תם עידן: לארי פייג', ממייסדי גוגל, פורש מתפקיד מנכ"ל אלפבית

פייג' מפנה את התפקיד לטובת סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל, שינהל מעתה את שתי החברות ● סרגיי ברין, שותפו להקמת גוגל, פורש מתפקיד נשיא החברה ● עם זאת, השניים יוסיפו להחזיק במניות שלהם ויישארו חברים במועצת המנהלים

גם הוא יתבקש לספק מסמכים? לארי פייג', ממייסדי גוגל ואלפבית. צילום: מתוך ויקיפדיה

21 שנים אחרי שייסדו את גוגל, לארי פייג' וסרגיי ברין, מייסדיה, עוזבים את תפקידיהם כראשיה – או, יותר נכון, כראשים של החברה האם שהשניים הקימו לה, אלפבית.

בהודעת אלפבית צוין כי פייג' יחדל מלכהן כמנכ"ל החברה ויוחלף על ידי סונדאר פיצ'אי, שישמש מעתה כמנכ"ל שלה ושל גוגל כאחד. ברין לא ישמש יותר כנשיא אלפבית. עם זאת, השניים שומרים על מניותיהם בחברה ויוסיפו לכהן במועצת המנהלים שלה.

בפוסט משותף שפרסמו בבלוג של גוגל ציינו השניים כי "מעולם לא נאחזנו בקרנות המזבח של תפקידים כשחשבנו שיש דרך טובה יותר לנהל את החברה".

מפרויקט מחקר קטן לענקית האינטרנט

פייג' וברין הקימו את גוגל בספטמבר 1998, כפרויקט מחקר במסגרת לימודיהם באוניברסיטת סטנפורד. בתחילה הם הפעילו את מנוע החיפוש, שהתחרה בחברות ששלטו אז בתחום – יאהו ואלטה ויסטה, עד שהוא עקף אותן. לגוגל היה תפקיד מפתח במהפכת הידע שהאינטרנט הביא אתו, וכשדיברו על מנוע החיפוש שלה, עשו זאת לעתים תוך צירוף התואר "דוקטור". בהמשך התפתחה גוגל לתחומים נוספים: שירותים שונים, בהם מפות, תמונות ואקדמיה; שירותי הענן – גוגל קלאוד; תחום הסלולר – עם טלפוני הפיקסל ובעיקר עם מערכת ההפעלה אנדרואיד, ששולטת בשוק ללא עוררין; ומערכת ההפעלה למחשבים אישיים והדפדפן כרום. גוגל ניסתה בשלב מסוים להתחרות גם בתחום הרשתות החברתיות, עם גוגל פלוס, אך כשלה. מנגד, היא רכשה את אתר הסטרימינג המצליח ביותר, יוטיוב, העלתה את הפופולריות שלו ופיתחה את השירותים שהוא מציע.

ב-2015 ביצעה גוגל, תחת הנהגתם של פייג' וברין, שינוי מבני, כאשר החברה בשם זה הפכה לרק אחת מהחברות בתאגיד אלפבית (גם אם לשם הנוחות, פעמים רבות עדיין קוראים לחברה האם בשם גוגל). פייג', עד אז מנכ"ל גוגל, מונה לעמוד בראשות אלפבית, ואת תפקידו תפס פיצ'אי – שגם כעת, כאמור, מחליף אותו.

"הגיע הזמן שנציע אהבה – אבל לא נציק"

בפוסט שפרסמו ציינו פייג' וברין כי "כיום, ב-2019, אם החברה הייתה אדם, היא הייתה מבוגר צעיר בן 21 והיה זה הזמן לעזוב את השורשים. הייתה לנו פריבילגיה אדירה להיות מעורבים בעבודה היומיומית בחברה לזמן ארוך כל כך, אבל עכשיו, אנחנו מאמינים שהגיע הזמן למלא את תפקידנו כהורים גאים – מציעים עצות ואהבה, אבל לא מציקים".

"עכשיו, כשאלפבית עומדת היטב על רגליה, וגוגל ושאר החברות בתאגיד פועלות היטב כחברות עצמאיות, זה הזמן הטבעי לפשט את מבנה ההנהלה שלנו", ציינו. "אלפבית וגוגל לא צריכות עוד שני מנכ"לים ונשיא. סונדאר (פיצ'אי – י"ה) יכהן מעתה כמנכ"ל של שתי החברות. הוא זה שיהיה אחראי על הובלת גוגל, ניהול אלפבית והשקעה בפורטפוליו שלנו".

"אנחנו מחויבים עמוקות לגוגל ולאלפבית לטווח ארוך", הוסיפו פייג' וברין, "ונישאר מעורבים כחברים במועצת המנהלים, בעלי מניות ומייסדים משותפים. בנוסף, נמשיך לדבר עם סונדאר כדבר שבשגרה, במיוחד על נושאים שאנחנו מלאי תשוקה אליהם".

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל - ועכשיו גם אלפבית. צילום: מאוריציו פסקה, מתוך ויקיפדיה

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל – ועכשיו גם אלפבית. צילום: מאוריציו פסקה, מתוך ויקיפדיה צילום: מאוריציו פסקה, מתוך ויקיפדיה

הם העידו על פיצ'אי כי הוא מביא "צניעות ותשוקה לטכנולוגיה למשתמשים, לשותפים ולעובדים שלנו מדי יום ביומו. הוא עובד אתנו צמוד ב-15 השנים האחרונות, לרבות בהקמת אלפבית וכחבר במועצת המנהלים שלה, וכמנכ"ל גוגל. הוא חולק אתנו את הביטחון בערכה של אלפבית וביכולת לצלוח אתגרים רבים. אין מישהו שאנחנו סומכים עליו יותר מאז היווסדה של אלפבית, ואין אדם טוב יותר להוביל אותה ואת גוגל אל העתיד".

לסיכום, השניים ציינו כי "התרגשנו לראות את פרויקט המחקר הקטן שלנו מתפתח למקור לידע ולהעצמה למיליארדים. לא היינו יכולים לדמיין לעצמנו אז, ב-1998, כשהעברנו את השרתים שלנו מהחדר במעונות הסטודנטים לגראז', איזה מסע נעבור".

פיצ'אי אמר כי "אני נרגש מאלפבית ומהפוקוס הארוך שלה להתגבר על אתגרים באמצעות הטכנולוגיה. אני מצפה להמשך העבודה עם לארי (פייג' – י"ה) וסרגיי (ברין – י"ה) בתפקידים החדשים שלנו. תודות להם, יש לנו משימה שלא קצובה בזמן, ערכים ותרבות של מחקר ושיתוף פעולה. אלה יסודות חזקים שעל בסיסם נמשיך לבנות את הבניין ושמו אלפבית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים