מושל מונטנה מורד ב-FCC: שומר על ניטרליות הרשת

מונטנה היא המדינה הראשונה שקבעה כללי ניטרליות רשת משלה, בניגוד לביטול שהחליטה עליו ועדת התקשורת הפדרלית ● "אנחנו לא יכולים לחכות שהאנשים בוושינגטון יתעשתו", אמר המושל, סטיב בולוק, וקרא למושלים אחרים ללכת בעקבותיו

החלטה לטובת תומכי תקנות ניטרליות הרשת. צילום: Designer491, BigStock

סטיב בולוק, מושל מדינת מונטנה, הולך נגד ה-FCC: הוא חתם אתמול (ב') על צו מנהלי שייאלץ ספקיות שירותי אינטרנט (ISP) שעובדות עם המדינה לציית לכללי ניטרליות הרשת. זאת, על אף שבחודש שעבר ביטלה רשות התקשורת הפדרלית את הכללים האלה בכל רחבי ארצות הברית.

החלטתו זו של המושל הפכה את מונטנה למדינה הראשונה לכונן כללי ניטרליות רשת משלה. הצו המנהלי יאסור על ספקיות שירותי האינטרנט המבקשות לחדש חוזים שיש לה עם המדינה או לכרות חוזים כאלה לחסום אתרי אינטרנט או לחייב יותר עבור תעבורה מהירה יותר. "אם הספקיות רוצות לעשות עסקים עם מונטנה, יש סטנדרטים של ניטרליות רשת שהן יצטרכו לעמוד בהם", אמר בולוק, שחתם על הצו לפני כיתה בבית ספר תיכון בבירת המדינה, הלנה.

למדינת מונטנה, למחוזות ולרשויות המקומיות בה יש חוזים בשווי של כ-50 מיליון דולר עם חברות ISP, כולל חברות כלל אמריקניות כמו צ'רטר (Charter), וריזון (Verizon) ו-AT&T, כך דיווח ה-Billings Gazette.

המבטלים: התקנות חונקות חדשנות והשקעות ברשתות פס רחב

ה-FCC החליטה לבטל את ניטרליות הרשת, שהגבילה את כוחן של ספקיות שירותי האינטרנט להשפיע על מהירויות הטעינה של אתרים או יישומים ספציפיים, אחרי מאבק קשה. התקנות נכנסו לתוקף ב-2015, בתקופת כהונתו של ברק אובמה כנשיא ארצות הברית, ואינן תואמות את תפישת הממשל הנוכחי, בראשות דונלד טראמפ, שיו"ר ה-FCC, אג'יט פאי, הוא אחד מאנשיו.

פאי, שהצביע נגד הכללים גם ב-2015, הסביר את הביטול ותיאר את תקנות הניטרליות ככאלה שהציבו את ספקיות הפס הרחב תחת הפיקוח המחמיר ביותר, מה שלדבריו הביא את הממשל האמריקני להיות גורם שמבצע "ניהול מיקרו של האינטרנט". הוא וחברות הפס הרחב טענו שהתקנות חונקות חדשנות והשקעות ברשתות אלה.

"מה הביא לפיתוח המדהים של האינטרנט? בוודאי שלא רגולציה ממשלתית כבדה", אמר פאי לאחר הביטול, והוסיף וטען כי "לא הייתה כל בעיה לפתור. האינטרנט לא היה שבור ב-2015, לא חיינו בדיסטופיה דיגיטלית. הגיע הזמן שנספק גישה מהירה, טובה וזולה יותר לאינטרנט לכל האמריקנים".

צרכנים צריכים לבחור

בולוק מצדו אמר שכשה-FCC ביטלה את כללי הניטרליות שלה היא אמרה ש-"צרכנים צריכים לבחור. מדינת מונטנה היא בין הצרכנים הגדולים ביותר של שירותי אינטרנט בארצות הברית. אנחנו עושים בחירה ברורה: אנחנו רוצים ניטרליות רשת".

הוא לא מסתפק בשינוי המקומי וכעת הוא מעודד מושלים אחרים ומחוקקים ללכת בדרכו. "זהו צעד פשוט שמדינות יכול לנקוט בכדי לשמר ולהגן על ניטרליות הרשת", אמר בולוק. "אנחנו לא יכולים לחכות שהאנשים בוושינגטון יתעשתו ויחזירו את הכללים האלה".

עורכי דין מיותר מ-20 מדינות וממחוז קולומביה, שבו נמצאת וושינגטון הבירה, תבעו לבטל את הביטול הפדרלי, מחוקקים מקליפורניה, ניו-יורק ומקומות אחרים בארצות הברית הציגו גם הם חוקי ניטרליות רשת, אבל בולוק הוא המושל הראשון לנקוט בפעולה מעשית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים