נוטניקס תקים בישראל מרכז מו"פ במיליוני שקלים

"הרמה המקצועית-טכנולוגית בישראל מאוד גבוהה, ולאור זאת, בכוונתי להרים פה מרכז מחקר ופיתוח - מרכז מצוינות שיהיה משיק לתחומי הפעילות שלנו", כך אמר דיראג' פאנדי, מנכ"ל ומייסד נוטניקס

דיראג' פאנדי, מייסד במשותף והמנכ''ל הפורש של נוטניקס. צילום: ניב קנטור

נוטניקס (Nutanix) תקים בישראל מרכז מו"פ בהשקעה של מיליוני שקלים, כך נודע לאנשים ומחשבים.

דיראג' פאנדי, מנכ"ל ומייסד נוטניקס, אמר בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים כי "הרמה המקצועית-טכנולוגית בישראל מאוד גבוהה. לאור זאת, בכוונתי להרים פה מרכז מחקר ופיתוח, מרכז מצוינות שיהיה משיק לתחומי הפעילות שלנו". הוא העריך שהמהלך יקרה ב-18 החודשים הקרובים.

לדברי פאנדי, "מרכז המו"פ יתבסס על חברת סטארט-אפ ישראל אותה נוטניקס תרכוש, שתפעל בתחומי אבטחת מידע והגנת הסייבר, או תקשורת, או קונטיינרים, או מחשוב נטול שרתים (Serverless computing). בביקורי חיפשתי חברות לרכוש, ובסוף גם אמצא".

לדברי פאנדי, "בעידן הנוכחי, בעיות המנכ"ל והמנמ"ר משתלבות. יש מחסור בכוח אדם מקצועי טכנולוגי, המשימות רבות מדי, עלויות ה-IT גבוהות, ומערכי ה-IT מתאפיינים בהעדר אג'יליות".

כך, אמר, "הגופים העסקיים בארגון רוצים שהמחשוב ינוע מהר יותר, וייענה לדרישותיהם באופן זריז, אבל זה לא קורה. ה-IT מאט את קצב מהירות העסקים. הוא עסוק יתר על המידה בפרטים טכנולוגיים ואינו מצליח למנף את עצמו לטובת השירותים והאפליקציות שהעסק נדרש להם".

"הנוף התחרותי השתנה", אמר פאנדי. "העולם שטוח, אורך חיי המוצרים החדשים הצטמצם מעשור לשנה-שנתיים. אנו, הצרכנים, צורכים יותר מוצרים ויותר מהר מגיעים למוצרים – ואילו ה-IT לא זז באותו הקצב. ה-IT צריך לחשוב שונה, ולמצב עצמו כמאפשר עסקית ולא כמי שמתמקד בטכנולוגיה לכשעצמה".

זה יקרה, הסביר, "על ידי שימוש בבינה מלאכותית, מכונות לומדות, ויותר מיכון. על אנשי ה-IT להכשיר עצמם מחדש לעולם העתיד, עם מיקוד על הדור הבא של BI וניתוח מעמיק".

מנהלי התשתיות, אמר פאנדי, "נמצאים באותה סירה: העובדים שלהם נעדרים כישורי המחר, הם נחלקים לקבוצות התמחות – אחסון שרתים, תקשורת. באנלוגיה לרפואה, המנמ"ר נדרש ל-80% רופאים כלליים ורק ל-20% מומחים ספציפיים".

להפוך את התשתיות לשקופות

נוטניקס מספקת מערכות IT המשולבות והאחודות לעומק (Hyper-converged). "אנו מספקים את התוכנה, ו-'הופכים' את התשתיות ל-'בלתי ניראות'. בדרך זו אנשי ה-IT יכולים להתמקד בפיתוח האפליקציות ובאספקת המשאבים והשירותים".

"תפיסת הארכיטקטורה לדור הבא של הדטה סנטר, אותה פיתחנו, היא בראייה ממוקדת אפליקציה – ולא תשתית. כך, לכל אפליקציה יתאפשר להמשיך לעבוד בכל תצורה", אמר.

"אנו בעיצומו של מסע להפיכת התשתיות לבעלות ניראות רבה יותר. בדרך זו, המנמ"ר יוכל לצרוך את משאבי המחשוב במודל של 'כאילו' ענן'. כך אנו מסייעים לו להפסיק ולעשות פרויקטי IT גדולים ובזבזניים".

"הפתרון שלנו מתאים לארגונים רבים שהענן הציבורי מפחיד אותם, או שהם מנועים מלהשתמש בו בשל רגולציות", אמר פאנדי. "החלופה שלנו לענן הציבורי היא בכך שאנו מסייעים לארגונים לבנות ענן היברידי, אלסטי וגמיש. אנו מקדמים תפיסה של ענן המעניק לארגונים יכולות של ענן ציבורי, בלי לוותר על שמירת המידע המקומית, עם יכולות לניהול פנימי".

"עתיד ה-IT יתאפיין בטשטוש הגבולות בין הענן הפרטי והציבורי, עם דו-קיום ביניהם", העריך. "כך, באחרונה הכרזנו כי שירות הענן שלנו, Xi Cloud, יישב בענן של גוגל (Google). זה מכניס אותנו לעולם של הענן הציבורי, ומהדק את הקשר בין שני העולמות הארגוניים – של חצר הבית עם הענן הציבורי. בסופו של דבר, הספקיות השונות, של IT ושל ענן, יפעלו במתכונת של 'שו-תחרות', Co-opetition".

מתחרותיה של נוטניקס הן ספקיות תוכנה, ספקיות מערכות IT מסורתיות, כמו גם ספקיות אחסון. "אני לא רואה הרבה מתחרות", אמר פאנדי. "רק לנו ול-VMware יש מערכות הפעלה ייעודיות לתחום. אני לא רואה ב-VxRail של EMC מתחרה. גם הרכישה של HPE את SimpliVity אינה מפריעה לנו. התחרות היא מול ספקיות הענן. כך, אמזון (Amazon) איננה מתחרה, אולם VMware על גבי AWS – הן מתחרות".

באוקטובר 2016 נוטניקס יצאה להנפקה. "אינני מחפש אקזיט", אמר פאנדי, "אני רוצה לבנות חברה גדולה לאורך זמן. גולדמן זאקס (Goldman Sachs) אמרו עלינו בשבוע שעבר כי אנחנו 'הזדמנות של פעם בעשור'. הנפקה היא אבן דרך בחיי החברה. אנו רוצים להמשיך לפעול עצמאית ולשלוט על גורלנו".

נדב טוביאס, מנכ"ל נוטניקס. צילום: ניב קנטור

נדב טוביאס, מנכ"ל נוטניקס. צילום: ניב קנטור

את הסניף בישראל מנהל נדב טוביאס. השוק הישראלי, אמר פאנדי, "מתאים לנו מאוד בשל החדשנות ובהיותו מאמץ מוקדם של טכנולוגיות. יש לנו עשרות לקוחות ארגוניים, ואני צופה גידול משמעותי בהמשך השנה וב-2018".

"הגידול במכירות פה גדול יותר מהגידול העולמי שלנו. נמשיך להשקיע פה, ונגדיל את הצוות, לצד קידום שיתוף הפעולה שלנו עם השותפים. נדב עושה פה פעילות חשובה להעלאת המודעות והניראות של החברה בשוק המקומי, נחדור למגזרי הממשלה והביטחון".

"אנו היחידים המספקים כלים לניראות תשתיות ה-IT", סיכם פאנדי. "תשתיות אחודות המשולבות באופן עמוק אינן יעד, אלא אבן דרך במסע".

"המסע הוא לניראות התשתיות – כולן ולא חלקן. מטרתנו היא לאפשר למנמ"ר לנייד את האפליקציות לרוחב כל ה-IT שלו – בין ענן פרטי וציבורי ובין דטה סנטרים. אנו מעלים את הרף בעולם תשתיות ה-IT הארגוניות, על ידי חשיבה מחודשת לגביהן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים