אירוע המפתחים של מיקרוסופט – כל ההכרזות והחידושים

החברה הכריזה, בין היתר, על אחות סלולרית למיינקראפט, שילוב של קרנל ב-Windows ופיתוחים בעולמות הענן, האינטרנט של הדברים וקורטנה

האם מיקרוסופט תעמוד במילתה ולא תספק יותר עדכוני אבטחה ל-Windows 7? צילום: BigStock

מיקרוסופט קיימה השבוע את אירוע המפתחים השנתי הגדול שלה, Build 2019, והציגה מגוון רחב של שינויים ושיפורים לאורך ולרוחב כל שדרת המוצרים שלה. אחד מהם הוא סדרת משחקי המיינקראפט, שאמורה בקרוב לקבל אחות חדשה בדמות גרסה לטלפונים, שתהיה מבוססת על מציאות רבודה בשילוב עם בינה מלאכותית. הגרסה הזו תוצג כנראה באירוע ב-17 במאי, שיחגוג עשור לאחר ממשחקי הווידאו הכי מיוחדים שיש בשוק.

ההכרזה על האחות החדשה של מיינקראפט הייתה רק מתאבן להכרזות קצת יותר משמעותיות (במחילה מהגיימרים), ואחת המעניינות ביותר הייתה ההכרזה שקרנל מלא של לינוקס ישולב החל מאחד העדכונים הגדולים הקרובים של Windows 10 – עוד צעד שעושה מיקרוסופט לעבר עולם הקוד הפתוח. מדובר בליבה מותאמת, שתשמש כבסיס עבור הגרסה החדשה של Windows Subsystem for Linux, והיא מבוססת על גרסה 4.19, שהיא הגרסה היציבה הנוכחית, עם תמיכה לטווח ארוך. במיקרוסופט מבטיחים לעדכן את הליבה בהתאם לעדכונים לגרסה היציבה, ואנשי Windows Insiders יקבלו את התוספת הזו כבר בגרסת האביב של חלונות. מיקרוסופט הוסיפה שהמפתחים יוכלו ליצור קרנל משלהם לשימוש ב-WSL והיא גם תאפשר להם לתרום שינויים למערכת כולה.

בנוסף לכך, הציגה מיקרוסופט גרסה חדשה של Windows Terminal. אפליקציית שורת הפקודה החדשה אמורה להיות, לפי התכנון, נקודת המוקד לגישה לסביבת WSL, ל-PowerShell ועוד. המפתחים יוכלו ליצור פרופילים שונים עבור כל אפליקציה, מעטפת או כלי שמייבאים לתוך חלונות, וגם Ubuntu היא אחד הכלים הללו. הכלי יציע בנוסף תמיכה בתצוגת טקסטים, המבוססת על שימוש בשבבים גרפיים, וניתן יהיה לשלב תצוגת סמלים, כולל אימוג'ים.

ענן, IoT ומחשוב קצה

בהיבט של מחשוב הענן, האינטרנט של הדברים ומחשוב הקצה סיפרה מיקרוסופט על שיתוף פעולה עם רד-האט ליצירת תוסף התאמת גודל לשימוש עם קוברנטיס של KEDA. את התוסף, שזמין כפרויקט ב-Github, ניתן להריץ בכל סביבת קוברנטיס, כדי להקטין או להגדיל את סביבת העבודה בהתאם למשתנים חיצוניים כמו, לדוגמה, מספר ההודעות שמחכות בתור.

Azure SQL DB Edge הוא גרסה של המנוע שעומד מאחורי פלטפורמת בסיס הנתונים של מיקרוסופט, וכמו ששמו מציע, הוא ארוז כמיכל שניתן לפרוס בהתקני קצה שמבוססים על x86, אבל גם על מעבדי ARM. הוא מיועד לשילוב קל עם מודולים של מיקרוסופט עצמה או של חברות צד שלישי. בסופו של דבר הוא יהיה זמין ב-Azure Market Place, ובינתיים הוא זמין כסקירה מוקדמת בהזמנה בלבד.

כלי נוסף עליו דיברה החברה בהקשר זה הוא IoT Plug and Play, שהוא שפת מידול פתוחה, שמטרתה לאפשר חיבור קל ומהיר של התקני אינטרנט של הדברים לענן. במיקרוסופט טוענים שהשימוש בשפה הזו יאפשר למפתחים לבצע זאת אפילו מבלי לכתוב שורת קוד משובץ אחת. התקנים שיופיעו ב-Azure IoT Device Catalog יוכלו להתחבר לפלטפורמת ה-IoT של Azure מבלי שיהיה צורך בכלל בקוד ייעודי.

חידושים בקורטנה

קורטנה, העוזרת האישית של מיקרוסופט, קיבלה גם היא זמן במה כדי להציג מקצה שיפורים לקראת מה שמצטייר כדור חדש של עוזרות טובות יותר, אם מכניסים לתמונה גם את ההכרזות של גוגל מכנס המפתחים שלה, שנפתח אחרי ש-Build 2019 יצא לדרך. המטרה המרכזית של מיקרוסופט הייתה להפוך את העוזרת הפרטית שלה לכזו שיכולה לנהל שיחות טובות יותר, בעיקר כדי לעזור לאנשי עסקים לעבוד טוב יותר. על הבמה הוצגו דוגמאות ליכולת שלה להגיב לשיחות, וגם לארגן פגישות ותזכורות באופן פרו-אקטיבי.

ניהול השיחות המשופר מבוסס על הטכנולוגיה שרכשה מיקרוסופט עם קניית Semantic Machines בשנה שעברה ובניית מערכת בינה מלאכותית המשלבת יכולות והקשרים כדי לגרום לקורטנה לבצע באמת את מה שמבקשים ממנה, כולל חיבור שירותים של מיקרוסופט אבל גם של צד שלישי. המנוע המחודש יהיה זמין למפתחים באמצעות תבנית הבוטים.

לסיום, אחד הדברים החדשים שהציגה מיקרוסופט נקרא Fluid Framework, והוא אמור לאפשר למפתחים לבנות שירותים יותר אינטראקטיביים וברי שיתוף. סביבת העבודה החדשה תאפשר עבודה בשיתוף פעולה, כולל בכתיבה בו זמנית, בהיקף ובמהירות בקנה מידה שלא הושג עדיין בתעשייה, אליבא דמיקרוסופט. מדובר בעוד כלי שמצביע על ההתמקדות של הענקית מרדמונד ברשת, ולאו דווקא במוצרים שלה בלבד. לכך ניתן לחבר את כתיבת הדפדפן Edge מחדש, עם הכרזה קצת מפתיעה על שיתוף פעולה עם גוגל. הדוגמאות שהציגה מיקרוסופט לשימוש ב-Fluid כללו תרגום חי ב-Word עבור כל משתתף ואפשרות לכלול בזמן אמת טבלאות באופן ישיר בסביבת השיחה של Teams.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים