מטה הרפובליקנים נפרץ במהלך בחירות האמצע

נפגע מ"חדירת סייבר" במהלך קמפיין בחירות האמצע השנה ● דיווח הועבר על כך ל-FBI ● דובר ועדת הקונגרס הרפובליקני הלאומית: "הביטחון הקיברנטי של נתוני הוועדה הוא בעל חשיבות עליונה. הוועדה פתחה בחקירה פנימית והודיעה על כך לבולשת הפדרלית אשר חוקרת כעת את הנושא"

אילוסטרציה: BigStock

במטה הבחירות לקונגרס של המפלגה הרפובליקנית בארצות הברית אמרו אתמול (ג') כי הוא נפגע מ"חדירת סייבר" במהלך קמפיין בחירות האמצע השנה וכי הוא דיווח על כך ל-FBI.
ועדת הקונגרס הרפובליקני הלאומית סיפקה פרטים מעטים על האירוע וציינה כי החדירה בסייבר בוצעה על ידי "ישות לא ידועה".

לדברי איאן פריור, דובר הוועדה, "הביטחון הקיברנטי של נתוני הוועדה הוא בעל חשיבות עליונה. עם הלמידה של החדירה, הוועדה פתחה מיד בחקירה פנימית והודיעה על כך לבולשת הפדרלית אשר חוקרת כעת את הנושא. על מנת להגן על החקירה, לא נוציא תגובה נוספת על האירוע".

ה-FBI לא הגיב לדיווח.

חומרת הפריצה ונסיבותיה לא הובהרו. במרץ השנה אמר סטיב סטיברס, יו"ר הוועדה, כי הם שכרו מספר רב של מומחי אבטחת מידע והגנת הסייבר לעבודה עם המועמדים וכי הוא "מבטיח לעשות יותר". לדבריו, "אנחנו מתחילים לייעץ לקמפיינים, אבל אנחנו לא מוכנים להעביר את האחריות למישהו אחר, חיצוני, אנחנו עובדים על זה. אנחנו עובדים על הצד הטכנולוגי בקמפיינים, כדי לנסות לוודא שאנחנו יודעים מה יש שם – וזה קשה. ננסה להגן על המערכות בצורה הטובה ביותר".

באוגוסט השנה מיקרוסופט הזהירה את הציבור מפני ניסיונות של האקרים רוסים הפועלים בחסות הממשל, שמיקדו את ההתקפות שלהם על כתובות דואר אלקטרוני של מצביעים וגופים שמרניים. הם עשו זאת, על פי הענקית מרדמונד, על ידי יצירת אתרים מזויפים שנראו שייכים לכאורה לשני צוותי חשיבה, מכון הדסון והמכון הרפובליקני הבינלאומי. מיקרוסופט גם אישרה ניסיון דומה שנעשה, בו האקרים רוסים ניסו לחדור לרשת המחשב של קלייר מק'סקיל, סנאטורית דמוקרטית ממיזורי, שלא הצליחה להיבחר מחדש בבחירות בנובמבר האחרון.

בספטמבר השנה, גוגל אישרה כי חשבונות Gmail אישיים של סנאטורים רבים ואנשי הצוות שלהם היוו יעד למתקפות שבוצעו באחרונה על ידי האקרים זרים, אם כי היא לא פירטה את האזרחות של התוקפים ומהות התקיפה.

רבותי, ההיסטוריה חוזרת

ביולי השנה 12 קציני מודיעין רוסיים הואשמו בבית משפט פדרלי בפריצה לרשתות המחשבים של המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית, במהלך המרוץ האחרון לנשיאות. זוהי הפעם הראשונה בה נטען בבית המשפט כי הממשל הרוסי התערב בבחירות לנשיאות ופעל נגד המועמדת הדמוקרטית, הילרי קלינטון, ובמשתמע – כדי לסייע למועמד שבסופו של דבר נבחר, דונלד טראמפ הרפובליקני.

התובעים הפדרליים הצביעו על מזימה נרחבת של פריצה מתוחכמת, לטובת הדלפת ופרסום מסמכים ממטה המפלגה הדמוקרטית. על פי האישומים, קציני ה-GRU, המודיעין הצבאי הרוסי, פרצו בצורה שיטתית לרשתות המחשבים של המפלגה הדמוקרטית. הקצינים פרסמו את המידע שהשיגו, שכלל נתונים רבים, בחשבונות טוויטר מזויפים. בין השאר, המרגלים הרוסים ניסו לחדור למיילים של אנשי קלינטון ב-27 ביולי 2016 – בדיוק באותו היום שבו קרא טראמפ לרוסיה למצוא את המיילים של יריבתו.

כתבי האישום האמורים הם פרי החקירה של התובע המיוחד, רוברט מולר, שחוקר את המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארצות הברית. זו הפעם הראשונה שבה הוא מאשים רשמית ובאופן ישיר את הממשל הרוסי בהתערבות בבחירות, בהן טראמפ ניצח באופן בלתי צפוי. חקירתו של מולר מתמקדת בכמה נושאים, ביניהם האם המטה של טראמפ שיתף פעולה עם רוסיה והאם הנשיא ביקש, באופן בלתי חוקי, לחסום את החקירה.

הקרמלין הכחיש את התערבותו בבחירות. משרד החוץ הרוסי הודיע בתגובה לכתבי האישום כי הם נועדו לפגוע באווירה לפני מפגש הפסגה של טראמפ, עם ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה.

כחלק מחקירת הפרשה, הוגש לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה, דו"ח מודיעיני מיוחד – כמה ימים לפני שסיים את תפקידו ופינה את הבית הלבן לטראמפ ולאנשיו. הדו"ח משלב בין הערכות של ה-CIA, ה-FBI וה-NSA, וקבע שפוטין הורה על ביצוע מתקפות סייבר שנועדו להטות את תוצאות הבחירות בארצות הברית לטובת טראמפ, כדי שיגבר על קלינטון. על פי הדו"ח, "מדובר בקמפיין חסר תקדים (בעוצמתו)".

המבצע עליו הורה פוטין כלל, לפי סוכנויות הביון האמריקניות, מתקפות סייבר רחבות ופעולות פריצה שכוונו נגד גופים במפלגה הדמוקרטית וכן נגד יחידים, לרבות ג'ון פודסטה, ראש מטה הבחירות של קלינטון. זאת, לצד פרסום מידע באתר ההדלפות ויקיליקס ובאתרים נוספים.

על פי הדו"ח, "מדובר בהסלמה משמעותית במסגרת ניסיונותיה של רוסיה – ניסיונות רבי שנים – לערער את הסדר הליברל-דמוקרטי אותו מובילה ארצות הברית".

"רוסיה חפצה להשמיץ את קלינטון ולפגוע ביכולת שלה להיבחר לנשיאות – או לפגוע בשלטונה אם היא תיבחר. אנחנו מעריכים שפוטין וממשלת רוסיה העדיפו העדפה ברורה שטראמפ יהיה זה שייבחר לנשיאות ארצות הברית. יש לנו (לסוכנויות הביון) ודאות גבוהה להערכות הללו", נכתב בדו"ח.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים