תוכן שיווקי

KPMG: לעשות יותר בפחות עם ה-Low Code של מיקרוסופט

המעבר לשימוש בפלטפורמות Low Code משנה את חוקי המשחק ● עידו רון מ-KPMG Edge ואבי יושעי ממיקרוסופט ישראל מסבירים כיצד ומדברים על הטרנד שמשנה את העולם

28/12/2022 17:07
מימין: אבי יושעי, סמנכ"ל הטכנולוגיות במיקרוסופט ישראל, ועידו רון, שותף ומוביל תחום הדיגיטל והבינה מלאכותית ב-KPMG Edge.

חברת המחקר והייעוץ גרטנר פרסמה לפני כחודשיים הכרזה שלפיה עד 2025 צפויים כ-70% מהיישומים הדיגיטליים לעבור לפעילות המבוססת על טכנולוגיות Low Code או No Code.

"ב-2020 דובר על שנת שיא למפתחים, שנחשבו לליבת העשייה הארגונית", אמר עידו רון, שותף ומוביל תחום הדיגיטל והבינה מלאכותית ב-KPMG Edge, הזרוע הטכנולוגית של KPMG. "אלא שמאז המגמה השתנתה וכיום, מי שתופסים את עמדת המפתח הם אנשים מהתחום העסקי, מיישמים, שפועלים לקידום החזון העסקי בארגון שלהם".

המגמה הזו נובעת משינוי בסיסי באופי השימוש ביישומים דיגיטליים: "כל העולם עובר לשימוש ב- Low Code – טכנולוגיה שמאפשרת גם לאנשים שלא מגיעים מתחום התכנות לבצע פעילויות מורכבות. זה נובע משתי סיבות המשולבות זו בזו: מהצד האחד יש את צרכי השוק – הרצון לעבור לשימוש במוצר יעיל, בעל זמן פיתוח מהיר יחסית, שמקצר את זמן ההגעה לשוק וחוסך עלויות משמעותיות של מפתחים, ומהצד השני נמצאת ההתקדמות הטכנולוגית. ברגע שענקית תוכנה כמו מיקרוסופט מייצרת כלים עבור מפתחי Low Code, כל העולם הדיגיטלי מיישר קו לפי זה".

ארגז הכלים המיקרוסופטי מלא ביישומי Low Code

ואמנם, ארגז הכלים המיקרוסופטי עבר בשנים האחרונות התאמה מיוחדת כדי לאפשר מעבר לשימוש בפלטפורמות Low Code.

"מיקרוסופט מציעה את Power Platform, שהיא סוויטה של פתרונות שונים המבוססים על טכנולוגיות Low Code", הסביר אבי יושעי, סמנכ"ל הטכנולוגיות במיקרוסופט ישראל. "בתוך הסוויטה הזו יש כמה רכיבים מרכזיים. הראשון הוא Power Apps, שזה רכיב שמאפשר לפתח יישומי Low Code בלי לדעת שפת פיתוח, ולמעשה מאפשר פיתוח אפליקציות ללא מפתחים".

לצד הרכיב הפופולרי הזה, הוסיף יושעי, יש שורה של דברים נוספים שזוכים למענה בסוויטת ה-Power Platform: "רכיב בולט הוא ה-Power Automate, שנותן מענה לנושא האוטומציה בארגון וממזער את התלות בפעולות ידניות שדורשות כוח אדם וזמן; רובריקה נוספת היא ה-Power Virtual Agents, שהוא מערך שמאפשר ללמד בוטים ולהכניס בהם בינה מלאכותית מבלי להזדקק לשפת קוד; ויש גם את Power Pages – רכיב שמאפשר בניית אתרים בפורמט Low Code ויישום שחוצה את האפליקציה לטובת הלקוחות".

אנשי החזון תופסים פיקוד

כל הכלים הללו, שפותחו על ידי מיקרוסופט, מבוססים על עבודת בסיס של מתכנתים שמנגישים את המוצרים לקהל שלא מתמחה בתחום, ולמעשה מייתרים בלא מעט תחומים את הצורך בשימוש במפתחים בשלב העבודה היומיומית.

רון, שמתמחה בעולמות הבינה המלאכותית, תיאר איך נראה השינוי מגובה הדסקטופ: "אנחנו עוסקים במוצר שהוא בעצם חתיכות קוד שנארזו באופן שניתן להשמיש אותו לטיפולם של אנשים שלפי הפורמט הישן, לא נכנסים תחת ההגדרה של 'אנשי מחשבים'. הם לא צריכים לשלוט בעולם הדיגיטלי ברמה של לדעת לכתוב קוד, כך שהם יכולים לקחת את החזון העסקי שלהם וליישם אותו באופן כמעט מיידי, מבלי להמתין לשרשרת העבודה שכרוכה בהפעלת מתכנתים".

אם כך, זה מעביר את כובד המשקל הארגוני מאנשי הטכנולוגיה לאנשי הכספים.
רון: "עד לא מזמן דיברנו על כך שארגון בריא הוא כזה שיודע לפתור את הדיסוננס בין האנשים שמדברים טכנולוגיה, המפתחים, לבין האנשים שמבינים את העסק. עד כה זה היה מופרד. הפלטפורמות הללו נותנות גם לאנשים מהתחום העסקי אפשרויות לפתח יישומים ולהגדיר לעצמם את הדרך הטכנולוגית שלהם".

"ברגע שארגון מבין עד כמה השימוש ב- Low Codeמפשט תהליכי עבודה, זה כמו אש בשדה קוצים. כל פעילות שניתן להעביר לפורמט כזה תעבור לשימוש בטכנולוגיה הזו", הוסיף. "ברגע שבארגון רואים איך זמני התכנות, שבעבר לקחו שבועות ארוכים ופגעו בזרימה של העבודה, מתקצרים לימים בודדים ומפשטים את כל התהליך, ברור שהם יעדיפו להתקדם לעולמות ה-Power Platform".

יושעי ציין כי "ארגונים מאמצים את פלטפורמות ה-Low Code מאחר שזה מאפשר להם גמישות בעבודה, מייעל תהליכים ומספק ROI מאוד חזק. אנחנו מדברים על נתונים שמראים צמצום עלויות של עד כ-45% – וזה לא בגלל ויתור על מפתחים, אלא הודות להאצת פיתוח".

גלי גליק, מנהלת שותפים גלובליים ב-KPMG.

גלי גליק, מנהלת שותפים גלובליים במיקרוסופט. צילום: פרטי

מחזקים את השותפות בין KPMG למיקרוסופט

גלי גליק, מנהלת שותפים גלובליים במיקרוסופט, אמרה כי "KPMG היא בין השותפים המובילים והאסטרטגיים שלנו בישראל, עם צוות טכנולוגי של מעל 250 איש, שכולל אנשי ענן, דיגיטל, בינה מלאכותית, דטה, מוצר ואבטחת סייבר, וכן מרכז מו"פ ייעודי".

יושעי הוסיף כי "המציאות מתכתבת עם המוטו של מיקרוסופט -Do more with less , עשה יותר בפחות. בזכות הפלטפורמות שפיתחנו ובזכות שותף אסטרטגי כמו KPGM Edge, שמביא ללקוחות ניסיון והבנה עמוקה של הצרכים שלהם, נוכל להתקדם למציאות שבה נצטרך להשקיע פחות אבל נצליח לעשות הרבה יותר".

אירועים קרובים