לאחר פרסום מסמכי ה-CIA: מרגלים בריטיים ואמריקניים בסכנה

החשיפה האחרונה של ויקיליקס מציגה לעולם את שיטות המעקב הסודיות ביותר של ה-CIA ועלולה לגרום נזק חמור ואף לאיים על חייהם של סוכני ריגול בכל רחבי העולם, כך מזהירים מומחי אבטחת סייבר

זה הזמן לברוח? אילוסטרציה: MSSA/BigStock

ארגון ויקיליקס (WikiLeaks) פרסם בסוף השבוע מאות עמודים של חומר מסווג, המתייחס לתוכנת הריגול Athena/Hera, שבה עושה, כביכול, ה-CIA שימוש.

הפרסום הגיע באותו יום שבו נודע כי החקירה שהייתה תלויה ועומדת במשך שבע שנים כנגד מייסד הארגון, ג'וליאן אסאנג' בדבר חשדות בביצוע עבירות מין בשבדיה, ובראשן אונס, הופסקה על-ידי השלטונות. בתגובה להודעה, צייץ אסאנג', שסירב לעזוב את שגרירות אקוודור בלונדון מאז 2012, בטוויטר (Twitter): "אני לא סולח או שוכח".

רק בחודש מרץ האחרון פרסם ארגון ההדלפות מסמכים מפורטים של סוכנות הביון האמריקנית שמעידים על יכולתה, כביכול, לחדור למכשירי אלקטרוניקה רבים ולפצח את תוכנם. האתר טען כי היכולות הללו מסוכנות והן הסיבה לחשיפות.

שחרורו הנוכחי של תיק המודיעין האמריקני הסודי המפרט את התכנון ואת השימושים הפוטנציאליים של אחד הכלים המעודכנים ביותר למעקב, יתקבל ככל הנראה בבהלה על ידי סוכנויות ריגול בינלאומיות.

נראה כמו דלת אחורית קלאסית

Athena/Hera פועלת על מערכות הפעלה של מיקרוסופט (Microsoft), החל באלו הישנות יותר, כגון Windows XP ו-Windows 8, ועד למוצר האחרון של החברה Windows 10. נראה כי היא נכנסה לפיתוח באוגוסט 2015, והופצה בחודש פברואר אשתקד, כך עולה מהמסמכים.

בתגובה לפרסומים אמר שון סאליבן, יועץ אבטחה ב-F-Secure, כי "זה נראה לי כמו דלת אחורית קלאסית, וזה מאוד שימושי אם אתה רוצה לעקוב אחרי אדם. אם מישהו יעבור אבטחה בשדה התעופה, למשל, סוכן CIA יהיה מסוגל לשים את זה עליו ולעקוב אחריו ברחבי העולם".

"CIA עושה אינטל אנושי, אז זה משהו שסוכן CIA סביר להניח ישים על מכונה שיש לו או לה גישה פיזית אליה. זה אומר שכאשר מישהו נוסע, התכנית תחזיר אליי פינג ואני יכול לעקוב אחרי המקום שבו הוא נמצא בעולם. זה יכול לשמש גם כדי לחשוף את כתובת ה-IP הציבורית של מישהו שמריץ את Tor – דפדפן האינטרנט של הדארקנט – במקום כלשהו".

בתשובה לשאלה האם ניתן להשתמש ב-Athens/Hyena בכדי לעקוב אחר פקידי ממשלה או אנשים אחרים מקבוצות עוינות שבהם יש עניין, השיב מר סאליבן כי "זה תלוי איזה סוג של כלים יש להם כדי לקבל את זה למחשב – גישה פיזית לעומת גישה מרחוק".

הוא הוסיף ואמר ש"הדאגה הגדולה בעבורם, כיוון שזה כרוך באינטל אנושי, היא שעכשיו כשזה כבר דלף, אנשים שעדיין יכול להיות שזה על המחשבים שלהם – יוכלו למצוא את זה, והם עשויים להיות מסוגלים לגלות מי הסוכן החשאי שעובד בעבור ה-CIA. אם יש רק שלושה אנשים שיש להם גישה למכונה, אז זו הדאגה הגדולה יותר עבור ה-CIA – הבטיחות של הסוכן או הסוכן החשאי".

דאגה גדולה – הסוכנים עלולים להיחשף

"בעבור סוכני Five Eyes ברחבי העולם והדמוקרטיות המערביות העובדות עם ה-CIA, או באמצעות הכלים של ה-CIA, זו דאגה גדולה", הוסיף סאליבן. "כלים כאלה אינם מוגנים על ידי אנטי-וירוס כי הם לא פרוסים באופן נרחב. ה-CIA רוצה להשתמש בכלי זה במשורה, בכדי לשמור על יכולתה להשתמש בו. אם זה נפרס באופן נרחב זה מהר מאוד נתפס".

ארגון ויקיליקס הוקע בחודש שעבר על-ידי מייקל פומפיאו, מנהל ה-CIA החדש, שהתייחס אליו כאל איום על הביטחון הלאומי של ארצות הברית. בנוסף, למרות החלטת התובעת השבדית, הרשויות האמריקניות מסרו שאסאנג' עדיין עומד בפני מעצר, אם יעזוב את שגרירות אקוודור בלונדון.

אסאנג' ודומיו, טען פומפיאו, "מצהירים כי הם פועלים בשם החירות והפרטיות, אך במציאות המשימה שלהם היא העצמה אישית באמצעות השמדת ערכים מערביים".

"ויקיליקס עובד כמו שירות מודיעין עוין ומדבר כמו שירות מודיעין עוין", אמר פומפיאו.

בנוסף, התקשורת סבורה כי פקידים אמריקנים גם מאמינים שרוסיה או האקרים שפועלים בעבור ולדימיר פוטין עלולים להיות מי שעומדים מאחורי מבול הפרסומים האחרונים של חומרים מודיעיניים מסווגים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים