כחלק מההתקפה הכוללת. מוצר זה מספק מענה לאיום הכופרות עם שחזור מהיר".

בקרוב: מודל APEX – גם בישראל

"לפני כשנה", אמר, "דל יצאה במודל חדש בשם APEX, שמסייע ללקוחות לצרוך את שירותי ומוצרי המחשוב במודל של XaaS – כל דבר כשירות, ובקרוב מאוד יוכרז על מודל זה גם בישראל. אנחנו צופים שמודל צריכה זה יגדיל את היקף הפעילות שלנו בקרב לקוחות קיימים ואף יביא לקוחות חדשים. המודל מאפשר לארגונים ליהנות מהטכנולוגיות של דל, כאילו השירותים הללו נצרכו בעולם העננים הציבוריים. למודל יש יתרונות רבים: יכולת לגידול ולקיטון על פי הצורך, הצריכה מתבצעת באופן פשוט, באמצעות פורטל זמין וקל לשימוש, והתשלום הוא על השימוש בפועל בלבד".

לסיכום אמר מדר כי "2021 מתאפיינת בהמשך הגידול בפעילות שלנו, כפי שהיה ב-2020. נעמיק את הפעילות שלנו בקרב לקוחות קיימים וחדשים ונסייע לארגונים לעמוד באתגרי המאה ה-21".

אירועים קרובים