"המענה לפערי האבטחה ההולכים וגדלים: דפדפן ארגוני"
כתב: הילל יוסף.
"בעולם ה-IT של היום, הדפדפן הפך להיות ה-'אפליקציה' הנפוצה ביותר בקרב המשתמשים, אם לטובת גישה לרשת ואם לאפליקציות העסקיות. אלא שהעולם השתנה, בין השאר בשל השינויים שהמחשוב עבר בהיבט העבודה בסביבות ענן, מחוץ למשרד ומרחוק. חברות בכל מגזר פעילות מחפשות אחר גישות חדשות לאבטחה, שתסבנה השפעה מינימלית על הארגון. יש לגשר על פערי האבטחה הקיימים בין הדפדפנים הנוכחיים, המיועדים לצרכנים, לבין דרישות ה-IT והאבטחה המורכבות של ארגונים בעולם. עוד יש לשפר את הליכי העבודה בארגונים, בהיבטי השימושיות וחוויית הגלישה של משתמשי הקצה מכל מקום ולכל מקום. פה אנחנו נכנסים לתמונה, עם דפדפן ארגוני מאובטח, הראשון מסוגו", כך אמר יוסי עטיה, מנהל פעילות איילנד (Island) ישראל.
עטיה התראיין לקראת וובינר בנושא Cloud & Data Access. הוובינר, ביוזמת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ד' הקרוב, ה-27 בדצמבר. עטיה החל בתפקידו לפני שלושה חודשים.
איילנד נוסדה על ידי מייק פיי ודן אמיגה. פיי, המנכ"ל, היה בעברו מנהל הטכנולוגיה הראשי במק'אפי, מנכ״ל בלוקואט ולאחר המיזוג שלה עם סימנטק היה נשיא ומנהל התפעול הראשי. אמיגה, מנהל הטכנולוגיה הראשי של איילנד, ייסד והיה מנהל הטכנולוגיה הראשי של פיירגלאס, שנרכשה על ידי סימנטק ב-2017. המטה של איילנד יושב בדאלאס, טקסס, והמו"פ – בתל אביב. ב-2023 השלימה החברה גיוס נוסף, לפי שווי מוערך של 1.5 מיליארד דולר. לאיילנד מאות לקוחות מכלל המגזרים, לרבות ארגונים מרשימת פורצ'ן 100 (Fortune 100), ולה מאות אלפי משתמשים בעולם.
"נכנסנו לקטגוריה חדשה", אמר עטיה, "ופיתחנו דפדפן ארגוני, הראשון בעולם, עם יכולות אבטחה וניהול מידע, בקרה ופרטיות – בלא להתפשר על חוויית הגלישה של המשתמשים. הדפדפן מאפשר לארגונים לשלוט באופן שבו המשתמשים מקיימים אינטראקציה עם כל יכולות התוכנה כשירות (SaaS), לצד גישה ליישומים פנימיים. בנוסף, הדפדפן מאפשר גישה בטוחה לספקים ולעובדים המשתמשים במחשבים ובטלפונים פרטיים (BYOD). כך, אנחנו מאפשרים ניהול, שליטה, אבטחה ופרודוקטיביות משופרת מתוך הדפדפן עצמו".
אלי ליאור, מנכ"ל SmartxTopCloud מקבוצת טופ, אמר כי החברה היא אינטגרטור בעולמות תשתיות התוכנה, וקמה לפני 15 שנים. "אנחנו זרוע התשתיות, הענן והסייבר של קבוצת טופ, וככזו – אנחנו משווקים מוצרים ופתרונות במשק הישראלי, בעיקר לחברות אנטרפרייז". לדברי ליאור, "אנחנו מובילים, בין השאר, בתחומי שירותי ה-IT והענן. יש לנו ניסיון רב ומוניטין רב בקרב חברות רבות בישראל, בכלל המגזרים".
"הדפדפן המוכר לנו", אמר, "מהווה גם נקודת הכניסה הכי נפוצה עבור תוקפים ונוזקות. אתגר זה אילץ ארגונים להקיף את הדפדפן בתשתיות אבטחה, על מנת להגן על משתמשי הקצה, על יישומים עסקיים ועל מידע ארגוני. שילוב זה יצר שכבות של מורכבות למשתמשים, ולעתים חוויה מתסכלת".
"הפתרון של איילנד מספק דפדפן ארגוני או תוסף לדפדפנים קיימים, שמייצר מעגל סגור למידע העסקי ומניעת התקפות מודרניות מבוססות דפדפן", הוסיף. "הפלטפורמה תומכת בכל מערכות ההפעלה והמכשירים הניידים, וניתנת להטמעה בתוך זמן קצר מאוד".
"השותפות שלנו עם איילנד היא בת שנתיים ומתבססת על חדשנות: זו חברה שבזמן קצר תפסה מקום חשוב בשוק. ארגונים בעולם בכלל ובישראל בפרט אוהבים חדשנות טכנולוגית", ציין ליאור.
עטיה סיכם באומרו כי "אנחנו הופכים להיות כלי מרכזי באסטרטגיית ה-'אפס אמון' בארגון וכך, אנחנו הופכים להיות שולחן העבודה החדש של המשתמשים. חווינו התעניינות בקרב לקוחות ארגוניים מכלל מגזרי המשק ואני מעריך כי בשנת 2024 נראה לא מעט פרויקטים בתחום".
לפרטים נוספים על הוובינר ולהרשמה אליו לחצו כאן.