ענקית האבטחה רוצה לפתוח פרק ב' בחייה

מהלך רכישת בלו קואט על ידי סימנטק מעיד על כוונותיה החדשות של הענקית: חדירה מעמיקה יותר למגזר הארגוני

סימנטק

הודעתה של סימנטק (Symantec) על כך שתרכוש את בלו קואט (Blue Coat) תמורת 4.65 מיליארד דולר במזומן, מעידה על כוונותיה: חדירה מעמיקה יותר למגזר הארגוני.

באופן מסורתי, עסקי המכירות של ענקית אבטחת המידע נחלקו באופן שווה בין המגזר הפרטי-צרכני למגזר הארגוני-עסקי. אלא שבמגזר הצרכני, החברה חוותה תחרות מצד חברות אנטי-וירוס, חלקן  חינמיות, דוגמת AVG ו-Avast, שזכו לנתח שוק הולך וגדל. חברות אחרות פעלו באופן אגרסיבי בעולם תוכנות האבטחה למחשוב הנייד.

אנליסטים ציינו כי רכישת בלו קואט תשנה את תמהיל המכירות של החברה. כעת, המשקל הסגולי של מכירות סימנטק למגזר הארגטוני יעמדו על 62% מכלל המכירות שלה, וימצבו אותה בעמדה טובה יותר מול חברות אבטחה משמעותיות, דוגמת צ'ק פוינט (Check Point) הישראלית, פאלו אלטו (Palo Alto Networks) שנוסדה על ידי הישראלי ניר צוק, יריבו המר של גיל שווייד, ו-FireEye. אנליסט אחר ציין כי אף שעסקי סימנטק במגזר הצרכני רווחיים, אין בכוונת החברה למכור אותם.

מנכ"ל בלו קואט, גרג קלארק, יהפוך למנכ"ל סימנטק לאחר שהרכישה תיחתם ותאושר. הוא ימלא את התפקיד, שמחכה לאיוש כבר יותר מחודש, עם הדחתו של מייקל בראון, לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות רבעוניות לא טובות מבחינתה.

פיטורי מנכ"ל ברצף

היו אלו פיטורי המנכ"ל השלישיים ברצף. בראון מונה למנכ"ל סימנטק בספטמבר 2014, אחרי תקופה בת שישה חודשים בה שימש כמנכ"ל זמני. השנים האחרונות היו לא קלות לענקית אבטחת המידע העולמית, לאחר שעברה זעזוע קשה ב-2005, עם רכישת וריטאס (Veritas), שעלתה לה 10.2 מיליארד דולר. מאז היא התקשתה להתרומם.

ביולי 2012 חוותה סימנטק עוד זעזוע: המנכ"ל, אנריקה סאלם, הודח מתפקידו. במקומו מונה לתפקיד יושב הראש, סטיב בנט, ש"זכה" לגורל דומה לזה של סאלם.

במרץ 2014, פחות משנתיים לאחר שמונה לתפקיד, הנהלת החברה החליטה להדיח את בנט מאחר שהוא הפגין חוסר יכולת להוביל את יצרנית תוכנות האבטחה הגדולה בעולם עם המגמה של המעבר למכשירים ניידים, ומאחר שהשינוי הארגוני שביצע בסימנטק נכשל. בתקופת בנט המשיכה הצניחה במכירות תוכנות האנטי-וירוס למחשבים אישיים, שבחלקה הגדול הוסברה בשל הירידה המתמדת במכירת מחשבים אלה.

מכירות ורווחי סימנטק היו בירידה בשנים האחרונות, ציינו האנליסטים – וזאת בהיפוך המגמה של הגידול בשוק הגנת הסייבר, והגידול במכירות וברווחים בו. עם הדחת בראון ציינו אנליסטים כי סימנטק חייבת להפוך לספקית מובילה של שירותי אבטחה מנוהלים ומקצועיים. זאת, כי תחום השירותים צמח, ויצמח, יותר ממכירות מוצרי אבטחת מידע – והצורך בהם גובר על רקע מחסור במיומנויות אבטחת המידע, ההולך ומחמיר בכל יום.

מסתערת על עולמות אבטחת המידע

הנהלת סימנטק "קלעה" לדעת האנליסטים, כשלאחר פיטורי בראון קבעו כי על החברה – שלה הר מזומנים נאה בקופתה – להפוך לפעילה ואגרסיבית בעולם המיזוגים והרכישות, כפי שעושות יבמ (IBM) וסיסקו (Cisco) בתחום האבטחה.

האנליסטים קבעו כי עליה להגדיל את נפח הפעילות שלה בשני תחומים בהם היא שחקנית חשובה: אבטחת נקודות קצה, שם יש לה תחרות מצד שפע חברות חדשות וזריזות, ומניעת דליפת מידע, DLP.

אנליסט נוסף ציין כי על סימנטק לפנות במלוא המרץ לתחומים של הדור הבא של הגנה על תחנות קצה, וטכנולוגיות לניהול רכיבים ניידים. לטווח הארוך, ציין, על החברה למצב עצמה כמועמדת לרכישה, כפי שאינטל (Intel) רכשה במיליארדים את מק'אפי (McAfee) – יריבתה של סימנטק.

סימנטק מכרה באוגוסט 2015 את עסקי אחסון וגיבוי הנתונים שלה, וריטאס, תמורת שמונה מיליארד דולר במזומן. למרות זאת, מדובר בהפסד עבור ענקית אבטחת המידע, שכן היא קנתה את וריטאס תמורת 13.5 מיליארד. כעת, נראה כי סימנטק פותחת דרך חדשה בחייה, מעין פרק ב' מהדורה ארגונית, ומסתערת על עולמות אבטחת המידע והגנת הסייבר בארגונים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים