סטארט-אפ חדש מאפשר טרנזקציות מאובטחות לבלוקצ'יין – גם אופליין
החברה, GK8, גייסה ארבעה מיליון דולר, בסבב שהובל על ידי מריוס נכט ודיסקונט קפיטל ● היא הוקמה לפני יותר משנה - ונחשפה היום (ד')
מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, ודיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של בנק דיסקונט, הובילו השקעת סיד בסך של ארבעה מיליון דולר בסטארט-אפ GK8 מתל אביב, שמציע פתרון לניהול נכסים דיגיטליים – כך הודיעה החברה היום (ד'). בסבב הגיוס השתתפו הקרנות EdenBlock, איי אנג'לס, Ideal-HLS וסטארטקס, וכן רשות החדשנות.
נכט השקיע בכמה וכמה סטארט-אפים בתחומים שונים (כולל חברה של הכדורסלן עומרי כספי, שמפתחת חיסון לסוכרת). הוא אף הבעלים של קרן eMoon, שלפני כחצי שנה השלימה סבב גיוס בסך של 660 מיליון דולר. במאי אשתקד, הבנק השווייצרי קרדיט סוויס השקיע בה רבע מיליארד דולר.
GK8, שפעלה עד עתה באופן חשאי ונחשפת היום, פיתחה טכנולוגיה מוגנת בפטנטים שמאפשרת שליחה של טרנזקציות מאובטחות לבלוקצ'יין ללא צורך בחיבור ישיר או עקיף לאינטרנט. הטכנולוגיה שלה לשירותי משמורת (Custody) של נכסים פיננסיים כבר מנהלת באופן מאובטח נכסים דיגיטליים עבור מספר לקוחות, ביניהם אי-טורו, GK8 מייעדת את הפתרון שפיתחה לגופים שמחזיקים מטבעות קריפטו, וביניהם מוסדות פיננסיים, גופים המספקים שירותי משמורת, בורסות וקרנות גידור.
החברה נוסדה לפני קצת יותר משנה – ביולי 2018 – על ידי ליאור לאמש, המנכ"ל שלה, ושחר שמאי, סמנכ"ל הטכנולוגיות, בעלי ניסיון באבטחה בפני מתקפות סייבר. לאמש ושמאי איתרו נקודות תורפה באבטחת אחד מהארנקים הקרים המאובטחים בשוק. אחרי שראו עד כמה קלה הייתה המשימה, הם הבינו שהאקרים ישקיעו מיליונים כדי לגנוב מיליארדים, והחליטו לפתח מערכת מוסדית מאובטחת מקצה לקצה לניהול נכסים דיגיטליים. הוועדה המייעצת של GK8 כוללת את פרופ' ערן טרומר, מומחה הצפנה ומייסד זקאש, ואת איש הסייבר אילן לבנון. החברה מעסיקה 10 עובדים ומגייסת עובדים נוספים.
"ארנקים 'חמים' וארנקים 'קרים'"
ב-GK8 מסבירים ש-"פתרונות קיימים לשירותי משמורת של נכסים דיגיטליים, שבהם משתמשים מוסדות פיננסיים וגופי ממשל, לא עומדים בתקנים של אבטחה ברמה מוסדית. נכסים דיגיטליים שמבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין צריכים לעמוד לא רק בפרוטוקולים קיימים של אבטחה, אלא גם בתקנים גבוהים יותר, שכן טרנזקציות שנחתמו הן בלתי הפיכות. למרבה הצער, פתרונות קיימים לארנקי בלוקצ'יין, הנחלקים לארנקים 'קרים' ולארנקים 'חמים', חשופים לפריצות אבטחה משמעותיות. ראייה לכך היא העובדה שבמחצית הראשונה של 2019 בלבד נגנבו מטבעות קריפטו בהיקף של 4.26 מיליארד דולר כתוצאה מהונאות ומעשי מרמה".
כדי להתמודד עם האתגר, פיתחו מומחי GK8 טכניקות קריפטוגרפיות קנייניות, שמאפשרות ביצוע טרנזקציות של נכסים דיגיטליים בבלוקצ'יין בזמן אמת, כאמור – ללא כל צורך בחיבור לאינטרנט. טכניקות אלה מספקות סביבה מאובטחת לחתימה על טרנזקציות בלוקצ'יין ולביצוע התאמה באופן אוטומטי ומאובטח. הן מאתגרות הנחות יסוד שנוגעות להעברת מטבעות קריפטו ומבטלות למעשה את הווקטורים השונים לכל תקיפה של העברת נכס.
יכולות אלה אפשרו ל-GK8 לפתח ארנק 'קר' מאובטח, שמצויד ביכולות של ארנק 'חם'. "כתוצאה מכך", אומרים בחברה, "העברות של נכסים דיגיטליים המאובטחות על ידי GK8 הופכות לבלתי נגישות לפורצים פליליים ולמתקפות סייבר מאורגנות. על בסיס יכולות אלה פיתחנו מערכת מוצפנת מקצה לקצה לניהול ולאבטחה של נכסים דיגיטליים מעבר להישג ידם של האקרים".
לאמש ציין ש-"מוסדות פיננסיים ברחבי העולם כבר הפנימו את הפוטנציאל של מהפכת הבלוקצ'יין, אך רבים מהם טועים כאשר הם חושבים שהנכסים הדיגיטליים שלהם מאובטחים מאחר שהבלוקציין נחשב מאוד מאובטח. הבעיה האבטחתית נמצאת אצל משתמשי הקצה, שצריכים לתקשר ולדבר עם הבלוקציין כדי לאשר טרנזקציה. אנחנו, ב-GK8, לא רק זיהינו ופתרנו בעיה אקוטית באבטחת טרנזקציות אלה, אלא מינפנו את יכולותינו גם כדי ליצור פתרון מקיף, שמנהל ומאבטח נכסים דיגיטליים עבור לקוחות גלובליים, שמנהלים כמיליארד דולר".
תגובות
(0)