"הענן מאפשר להפוך את הנתונים לידע מעמיק"

"באמצעות הענן ניתן לנצל טוב יותר את יכולות המחשוב, להגיע לחיסכון תפעולי ולספק יכולות להנפקת שירותים מהר יותר", אמר ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל

ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל. צילום: תומר פולטין

"הענן הוא צומת הדרכים שמפגיש ניצול טוב יותר של המחשוב, מניב חיסכון תפעולי ומספק יכולות להנפקת שירותים מהר יותר. מעל כל אלה, הענן הוא הדרך הנכונה למצוא את הערך החבוי בנתונים", כך אמר ברק רגב, מנכ"ל גוגל (Google) ישראל.

רגב דיבר בפתח כנס שערך היום (ד') הסניף הישראלי של ענקית הטכנולוגיה בגני התערוכה בתל אביב, תחת השם Google Cloud Summit, ובהשתתפות יותר מ-3,400 מפתחים ולקוחות הענן של גוגל בישראל.

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין.

בדבריו ציין רגב כי גוגל הודיעה באחרונה על כוונתה לרכוש את הסטארט-אפ הישראלי ולוסטרטה, שפועל בעולם הענן. "ולוסטרטה מציעה לארגונים פתרונות הגירה לענן היברידי, מה שחוסך עבורם מקום אחסון ומאפשר להם להעביר יישומים מהענן לאחסון In-house ולהפך – בתוך דקות", ציין.

מנכ"ל גוגל ישראל דיבר גם על Google Cloud ואמר כי "במשך השנים, ביצענו השקעות רבות בבניית תשתית ענן גלובלית שכוללת זמינות, אמינות ואבטחה. היא ממשיכה לחדש עם פלטפורמות מחשוב ושירותים מתקדמות בענן. נמשיך לסלול את הדרך עבור ארגונים להעביר את סביבות העבודה שלהם לפלטפורמה של Google Cloud ולנצל את היתרונות שבענן בצורה טובה יותר".

מניעת סוכרת – בעזרת הענן

פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה ומנהל מרכז המו"פ של גוגל בישראל, אמר כי "בין שאר הדברים, לענן יש יכולת לתת מענה טכנולוגי לבעיות הקשות ביותר. זה נעשה על ידי חיבור של יכולות בינה מלאכותית, המועצמות עם לימוד מכונה ולימוד מעמיק".

פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה ומנהל מרכז המו''פ של גוגל בישראל. צילום: תומר פולטין

פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה ומנהל מרכז המו"פ של גוגל בישראל. צילום: תומר פולטין

פרופ' מטיאס ציין פרויקט שמביא לשיפור המחקר בתחום מניעת מחלת הסוכרת, שנעשה באמצעות הענן של גוגל, שמאפשר ניתוח של מיליוני נתונים רפואיים של חולים וחולים בפוטנציאל סיכון.

"בגולן היו ענני נוצה, בכרמל – ענני כבשה"

איל מנור, סגן נשיא להנדסה בגוגל, ציין כי "הענן משפר את יכולת קבלת ההחלטות של הארגונים, כולל באמצעות לימוד מכונה. בדרך זו מתקצר הפער מהנתונים לחיזוי".

איל מנור, סגן נשיא להנדסה בגוגל. צילום: תומר פולטין

איל מנור, סגן נשיא להנדסה בגוגל. צילום: תומר פולטין

הוא הביא כדוגמה יכולת ניתוח וברירה של נתונים משדה אחד לאחר. כך, אמר, "אם תייר מצלם את את עצמו בארץ, יכולות לימוד המכונה שבענן מסוגלות להפריד מהתמונות את העננים, ולסווג אותם ולקבוע שבגולן היו ענני נוצה, בכרמל ענני כבשה ובנגב לא היה מעונן כלל".

מנור סיכם באמרו כי בגוגל "מעניקים לארגונים יכולת לבנות תרבות מחשובית חדשה, עם גמישות ועם חוסן אל מול השינויים. המלצתנו למנמ"רים היא: גוונו, הביטו על מה שהטכנולוגיה יכולה לעשות עבורכם, השקיעו, חדשו ותממשו. עבודה בענן עם לימוד מכונה, לימוד מעמיק ובינה מלאכותית מעצימה את היכולות של הארגונים בעידן החדש".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים