ארצות הברית וסין סיכמו על ריסון מתקפות סייבר
הנשיאים אובמה וג'ינפינג נועדו בבית הלבן והגיעו להבנה משותפת, שלפיה יש לקבוע כללים בינלאומיים לפעילות בזירה הקיברנטית ● אובמה: "הדגשתי כי מתקפות הסייבר חייבות להיפסק, השאלה היא אם למילים יתלוו מעשים"
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ומקבילו הסיני, שי ג'ינפינג, הגיעו להסכמה משותפת בנוגע לריסון מתקפות סייבר הדדיות. שני המנהיגים נפגשו בסוף השבוע, לראשונה בבית הלבן, והגיעו לשורה של הבנות בנושאים שונים, בהן הצורך לקבוע כללים בינלאומיים לפעילות בזירה הקיברנטית. לדברי אובמה, שתי המדינות הסכימו שלא לבצע או לתמוך ביודעין בגניבות סייבר, ואף יפעלו יחד עם מדינות נוספות לקביעת מסגרת פעולה גלובלית.
"העליתי שוב את דאגותינו העמוקות על מתקפות הסייבר שהולכות וגדלות לחברות אמריקניות ואזרחים אמריקנים", אמר אובמה במסיבת עיתונאים משותפת בתום הפגישה בין שני מנהיגי הכלכלות הגדולות בעולם, "והדגשתי כי מקרים אלו חייבים להיפסק". לדברי אובמה, בפגישה שהתארכה במשך שעתיים, הוא הבהיר למקבילו הסיני כי ארצות הברית תנקוט יד קשה נגד פושעי רשת, ובעת הצורך לא תהסס להפעיל סנקציות.
על אף הצעד המשמעותי, אובמה הדגיש כי לשתי המדינות מצפה דרך ארוכה. "אני חייב להתעקש ולומר כי עבודתנו עוד לא הסתיימה", אמר הנשיא האמריקני. "אני מאמין שאנחנו יכולים להרחיב את שיתוף הפעולה בתחום זה. השאלה עתה היא אם למילים יתלוו גם מעשים. אנחנו נעקוב מקרוב כדי לראות אם אכן חלה התקדמות בנושא", סיכם.
זו אינה הפעם הראשונה ששני הצדדים מבטיחים להגביר את שיתוף הפעולה בנושא. באפריל 2013, בעת ביקורו של שר החוץ, ג'ון קרי, בבייג'ינג, אמר האחרון כי שתי המדינות יקימו צוות עבודה משותף לאבטחה מקוונת. זאת, בניסיון להפיג את המתיחות הגבוהה בין המדינות, על רקע האשמות הדדיות לגניבות קניין רוחני.
תגובות
(0)